Sayfa 1921/3250 İlkİlk ... 92114211821187119111919192019211922192319311971202124212921 ... SonSon
39000 sonuçtan 23.041 ile 23.052 arası

Konu: VOBjektif Seans Odası

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

bu günkü kapanışa göre aşağı trend ve ana trend bir standart error cahannel klasiği,...

gün içi başka teknikle alındı, çünkü longu kavaladı,.. şimdi başka çünkü shaota bakıyor hedef gösteriyor,..buda bir indiregandi klasiği,....

alınan yerler şüphesiz farklı,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

2. 8 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerçek tepe 102250 ye göre stec,....

buna göre dünkü en düşük geçici dip oldu ve yine gerçek tepeden 30.01.13 e göre stec...

buraları kırılırsa bunun eğimini vercem,...ama şimdilik geçici dip üstündeyiz,...

stec:standart error channel,...çok severim kendisini,...
    yani bakın bu farklı,...

very diffarante, very very,...destek içindi o nedenle öyleydi,....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

sahteyi buldukmu gerisi kolay,...buldukmu bulduk,....

cümleten iyi haftalar,.....

6. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    19.965
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.463
    Toplam Teşekkür
    260 Yazısı Teşekkür aldı

iyi geceler..iyi hafta sonları hocam..

8. 5 Kullanıcı albica tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    5.208
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.340
    Toplam Teşekkür
    923 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    range dedik ve 10000 puvan geldi ama tepe sahteydi,....

102250-10000=92250 düz hesap,....

hedef neydi, 95xxx veya 91xxx-92xxx
    102250 üstü olursa short stop neresi olabilir;?
    yani;; 102 civarı yeni short açtık diyelim stop neresi uygun? yoksa 105 e kadar short a devam mı? kademeli?
    buna herkes dayanamaz indik nereyi veriyor;? senin meşhur 81175 gibi altı üstü yapalım.

10. 5 Kullanıcı sungur tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    5.208
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.340
    Toplam Teşekkür
    923 Yazısı Teşekkür aldı

üstad bir de şu var ;;
    97425 altına bir dalma yapmadığı için 97500-108500 arası bir süre trade aralığı olabilir ne dersiniz? yatay piyasa. 3-4 hafta bunun 2 haftası gitti. 2 hafta daha bir yukarı bir aşağı yapması belenir. önümüzdeki hafta bir yükseliş haftası olup cuma öğlenden sonra sert dönüş strateji olaRAKAKLIMIZDA KALSIN. derim.

12. 5 Kullanıcı sungur tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani;; 102 civarı yeni short açtık diyelim stop neresi uygun? yoksa 105 e kadar short a devam mı? kademeli?
    buna herkes dayanamaz indik nereyi veriyor;? senin meşhur 81175 gibi altı üstü yapalım.
    81300 sorusunun(81175 sonradan olacak olan) cevabı 5.43 cent,...satır araları iyi okunursa bunların hepsinin yazılı olduğu görülecektir,..

yine 3-4 aydır yazdığım üzere,....konu şu idi, TL graf bırakılsın usd grafa geçilsin,...

konu buydu, sorun neydi,...bir ittirme olacaktı ve bu itme tl ye zirve kırdıracaktı,...

o döbnemde 92450 geçilmemişti bunları yazdığımızda,...soruna dönersek...

92450 den sonra tl dış py olacağı için usd cari kalacağı için ve dikkat edin ben dirençeleri ve destekleri usd olarak yazıp gittim,...bu analizler çok oluyor globalde kayıtlı hepsi....ve 20 ekimden önce yapılan analizler,...

işte hali hazır usd cari bunu ölçebiliyorum ama tl yi proceksiyon olarak bu nedenle ölçemiyorum,...

işte usd graf 5.43 üstünde long lafın kısası böyel,...ve bir kaç kez hem globalde hem burada bunu ikaz ettim epeydir,...

bir tecevüz olursa bu 5.43 e olacak,...

bunu denge olarak kullanabilirsiniz ancak fiyatlar oaraya çarparsa dengeniz olabilir buna dikkat edelim lütfen,...

5.43888 tam olarak böyle,....

yine geçen hafta bu hafta hariç 3 hafta dedim bir yerlerde dedim onu,..

2 haftalık bir hareket var, sonra 8 haftalık bir hareket var,....

muhtemel bu 8 haftalık hareket bu 5.43888(5.39461) etrafında denge yapabilir,...

işte bu 8 haftalıktan sonra toparlama gelirse 42. haftaya yükselişte en fiyatları göreceğiz inşallah,...

yani long anlamda bu olurken bende short anlamda bu olacak ben ters gidiyorum biliyorsunuz,...

zira proceksiyon tutmassade kazanmak durumundayım,...

yani 42 hafta tutmadı süpriz oldu bana fiyatlar düşerken shortum yine kazanmalı,...

14. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

üstad bir de şu var ;;
    97425 altına bir dalma yapmadığı için 97500-108500 arası bir süre trade aralığı olabilir ne dersiniz? yatay piyasa. 3-4 hafta bunun 2 haftası gitti. 2 hafta daha bir yukarı bir aşağı yapması belenir. önümüzdeki hafta bir yükseliş haftası olup cuma öğlenden sonra sert dönüş strateji olaRAKAKLIMIZDA KALSIN. derim.
    oradade yine bu düşüş henüz olmadan önece kaba bir 3 dalgası analizi yapmıştık,...

kabaydı çün kü ben ew ci deyilim, o zamn da dedim şimdi yineledim,...

ama demiştimki 3 dalgası içinde olduğumu biliyorum,..böyl demiştim,...

devamlı yayılarak short gittiğim için dalganın 3.3, 3.4, 3.5 olması benim için önemli deyildi,...ama oralarda bir yerde olduğunu tahmin etmiştik,...

bu analizler globalda yine graf üzerinde olacak,...

dolyısı ile, tepe anlamında bu 3.3 te olabiir 3.5 te olabilir bunu ben bilmem,...

kısaca tam burada sayım önem arzeder,...sayımlara ve yapanlara dikkat edilmeli,..yol gösterici olabilir,...

ama bende rakam var,...99825 bir rakam ve günlükte aktif stop, buldugumuz ve gerçek tepe dediğimiz diğer rakam 102250,...buda 108950 sanal yani kar al tepesini hazırlayan,...ve birde 108850 bu da sanal tepe yani orada boğa daha öncede izah ettik drive ederk ayıyı sürmüş ve kar almk istemiş yani bu 3. dalgayı bağımsız tek dalga olarak ele alırsak bu hareket aslen boğanın bu dalga içindeki tükeniş rallisi ve nitekim aps analizleri ile erkle birlikte yakalamıştık bunu buda globalde var,...

3 hafta yatay öngörmüştük ve yine not düştük bu nasıl yatay demeyin diye büyük hareketler olabilir anlamında nitekim volatilite indikatör dalgalı pysayı işaret ediyor hafta içi verdik,...

bütün bunlardan işaretle buradan baktığımızda 99825 aktif stobun altında ayı hedef gider,...üstünde oluşumlar beklenmeli, öte yandan 99825 üstünde 102250 boğanın kendini güçlü göreceği alan olacak zira 108850 sanal olduğuna göre 102250 gerçek kabul görecek yada gösterilecek,....

öyleyse short açacak bir kişi yeni shortunu en az 102250 üstünden yada 99825 altında açabilir,...

başkaca bu duvar olayı nedeni ile ''0'' oricine geliş zaten durumu göstercek bu süreç devam ediyor, bir sistem verdim ve bakalım işin içinden nasıl çıkacak dedim, henüz satta deyil ama stopta oda diğer user de yayınlamıyorum o yüzden stoplu olanı,...başkaca ne idi saatlikle çok önemli duvar çökene kadar saatlikler yol göstercek bakın bu analizimiz müthiş haklı çıktı,....bundad yanılmadık,....

saatlik duvar çökene kadar,....99825 çökene kadar,....102250 üstünde short min ve asla sanal zirve 108950 geçilmeden yeni short açılmamalı,...

ha spread yapmayan saatlikten trade edecek duvar çökene kadar,...yada 99825 tekerrür bekleyecek, yani burada 102250üstünde girilecek short için kar al 102250 altına düşene kadar garanti deyil...

her neyse şimdi tepki ile 99825 in çok az üstünde kapadık (100150), halen buna çok yakınız,...oluşumlar bu doğrultuda takip edilmeli,...

16. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

başkaca ne var 63875 bir arkadaş(permanent) sormuş globalde,...

bunun üstüne döküldüklerini biliyorum,...ayrıntısı bunun golbalde var,...

bu çok önemli bir analiz, oldukça önemli,....ve bunu kimse göremez,....

bu dökülme işte yine sıkça değindiğim range periyodu hazırlıyor,...

bu bitince ben zaten bunu görecem,....ama daha önce çalışabilseydim ne zamn biteceğini de söylebiridim, büyük lüx olurdu,...

şimdilik başladığını gördüm ve demekki sonlanacağını da görecem,...

öyle diyelim,...

hatırla 106550, 106225,106175 106550 den 105950 syredilecekti,.....

bu bunun minörü idi o dönemde ve eş zamanlı bu macörü de bulduk madem minör macör niye olmasın denhk geldi,

ve fiyatlar ise 107925 al üstündeydi analiz esnasında,...bu analiz 108500 den shortu getirdi bana,...

105950 şartlı 106550 seyir bayağı seyir oldu,....

sailing,.....

18. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.907
    Toplam Teşekkür
    550 Yazısı Teşekkür aldı

vob, varant, hisse, foreks.. ne ile trade ederseniz edin odaklanacağınız tek şey

maliyeti artırmaktır.

maliyet azaltanlar dayanamaz ve batar....

örnek.
    102 den kısaya giren piyasa yukarı gittikçe daha yukardan kısaya girmesi yasak...
    kademeli sort artırmak 101 , 100, 99, 98 şeklinde olmalı....

102 den sort açan 105 de geri kalanınıda sortlarsa 107 de sortlarsa 110 üstü görüldümü stres basar 120 ye varmadan batar... para kontrolü hep elimizde olmalı...

kazanmak çok kolay ve basit...

yapılması gereken küçük başlayıp doğru yönede isek maliyet ve

kontrat artırmak. terste isek ilk küçük pozumuzu ya stoplatmak ya da

sabit bekletmek.. ama tersteki poz asla artmamalı....

yazılması ve anlaşılması bu kadar kolay ancak uygulaması malesef psikolojik

olarak kolay olmayabilir...

Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.......

20. 6 Kullanıcı ERK tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

81300 tüm zamn boğa üzerinde 81175 e eninde(42+21 =63 hafta benim öngörüm) sonunda bir realize yapacak endex te,.....bu 81175 tüm zaman

gelinen kesitte ise,....

çok genelde bu kesite subcektif bakarsak,....

81300 üstüne yol alış bir tarftan boaya kar aldırırken bir taraftan ayıyı da güçlendiriyordu,...paranız asla bitmeyecek, biten kaybeder analizleri ve cüzdan yönetimi,...

işte devam edersek bu short lehine güçleniş ancak yüksek fiyatlar bulundukça olabilirdi,..sonuçta 81300 bir fırlatma rampası idi ve buna yakıt 63875 ten doldurulmuştu,...indikatörün 63875 i okuması işte bunun ölümüydü,...108950 de 97750 böyle çıktı,...

ve yine analizlerde dedikki bir boa pyde ayının dipten yakalananı makbuldür,..işte biz pozumuzu bu nedenle yeni zirvelere odakladık dipten uzak duruduk hep yeni tepeler istedik,,...dez avantajımız max poz tutamayışımız, am ümidimiz bunu max pozu saonsafhda max fiyattan yakalmakta şimdilik öngör 128000,..

devam edersek madem yeni zirveler zaman geçtikçe ayıyı güçlendirdi,...

eğer rallim tekrar devam edecekse ben bu ayıyı dibe almalıyımki onun üstüne tekrar boa karımı bina edebiliyim,....işte buna range periyod dedik,....

gerçekleşmede bıunu nasıl yapabilirdim,....madem yüksek fiyata ayı güçlenmişti,....öyleyse ayının üstüne drive edip boamı sürecem, bu benim o dalga için son karım olurken,..salt 3 dalgadaki drive ve 102250 üstüne yükseliş ve 108950 sanal tepesi,...

ayıyı kese bildiğim kadar kesecemki düşüşümde bunları karsız bırakıyım yada kendi karımı bunlara kaptırmıyım,...bu meyanda eş zamnlı olarak bu yükselişim esnasında sürümdeki hormonu max ta tutabiliyim,...çünkü,..

bu hareket güçlenen ayyıyı doğrarrken dönüşüm boğaya olacak ve ben biliyorumki gerçek kar bir rallide ayıdan deyil boadan alınandır,...zira her ralli yenilmeye mahkumdur,..

işte önce ayıya gittim kestim, döndüm boaya rucu ettim,...kestim,...her iki tarafıda kestiğime göre pozum artık sıfırdır,...zira biri kar almıştır diğeri darbe yemiştir,...

işte şimdi yeniden pyasa yapmalıyım,....işte bu range range periyod,...bir yatay bandta eğer dalgalanırsam,...ve hareketlerimde her iki taraftan kesimlere kar verirsem ve her verdiğimin tersindekinden bu meyanda alabilirsem bant teorisi param sıfırdır ama piyasam bana geri geliyor demektir,....rangemdeki devşirme periyod,...

çünkü bu işlemlerin her birinde gün ve gün poz tutmayı sağlamış olacam, bu piyasam oluşmaya başladı demek....ve artık poz tutulduğunda yeni piyasamı bu poz üstüne yeniden bina edebilirim, bu yön demek...ve bu yön sıfır olan karımı geri getrir,...

sonuç ayı ve boğa imal edilmek zorunda,....imalat dönemine girmiş bulunuyoruz,...bunun extremi 99825 altına 95625-425 tir,...çünkü yine yeni bir range periyod hazırlar,...

şöleki boyut 108950-102250 aralığından bu defa 102250-95625 e, ve yine 95625-91xxx-92xxx içinde bu böyle,....piyasa gelene kadar taraflar oturana kadar, ama basamak basamak ve basarak,...

öyleyse duraksız düşmeyeceğim açık ,...tersinde bu dip tamam sa duraksız yükselmeyeceğimde açık,....şöleki,

birinde boğa biriktirecem diğerinde ayı,.....eğer boğa biriktirirsem son dip üstüne yükselmeliyimki topladığımı yeni boyuta kesebiliyim, tersinde ayı biriktirebilmem için düşmeliyimki biriktirip ana ralliye çıkarken bunları terste tutp tükenişte toptan kesebiliyim,....

temelde üç periyodum,...

önce ayıdan çıkıyorum,...108950 ye kadar bunu yaptım,....

sonra range yapıyorumki, yükselişim esnasında dipten ayı yakalıyım,...düşecem görüntüsü veriyimki kar ortağım olan boaları mümkün oldukça döküyüm yada daha yukarıdan çıkıyor buya bunları üst maliyetten boa yapıyım çümkü tükenişte keserken bunlar bana lazım olacak,...

nihayetinde tükenecemki bu tükenişte önce ayıyı kesiyim boayı maxsimum topliyim aynın ölümü boanın ölümü olsun ölüyim ve öldürüyim,...

şimdi rangediyiz,...

en temelde işlemsizler için şu yapılabilir mümkün olan en dipten boa olmak,.. ve mümkün olan en tepeden ayı olmak,.....

artık şu olamaz ayıya tut, çünkü zirve yok ve yüklü kar aldın,..ayı yeni zirve ister, şu olabilir yukarıda değindiğim boyut düşüşlerde ayı ol gir çık, dön boa ol gir çık,..örn tekerrü 99825 short 95625 dön long

range bitene kadar ,....

range demek eninde sonunda bant demek, bant demek her iki kesiminde kesilmesi diğer manada biriktirilmesi demek, yani ya kesileceksin ya birikeceksin,....piyasam bunu ister,...

nasıl ki son periyodum tükenişte öl ve öldür se range içinde ya kesil ya birik,...

ölese ya kesileceksin ya birikeceksin, çünkü rangedesin,...buradan para kazanmak kar al demektir,..aldımı durma flat, ...

saatlik ol dakik ol,...

22. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    5.208
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.340
    Toplam Teşekkür
    923 Yazısı Teşekkür aldı

benim trade mantığım zayıf. şu an nört durumdayım. al için bana göstergeler zayıf geliyor. sat için ise en yüksekten satmam lazım ki ben sattıktan sonra hep düşsün.

24. 2 Kullanıcı sungur tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri