ilgilenenlere sarıkız
![]()
Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
AL - SAT Tavsiyesi değildir.
Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
altında 1 renko çok az,renko kutu boyunu da kapanış*0.002 yaklaşık seçin,ve bu hep aynı kalsın,çok büyük değişimde değiştirin,ümesela altında
1659*0.002=3.3
ya da sizin piyasa neyse ona göre...![]()
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
sn sararaylı stop noktasını nasıl ayarlıyorsunuz değişen kutuların sıfır çizgisinemi yoksa fazladanmı bırakmak lazım
Para yönetimi-Psikolojik faktör-Trend yönünde poz giriş çıkış öğrenme-Poz sayısı-Disiplin-Tecrübe Sabır-(Kaybeden %98 kazanan%2 ) altın formül yok malesef
başarılı sistem yok sistem dahilinde şıkları geliştirebilen formülü yakalamaz formüle yaklaşabilir
-----
Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir----
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Renko olayını Forumla tanıştıran Saraylı grala hörmetler..Vesile ile MTX de renko kullanacak arkadaşlarla hem paylaşım hem de uyarı babında;
1.Renko ile Sistem aynı sinyali veriyorsa poz al (long veya şort), Renko ile sistem farklı sinyale dönerse poz kapa..Graftanda görüleceği üzere ikisi birbirlerinin hatalı sinyallerini baya bi eliyor. Ama sayılsa olarak neye denk geliyor bunu system tester dan anlayamıyoruz. Şöyle ki;
2. MTX burada sistem getirisi olarak ne hesaplıyor meçhul. Sistemin normal bar getirisi değil çünkü getiri farklı çıkıyor onla. Renko barla çalıştırılan sistem (grafik) in getiri eğrisi farkındaysanız sistemin sinyalleri ile uyumlu değil. Yani grafikte sistem artı yazarken getiri eğrisi düşüyor görünüyor
3. Bir kaç farklı graf açınca aynı periyod ve aynı enstruman olmasına rağmen MTX farklı renko brick size değerleri seçiyor?
4.Aynı graf üzerinde periyod değiştirince de önceki periyotta seçtiğiniz renko değerini yine kafasına göre değiştiriyor..
This is MATRIKS!!!!
Renko yu ST de test edebilmek ve hatta 1 inci maddedki gibi al-sat koşulu yapabilmek çok güzel olurdu..
![]()
BANGA mühim
svg.asti selamlar,
Eğer benim yukarda bahsettiğim günlük renko sistem yapılmayacaksa(ki altında 1683 ten açtığı kısaları 1659 dan kapatıp uzuna geçti en son ve şu anda piyasa:1675,bereket versin...)renkoları sistemi teyidten ziyade müstakil bir sistem olarak kullanmak ta yarar var.ancak teyid te olabilir..
Burada temel mesele brick size ı piyasaya göre uygun seçmek,mesela matrikste altında:
-60' lıkta 1.5 ya da 1
-120 lıkta 1
yeterli...
sizin enstrüman farklıysa 1 kutu boyu için 1/1675=0.0006 katsayısını piyasa fiyatı ile çarpın,1.5 için de aynı..
renkoları kurunca herşey bitmedi,eğer 120' lık kullanıyorsanız,bu 2 saat içinde aynı yönde koyduğu renkoları ters hareket olunca silecektir,ancak 2 saat sonunda renkolar sabitlenir,bunu da unutmayın...herkes renkoların zamandan bağımsız olduğunu söyler,nasıl bağımsız,o period içinde bağımlıdır...
..dediğin gibi matriks farklı graf açınca renko brick size ı farklı yapıyor,bu yazılım hatası...
yine dediğin gibi period değiştirince kutu boyu değiştiriyor,bu da ayrı bir hata......
bu iki hatadan kurtulmak için ne yapılabilir?
aynı ekrana 3 graf aç,misal 240',120' ve 60'...yanyana
her üçünde düzen sekmesinden kutu boylarını istediğin gibi ayarla,sonra bu ekranı bi isimle ekran olarak kaydet,diğer bi ekrana geçip sonra tekrar bu ekrana geçince kutu boyları senin seçtiğin gibi gelecektir,değişmez,çünkü ekranı birebir kaydettin...
benim bildiğim renkoları tester da bu haliyle deneyemezsin,ancak mesela MS ta renkoları formül olarak veren kodlar var,bunun için bi system tester kodu yazabilirsin..matrikste olur mu bilmem..
başarılar...![]()
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri