şimdi bu iyi bir örnek .
çizgi düz iken yatay piyasa diyoruz ama üç döngüden birine trend gelme ihtimali oluyor . Tabii bu o piyasanın kendi karakteristiği ve volatilesine bağlı olarak değişir .
Mesela referans değerin altına düştü shortladın ya kendi tarzına göre takip et ya da dönüş barını görünce flatle pozu . Ya da belli bir puan kar hedefine gelince çık . Ha efendi iyi diyorsunda ben 400 puan kar aldım ama 500 puan daha gitti . Trendde gelişebilir yani 1000 - 1500 puan bile düşüp-çıkabilir onu takip etmek senin kararın . Vob için indik düz çizgi halindeyken 300-400 puan makul bir kar rakamıdır (tabii benim için !) az gibi görünebilir ama gün içi bugünkü gibi iki-üç kere fırsatta sunabilir .
Mesela altta altın grafiği . çarşamba saat 19.20
büyük bir ihtimalle çizgiye doğru tepki yapacak . . . Bakın trend var 5-10 puan kurtarmaz dedin bozma pozu . En sondaki büyük çöküş barını görünce çık . Iyi para dikkatinizi çekerim . çizgi bir tarafa yön göstermeden mutlaka ona yanaşacaktır . Adx ile takip et , kısa vadeli ortalama ile takip et sana kalmış . En kötüsü çizginin etrafında salınmasıdır ama çok sık olmaz , olsada o da gülün dikenidir artık

Yer imleri