usta yeniay dolunay yatay -düşen-yükselen piyasaya göre nasıl yorumlanır
Para yönetimi-Psikolojik faktör-Trend yönünde poz giriş çıkış öğrenme-Poz sayısı-Disiplin-Tecrübe Sabır-(Kaybeden %98 kazanan%2 ) altın formül yok malesef
başarılı sistem yok sistem dahilinde şıkları geliştirebilen formülü yakalamaz formüle yaklaşabilir
-----
Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir----
dipten 60 puan yaptı düşerken şuana kadar 55 puan
Para yönetimi-Psikolojik faktör-Trend yönünde poz giriş çıkış öğrenme-Poz sayısı-Disiplin-Tecrübe Sabır-(Kaybeden %98 kazanan%2 ) altın formül yok malesef
başarılı sistem yok sistem dahilinde şıkları geliştirebilen formülü yakalamaz formüle yaklaşabilir
-----
yatay karıştıır işi,
bullda dolunaydan yeni aya artar. Yeni aydan dolunay düşer. Ara sıra 2 aylık 4 döngü yükselişler olur.
bearde tersi olur ama son bir yıllık satışlarda her ay dönümü dibe geldi.
Şimdi ii düşüşdeysek ki hui grafta bu net bull içinde düşüş dalgasındayız düşüş dalgasınaysak da dolunaydan yeni aya artmak yerine dolunaydan yeni aya düştük.
ii dolunayda biterse yani ay sonunda kasım aralık ralli gelir.
İŞ BU YENİ AY İLE GELECEK DOLUNAY ARASINDA YENİ ZİRVE YAPARSA ÇOK KARIŞIR BEN DE BİR DAHA AY DÖNÜMÜ DEMEM.
AY DÖNÜMÜNÜ O ZAMAN KULLANMAYA TEK YOL KALIR.
DEVAMLI AY DÖNÜMÜ BEKLEYECEZ VE TEPE YA DA DİPSE 5-10 gün GELDİĞİ YÖNÜN TERSİNE GİRİP SADECE İLK HIZLI HAREKETİ ALIP YİNE AY DÖNÜMÜ BEKLEYECEĞİZ. Bunu yaparkende kapitilasyondan korunmak gerekecek çünkü her ay dönümünde -72 84 saat ve +72 84 saatin içinde hangi günü kullanacağını bilemeyeceğiz.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Biraz kafanız karışsın, zaten yeterince karıştı az daha karışsın.
Dolunay eksi 72 saatte alınan düşük kaç? 1736.
Teknik anlamda dolunaydan yeni aya düştük demek için bu rakamın altına gelmeli.
Şimdi tam yeni aydayız elbette kendi kadar 72-84 saatleri önemli, teknik anlamda dolunaydan yeni aya düştük demek için altına gelmeli. Şu an ki dip 5 puan üstünde.
Mesela üstünden döndük diyelim dikkat MESELA doluanydan yeni aya düşmüşmü oluruz artmışmı oluruz?
Artmış oluruz.
Bizi geçmiş trade ilgilendirmiyor geçmiş trade yatay vermiştir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Napmıştır geçmiş trade?
Eylül yeni ayında + 84 saatte tepe yapmıştır.
dolunay -72 saatte dip yapmıştır.
dolunay +86 saatte tepe yapmıştır.
yeni aya dip gelmiştir.
Bunların hepsi 1736 1796 arasında olmuştur.
Bu Kombinezondur.
Zavallı ayu 250 puan yukarıya 60 puan yatayda düzelterek cevap veriyor.
ALTINI 150 PUANDIR DÜŞECEK DİYENLER KOMADADIR.
BAŞLARINA GELEBİLECEK EN PİS ŞEY GELİYOR ŞU AN BURADA ÖNGÖRÜLMÜŞ HUİ MEVSİMSEL SATIŞLARININ İÇİNDE HAPSOLMUŞLAR HALA 1500 DİYORLAR.
ACIYORUM.
UNUTUN 1000 İ 1500 Ü 2000 YOLDA ALAYI KOMADA.
YIL SONUNDA 1800 ÜN ALTINA NASIL GELİRSİNİZ ONU KONUŞURSUNUZ.
JEL.
İşte bunun için ekim 3. haftayı ve altın dolunayı dip istiyoruz.
2000 ler için bunu istiyoruz.
Kasım aralık rallisi için bunu istiyoruz.
Bize 2000 leri yaptıracak olay ekim sonuna dip gitmektir.
Burda oluşabilecek tek engel ekim sonuna gelebilecek bir alçalan tepedir.
jel.
usta kombi olduğu kesindir düşüş sert değil çıkışta sürünmede
-----
3 ekim papatyası gibi 25 ekim papatyası da kritiktir.
ekimden sonrayı bulla devretmek için 25 ekim papatyası alçalan tepeye değil dibe ya da kırılıma gelmelidir.
bu tip seçim gibi dönemler tradein rutinden çıkmasına neden olan etmenlerdir. bu dünya istesekte istemesekte başkanını seçecek. boru değil.
tek gerçek var ortada sp de son bir ralli var ve bu ralli şimdiyle seçim sonrası arasında her an başlayacak ve yogiler komaya girecek.
bu senaryoyu bozacak tek şey var ne zamanki 25 ekim tepeye gelsin tir tir titreyin.
Jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri