en son işi gücü bıraktım tradeimide açık yazmaya başladım.
Devam edecek alayına gider analizde değil trade de CANLI HEYCANLI.
Kimse kaybetmesin istiyorum tek kuruş dahi.
Jelibon.
en son işi gücü bıraktım tradeimide açık yazmaya başladım.
Devam edecek alayına gider analizde değil trade de CANLI HEYCANLI.
Kimse kaybetmesin istiyorum tek kuruş dahi.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Aga gumbur gumbur geliom. Bugun onsa bakamadim pek vob daydim. Ucar bu ons
Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satmaya kalkar.
Bizi üç kuruşa satanları biz bedavaya veriyoruz.
hocam bu sp E yaptıktan sonra crash gelecek değil mi? hocam bu crash olurken inşaat sektörü nasıl etkilenir?
Altın ve Gümüş ekim tarihleri
Günlük Tarihler
1, 5, 12, 22-23, 29-30 Ekim
6-7, 11 Kasım
Haftalık Tarihler:
18 Ekim
1-2 Kasım
İkincil Haftalık Tarihler:
8, 29 Ekim
Uzun Vadeli tarih
23-29 Ekim
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Öncesinde 19XX de essah direnç çektiğimiz,
büyük tepkilerde nah artar çektiğimiz esas sp artar çektiğimiz aylarca 1500-1900 gider çektiğimiz,
ve Mayısdan önce mayıs ortası evladiyelik olur çektiğimiz,
ve de eylül ortasında ekim 3. haftasına hui düzeltebilir dikkat çektiğimiz altında,
kolayca ewle de yakaladığımız 250 puan ardına (1575 de her 15 puan düşüşe 1/4 long çekmiştik)
eylül ortası yeni ayından beri düzeltmedeyiz.
250 puanı 5 ayda hatta başı çok yatay oldu 1 ayda yiyen yogiler komada.
Şimdi onlara düzeltme fırsatı verdik.
Adını da kombinezon koyduk. Yogi kombinezonu giysin öyle konuşsun dedik. Giydi ve konuşuyor.
Bu üzerindeki kombinezonu çıkarıp çıplak kalması ya ekim sonlarında ya ocak 2013 de olacaktır.
İki uzun vadeli tarih ekim sonu ve Ocak 2013 dür.
Evladiyelik fırsatı yazdık orta vadeli hesaba alatın taa 15XX erde konuldu, ayrıca yatırımcı da orada girdi.
Şimdi yeni alımların yapılacağı iki uygun zaman var. Biri duruma göre ekim sonu diğeri ocak 2013.
Bu içinde olduğumuz düzeltme ekim sonuna ya da ocak 2013 e sürebilir.
Ekim sonundaki fırsat kasım aralık rallisi yapacakmı ona bakacağız ve olası ocak dibi nerede olacağa bakacağız.
Altının tepesinin 2013 yaz sonlarında geleceğini düşünüyorum.
Yazılanlar tahmindir, tahminler tahminden öteye gitmez, bize fikirleri ay dönümleri verir her ay dönümünden net fikir çıkaramıyoruz. Ama mesela eylül ay ortası yeni aydan daha aşağıda olduğumuz kesin orada bir 4 gün satış aldığımız ardından dolunayı yatay geçtiğimiz ve yeni aya da bir alçalan tepe alırsak ekim sonuna bir yükselen dip ardına kazım aralık rallisi gelecekmiye bakacağız.
Gelmezse dip ekim sonu değil ocak 2013 de olacak.
Yatırımcının mal alma yeresi, dolunay alçalan tepesi ardında olası ekim sonuna düşüş gelmesiyle durumunda ekim sonları dolunayı ve bir diğer potansiyel mal eklme yeresi 2013 ocağıdır.
Gerisi tırıvırı.
Jelibon.
Usta bu abd verileri seçim nedeniyle hep iyi gelecek galiba bu durumda altın ve gümüş kasım dolunayda dipleyip yükselişe geçebilir diye düşünüyorum,obama seçilirse tabii....
Şimdi daha önce yaptığımız ewler var ve bu ewlerde altının olumlu görünümleri 5 yukarısı varken endeksin yükseliş bitmesi ardına çöküşü var.
Bu zamana kadar altın ve endeks birbirinden ayrışmadan genelde yukarı yönü koruyorlar. (elbette zaman zaman ayrışmadan bahsetmiyoruz son 1 altının bu son yukarısı başlamadan LK 2011 altını vurdu spyi vurmadı sebebi twist in fed balance sheete etkisi olmamasıdır q3 beklentisi ve çıkması bu durumu bozdu ve o beklenti sırasında hem sp hem altın arttı, biz o süreçte altın artmaz sp artar çektik ve q3 ün çıkacağını altın mayısta evlaiyelik olur çekerek verdik)
O ewlerde bugüne kadar ikisininden birini kanala gider diğerini 4 ardına 5 çıkar diye gösterdik.
Şu da bir ihtimal:
Bu projeyi tutmak 4-5 yılın meselesi bir iddia attık ortaya uzun vadeli dedik aradan yıllar geçiyor dolar düşerken endeks düşecek bir yerde diye ama bu GSC düşüş başladığında olacak dedik, GSC başlamadığına göre de doğal olarak bu oluşmadı, dolar düştü endeks arttı, dolar düştü altın arttı.
Bu iddia atılırken ortaya dolar endeksinin ölü olduğu doların peçete olduğu ewimiz defalarca verildi hatta dolar ewinde yukarı öngörümüz ölümden önce 2012 ortalarında gerçek oldu hala da bitmedi dolar endeksi kendi çöküşünden önce son bir yukarısı var.
Neyse anlatmaya çalıştığım şu belki de endeksin de yukarısı ve kanala değmesi altının 5 yukarıyı bitirmesi ile aynı zamana denk gelecek. Ve belkide bizim uzun vadeli dolar endeksi ewinde gördüğümüz yarıya inme ki yok olma anlamına gelir endeksin bir bull piyasada olduğunun işaretidir.
Endeks için aylar öncesi öngördüğümüz 2012 sonları 2013 başları tepe olur öngörümüz altın için öngördüğümüz 2013 yaz sonları tepe olur öngörümüz.
Endeks altına uyup 2012 sonları ve 2013 başlarından sonra artmaya devam ederse (ki bu aslında bizim ewimiz değil bu durumda bullish ya da başka türlü bir ayu rallisi sayarız) altınla beraber 2013 yaz sonuna kadar olumlu olabilir.
dolar endeksinin yarıya inme sürecinde önce ewden işaretlediğimiz son yukarısı ortada ve hedefe değmedi yılın son üç ayı bunun endekse küçük kağıtlar russela faydası bilinen gerçek. dolar artması yılın çoğu zamanında endekse ters korele ama bunu yılın son 3 ayında söyleyemeyiz. yılın son üç ayında dolar artsada küçük kağıtlar artabiliyor. yılın son 3 ayı amerikan kağıtlarında daha genele yayılma gösteriyor, geçmişte defalarca dow ve sp bakıp küçük kağıtları yılın son 3 ayında unutan yogileri pişti etmiştik.
amerikan endeksleri asla ve asla zirve görmemiştir öngörüldüğü şekilde kanala gidecektir buralarda yapılan yumuşak ya da sert düşüşler bizim isteğimiz olan süreci uzatmaktan başka bir işe yaramaz.
çöküşçülerin en ayar olduğu şey süreçin uzamasadır. süreç uzadıkça tilt oluyorlar, tilt masasındaki top onlar.
tilt masasında topüzerine üzerine gelir vurursun iki çubukla ara sıra gol olur,
ara sırada oyunun başladığı yere kaçar top, gerer vurursun aletle oyuna geri döner.
yogilerin durumu budur bir türlü gol OLAMAYIP oyunun başladığı yere kaçıyorlar,
ASRIN CESARETLİ ONURLU VE GURURLU ÖKÜZLERİDE OYUNUN BAŞLADIĞI YERDE SÜREKLİ TOPA BİR ÇAKIYORLAR ŞAK ALAYI TOP AYU GERİ İÇERİ HE HE.
jel.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri