Sayfa 2757/3619 İlkİlk ... 17572257265727072747275527562757275827592767280728573257 ... SonSon
43419 sonuçtan 33.073 ile 33.084 arası

Konu: Jelibonca...

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

Papatya 3 ekimdi ve elimizde

defalarca yazdığım üzere

26 eylülde dip (3 ekim 5 trade günü öncesi)

ve

4 ekim kapanış yükseği 5 ekim gün içi yükseği

vardı.

Burada iki özellik vardır.

1. Papatya geçilmesi için ve sonraya atması için 1-2 günden sonra da zirve tazelenmeliydi.
    Oysa ne oldu? 4 ekimden sonra kapanış yükseği gelmedi yani yukarısı bir daha geçilemedi.

2. 4-5 ekimin tepe olduğunun teyidi zaten ewde de öngörüldüğü üzere yanlız bir şartla gerçek olurdu.

Neydi o tek bir şart? 26 eylülde alınan dibin altına gelmek.

Bugün ne yaptı zatende ewden öngörüldüğü üzere?

Altına geldi.

Yani teyid aldı tepeye.

BURADA HİKAYE ANLATMIYORUZ, PAPATYA BORU DEĞİLDİR.

3 ekim 4 ekim kapanış yükseğiyle tepe olmuştur, 3 ay önce verdiğimiz bir aday tarih hemde tek tarih dowda zirvedir, gerisi tırıvırı.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

2. 16 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Yani yine kimsenin yapamayacağı birşey oldu, aqduk.

jel.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

4. 11 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Olayı, aktif trade yapan onlarca kişi, aktif trade eden 10 larca topic, 10 larca analist değil

3 ay önce verilmiş

PAPATYA ÇÖZDÜ

ALAYI ÖNCEDEN CORT ÇEKENLER HEP SALLADI,

ALAYI TEPE ARAYANLAR GÜMLEDİ,

ALAYI VERİLER ALAYI MAKRO SAÇMALIKLAR ALAYI HABERLER,

BİR PAPATYA TRAJİKOMİK ŞEKİLDE 3-4 AY ÖNCE VERİLEN BİR PAPATYA

TEPE YAPMIŞTIR, KİŞİLERİN DEĞİL PAPATYANIN DEDİĞİ OLDU, HEM YÜKSELİRKEN HEM BORUSAL TEPE YAPARKEN +1 GÜNLEN.

jELİBON.

6. 17 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

BU TOPİC PAPATYA ÜZERİNE KURULUDUR.

EWCİLERDEN FARKI SADECE EWE BAĞLI BİR YER DEĞİLDİR

ÇEŞİTLİ YÖNTEMLERİ VARDIR

BU YÖNTEMLER

vadeliler.blogcu.com

da user guide da anlatılmıştır.

BU TOPİC ASLA KISA VADELİ BİR TOPİC DEĞİLDİR.

DENENMİŞ TEST EDİLMİŞ TESTTEN GEÇMİŞ AZ VE ÖZ ŞEY BURADA ANLATILMAKTADIR.

BU TOPİĞİN PAPATYASINI TRADE ALEMİNDE DÜNYADA BULACAK BULABİLECEK KUL YA DA BLOG YOKTUR.

BU TOPİĞİN PAPATYASI DÜNYADAKİ ÜNLÜ EWCİLERİN ELİNDE OLMAYAN SİLAHTIR.

BEN SÜREKLİ GİRİP BAKIYORUM ELİMDE 3 EKİM VAR MESELA DANERİC BIRAK 3 EKİMİ 18 TEMMUZDAN TEPE EWLEMİŞ GÜLÜP GEÇİYORUM, ONLAR PAPTYASIZ OLDUKLARI İÇİN EWLERİNDE BAŞARI YAKALAMALARI ZOR.

KISACA BİZDEKİ PAPATYA SİLAHININ DEĞERİ YOKTUR, KİMSE DE ÇALIŞMAYACAK DİYE KAFA YORMASIN HER ZAMAN ÇALIŞACAK ÇÜNKĞÜ HER ZAMAN ÇALIŞTI zaten.

jel.

8. 17 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Bir papatya bir FP ikisi dönüş için vardır spde ve döndürmediği enderdir.

Döndürmediği zamanda diğer papatyaya pas eder ama bu az olan durmumdur.

Haricinde burada sp papatyası haricinde yazılan hiçbir tarihe kefil değilim.

Bunu defalarca anlattım.

Bir bradley iyi çalışır, çalışmaz, hiç işe yaramaz, çok iyi erken çalışır çok iyi geç çalışır. Asla kefil olmam. Çok döndürdüğünü gördüm çok da işe yaramadığını gördüm. Mesela bir tanesi 4 haz - 3 ekim yolunda olan major bir bradleydi. Çalışmadı. Çalıştıda geri yükselen dip yaptı, bradleyler ay dönümleri kısa satış yaptırıp ardından geri dönebiliyor trende.

jELİBON.

10. 14 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Yine asla kefil olmayacağım ama altında yorumlamaya çalıştığım ay dönümleri asla papatya gibi değildir.

Ay dönümleri çalışmıyor değil çalışıyor ama çok kolay olduğundan zorlaştırmak için ağamın taktiği dibi ya da tepeyi ay dönümü 72 hatta 84 saate eksi artılara sokması.

84 saat 7 gün eder.

7 gün trend geliyor önceden penecere öncesi ama net hangi gün dip ya da tepe bilemiyorsun.

Bu işi zorlaştırıyor, bunu anlıyorum çünkü bu olmasa bu çok kolay gelir herkese ve trade tıkanır. Ağa da bunu kullanıyor.

Son iki örnek.

Eylül ortası yeni ay yükselerek geliyoruz ne zamantepe yaptık? Artı 84 saatte.

Son dolunay. Elde ne var. dolunay 72 saatte dip. Diğerinin artı 84 saatinden bunun 72 saatine elde 4 gün var sadece 4 gün satış ardına tepe. Ne zaman tam dolunayda 1 ekimde.

Sonra geri hgeliyor hop bir tepe daha bu sefer dolunay +84 saatte.

Biz dolunayı dip istiyoruz. O ne veriyor?

dolunay eksi 72 saat dip dolunay artı 84 saat tepe.

BİR DOLUNAY OLAYI ASLA TEK GÜN OLAN PAPATYA KADAR KOLAY BİR OLAY DEĞİL, HEM BU SAAT OLAYINDAN HEM DE BULL DÖNGÜDE VE AYU DÖNGÜDE DURUMA GÖRE TERS DAVRANMASINDAN.

BULL DÖNGÜDE DOLUNAYLAR DİP YENİ AYLAR TEPE.

AYU DÖNGÜDE YENİ AYLAR TEPE DOLUNAYLAR TEPE.

ÜSTELİK AYU DÖNGÜDE BU SEKİLDE İŞLEMEDİ TAM OLARAK HER DÖNGÜ DİBE GELDİ HER DÖNGÜ 72 SAATLERDE AMA ALAÇALAN AMA YÜKSELEN DİPLER ALDIK.

Bİ DE ÜSTÜNE BULL DÖNGÜDE 4 DİZDİRME OLAYI VAR. 2 AY ARTMAK YANİ. ÜSTELİK 15xx DE DİP OLUŞUMUNU YAPARKEN İKİ DÖNGÜ YATAY AMA FECİ YATAY ARDINDA İKİ DÖNGÜ YUKARI GELDİ.

4 DİZDİRDİ YUKARIYA 1 SATTI 4 GÜN, ŞİMDİ 1 DE NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN VAR ELDE NEDEN BELLİ DEĞİL? FİYAT NE DOLUNAY 72 SAATİN ALTINDA NE DOLUNAY 84 SAATİN ÜZERİNDE.

PAPATYA BUNU ATLATTI PAPATYADA DA BU DURUM VARDI AMA ŞİMDİ O NET ARTIK AMA ALTINDA HALA ÖYLE DEĞİL.

ALTIN DÖNGÜ OLAYI PAPATYA KADAR KOLAY BİRŞEY DEĞİL.

ŞİMDİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER BU YENİ AY OLAN 15 EKİM 72 84 SAATLER YA DİBE YA TEPEYE GELECEK VE BİZ BUNA HALA FİKİR ATAYAMADIK ATAMAK İÇİN FİYATIN YA EKSİ 72 SAATTEKİ DİBİN ALTINA GELMESİ LAZIM YA ARTI 84 SAATTEKİ TEPENİN ÜSTÜNE GELMESİ LAZIM.

BAKIN 4 DÖNGÜ DİZDİRİRKEN BU SORUNU YAŞAMADIK HEP YUKARIYI TUTTUK, EYLÜL ORTASINDA 1 SATARKEN DAHİ TEPEYEYİ BİLDİK 50 PUAN DÜŞÜŞ OLDU.

AMA BU DOLUNAY DÖNGÜ FİYAT RANGEDE KALDI VE FİKİR VERMEDİ.

FİKRİ NASIL VERİR?

MESELA FİYAT EKSİ 72 SAAT DİBİ ALTINA GELİRSE DÖNGÜ İNVERSE OLMUŞ OLACAK VE YENİ AYA SATIŞ OLACAK O ZAMAN MUTLAK LONGDAN UZAK DURULMALI AMA BUNU ANLAYAMAYACAĞIN İÇİN TRADE POZU ALSAN O TRADE DE RİSK VAR DEMEKDİR.

YİNE AYNI ŞEKİL FİYAT 84 SAAT DİBİ ÜSTÜNE ÇIKMIŞ OLSA BULL DÖNGÜ NORMAL ÇALIŞMIŞ OLACAK AMA ONU ANLAYANA KADAR ALDIĞIN POZ YİNE RİSK OLACAK.

ONUN İÇİN BURADA YAZIYORUM BİZ ALTIN NAH ARTAR DEDİK ALAYI ARTAR DERKEN ARTMADI DÜŞTÜ, MAYIS ORTASI EVLADİYELİK OLUR ARTAR DEDİK ÖNCEDEN HEMDE DÖNGÜLERİ DİZDİRE DİZDİRE ALTIN 250-270 PUAN YUKARI GELDİ ALAYININ AKLI ŞAŞTI.
    BİZ BU DÖNEMLERDE RİSKSİZ TRADELERDEN FALAN BAHSETMEDİK, RİSKSİZ TRADER LAFIDA ETMEDİK.

BU DÖNGÜYÜ ANLAYAMADIĞIMIZ İÇİN RİSKSİZ TRADER BEKLESİN DİYORUZ ALTINDA.

AYNISINI BUGÜNE KADAR SP İÇİNDE DİYORDUK AMA O VERDİ ALTIN İSE VERMEDİ HALA.

jel.

12. 14 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Bugün altında alınan poz risklidir.

Sebebi yeni ay dipmi olacak tepemi olacak kombinezon zigzagında ya da üçgeninde nereye gelecek bilmiyoruz onun için riskli.

Onun için tekrar yazıyorum bunu çözmeden alınacak aşırı poz yerine trade daha mantıkldır.

Puan alıp kaçacan bir daha bakmayacan o gün.

Jelibon.

14. 13 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

sp de aynı durum yok.

ewde öngörülen şekilde ve papatyanında 4 ekim kapanış yükseğiyle 3 aydır olmamış satışlar ilk defa var.

Burada silah güzel vix al şartı.

Eli mahkum bb dışına çıkacak, bb dışına çıkmadan longa bugüne kadar atlayan longörler yani yeni öküzler tandırda daha da tandır olacaklar.

Risksizi alamnın tek yolu var vix al şartı.

Henüz bb ye değmedik bugün .03 puan geri kaldık.

bb 17.92, en yüksek vix değeri 17.89. rakamlar hatalı olabilir doğrusuna bakın ben ezberimden yazıyorum.

BB al setupu 3 maddeden oluşur ve 3 madde olışmadan almak sert kapitilasyon yer.

Alım 3 şart oluştuğunda oluşur. Genelde bilindiği gibi 3-4 gün sürüyor ve maksimium kapitilasyon dikkat maksimumu 40 puandır değdikten sonra.

İttirdikçe alamazsın, içe dönecek, dönen barın ucu bb ye değmeyecek, ve dönen bar bir önceki barları aşağı kıracak.

Bu olmadana alamazsın. Biliyorsunuz ilk değmeye alanlar oluyor onlar trenden atılacak mutlaka onlar ilk uyanıklar, onların yeri yok, korku had safhada olacak noluyoz diyecekler ilk uyanıklar kebap olunca ağam gelecek ve alacak ve unutmayın o ilk hareket her zaman en hızlı harekettir.

Jelibon.

16. 14 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

şimdi 3 ekimi etkette koyduk 5 ekim olarak güniçi ve 4 ekim kapanış yükseği olarak.

Öncesi 3 ay ve 200 üzeri puan.

ve tepe.

sırada 25 ekim papatya var.

jel.

18. 12 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    6.078
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.480
    Toplam Teşekkür
    457 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Vob Trader Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aga 1760 longladim kar geldikce 1767 ye kdr ne kar geldiyse pramitledim kopuyoz diye oda geri kustu 1760 a kdr
    Alıntı jelibon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu yapacaksan paçal piramit hacim arttırma unutacaksın.

jel.
    Bunu yapman için dipler tepeler yükselmeli.

jel.
    ne bileyim trade ediyoz işte.

analistmiyiz biz traderız.

Jelibon.

Sayın vob; Dün yatay giderken 1760larda, yükseleceğini bilemem ama 1768 olduğunda saat 15,00 idi ben olsam daha yükselir değil de short yönlü açardım ve 1758 olduğunda saat 15,30idi (tabiiki bu saat hep aynı saat olmayabilir,ama genelde bana böyle denk gelmiştir)

Elde ne var 10 puan,hemde 30 dakikada....

al ,vur,çık...23 buçuk saat yat..

Hadi 10 değil 7-8 puan olsun ....seni ihya etmez mi....

Her gün ordan uçacak,ordan kaçacak,ordan düşecek beklemeksizin..

Günün belirli saatlerinde düşüş veya çıkış anlarındaki tepkiyi yakala voleyi vur.

1760larda alıp 1830ları beklemek -gönül ister tabii-bana şu içinde bulunduğumuz zamanda zor gelir...

Beklemek....bekleyebilmek...15xx lerde yada 18xx lerde alınca daha ZEVKLİ olurdu....200 puan yukardayız alamamışım 60-70 puanın riskini uzun süre alamam...

Tek yapmam gereken şu olurdu üstadın dediği gibi net sonucu görmek..

Puslu,sisli havada
    her ne kadar üstad farları açsada önümüze ne çıkacağı belli olmuyor...

ne yapardım...günlük trade....hemde 5-6 puan da olsa...

Yetmez mi...
    varsın ağa düşünsün ...
    parasını alamadım...
    gitti benim paracıklar diye..
    karnına spazm girdirecen...
    eteği sen giymeyecen,ağaya giydirecen..madara edecen...

20. 7 Kullanıcı indr-jel tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Bu satış papatyayla başlayan bu satış 25 ekime kadar sürebilir. sürerse uzak durun özellikle vix sürekli ittirir ve al verdirtmezse asla alım yok. bunu öküz ister 25 ekimi öküz dip ister tepe değil.

ya da araya tarih alacak 4 ekimden bilinmeyene düşüp 25 ekime tepe alacağız, bu öküze ekim sonrası için kabus olur çünkü burada nihai tepe olmuş olur bu alçalanda olabilir yükselende. bunu ayu ister.

üçüncü şıkta 25 ekime kadar bir erken dip alırıız bir tepki yaparız 25 ekimi dip yaparız. en sert olmayanı bu. bunu öküz ister.

bakın 25 inde bunlardan üçünden biri net açık olacak ve 25 i fırsat olacak.

nasıl 3 ekim netledi kendini ve tepe gelip aylardır olmayan satışlar ilk defa oldu 25 ekimde de 3 ekim gibi bir olayı çözeceğiz.

ihtimaller belli.

3 ekim için dedikki tepeyse sat, dipse al.

bunu burada aylarca yazdık. aylarca yukarı sonrası borusal tepe oldu. olduğundan beride long varsa tehlike var demekdir spde.

şimdi 25 ide bunun gibi birşeyi net edecek tarih. 11 trade günü var.

jel.

22. 14 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    6.078
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.480
    Toplam Teşekkür
    457 Yazısı Teşekkür aldı

Vob Trader Nickli Üyeden Alıntı
    Aga 1760 longladim kar geldikce 1767 ye kdr ne kar geldiyse pramitledim kopuyoz diye oda geri kustu 1760 a kdr

Özellikle saat 15 te 1760ta, ben, çıkıyor diye long yönlü almazdım bu BİR,,,

1768e kadar çıkışta PİRAMİTLEYEREKTEN s h o r t açardım ve
    1760lara tekrar geri geleceğini düşünür ve 1-2 puanda alta fake olarak shortları eritir hesabı pozsuz hale getirirdim bu İKİ...

Bu tactics her zaman tutmayabilir de,tutabilir de....bu ÜÇ...

Doğru trade anahtarı her zaman sayın JELdedir..bizdeki denizdeki damla gibi..bu DÖRT

24. 6 Kullanıcı indr-jel tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Yer imleri

Yer imleri