Ihtimaller denizi . . .
Ihtimaller denizi . . .
Konu gnome tarafından (25.04.14 Saat 18:32 ) değiştirilmiştir.
Y E S , WE CAN !!!
jelibon Nickli Üyeden Alıntı![]()
Piyasa basittir.
10 ve 21 ho altı shorttur.
hem sp de hem trde.
Sp de 21 ho altında kapanış yaptı geldi geri 10 ve 21 in araya girdi.
10 ho üstü longdur.
10, 21 arası tradedir.
Hem 10 hem 21 in altı short yaslandır.
Tr de hem 10 hem 21 in altındayız.
Bir yükseliş bahsedilecekse hem 10 un hem 21 in üzerinde olmalıyız.
İkisininde altında olmak shorttur long değil.
Long olacaksa bir an evvel üstüne çıkmalı.
Kapanışların 10 ve 21 in altında olması özellikle tr de iyi birşey değil.
Jelibon.
Alıntı:<
<<****---------------*********0000000000000
TR 66 altına sarkar derken....
65,967 bir önceki denemesiydi....
65,600---64,900 bu iki rakamdan biri kuvvetli ihtimal dahilinde mi??????
yoksa 64,300 ve 63,300 sırayla gelebilir mi!!!!!!!!!!!!
Thursday, Oct. 4:
■*Unmplmnt Claims 8:30am
■*Factory Orders 10am
■*Minutes FOMC mtg 2pm
Friday, Oct. 5:
■* The Big One! Labor Dept Monthly Jobs Reprt 8:30am
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
usta altında çarşamba perşembe dip gelip cuma ralli oluyordu.döngü değişmiş olabilirmi?çarşamba perşembe zirve cuma pazartesi salı satış.??????
yarın tarım dışı, büyük volatilite demek.
piyasa bu tarım dışına iki ewle giriyor.
papatya ya 26 eylül dip, ya 3 ekim kapanışı kapanış yükseği.
26 eylül dipse piyasa bundan sonra 26 eylül altına gelmez ama bunun teyidi, hem 3 ekimdeki yüksek kapanışı yenilemek hemde yeni zirve yapmaktır.
3 ekim tepeyse kapanış yükseği geçilmemeli, tarih ew gibi değildir, 4 ekim 3 ekimi geçebilir ama kapanışını geçmemeli, sadece 4 ekim değil 5 ekim 6 ekim hiçbiri geçmemeli.
Peki bu duruma iki ewe ve anlattıklarıma sebep olacak olay ne?
tarım dışı,
PİYASA %99 zaman kumar değildir.
Haz 4 de biz al çekerken i bitti derken ve 3 ekim sonraki tarihken işin kolayını aylarca kaçıranlar oldu ve kolay 200 sp puanını alamadılar,
ya da mayıs ortası evladiyelik olur dediğimizi alıp altında kolay 250 puanı tutamayıp kaçıranlar oldu.
Piyasa o günlerden bugüne jeliboncaya kumar olmadı.
Şimdi ise iki yakın ekim papatya arası bir sp,
altın etek ve kombin iki senaryo üstelik dolunay yeni ay arasında,
KISA VADEDE BU YAZILANLARIN YOLUNU ÇİZECEK BİR TARIM DIŞI.
PİYASA %99 ZAMAN BU TİP VERİLERE KALMAZ VE TIRIVIRIDIR BU VERİLER AMA ŞU ANKİ DURUMDA İKİ EW VE ETEK VE KOMBİNDEN İŞ VERİYE KALIYOR VE KUMAR OLUYOR.
GELECEĞİMİZİ ANCAK KISA VADE İÇİN BU VERİ BELİRLEYECEK.
ORTA UZUN VADEDE NE ALTININ TEPESİ TEPE NE SPNİN TEPESİ TEPE, İKİSİDE NİHAİ TEPE DEĞİL.
KISA VADEDE ESKİDEN ALINMIŞ KAARLI POZUNUZLA BU VERİYE GİRMİYORSANIZ BİLİNKİ KUMAR OYNUYORSUNUZ.
EVET BELKİ DE VERİ İYİ GELECEK VE 26 EYLÜL DİPDİ.
EVET BELKİ DE VERİ KÖTÜ GELECEK VE ALT. SAYIMA ÖNCE DÜŞECEK VE 26 SINI AŞAĞIYA ALACAK.
HANGİSİ?
İŞTE BUNU BİLMEDİĞİMDEN BU VERİ KUMARDIR.
ÜSTELİK TARIM DIŞLARI GTR PİYASASINDA OYNAKLIK YAPMASADA İLK ANDA ALTINDA BÜYÜK PUANLARIN 30 AŞAĞI 50 YUKAI 20 AŞAĞI 10 YUKARI FALAN FİLAN GİBİ İKİNCİ BİR KUMAR.
NAPACAM?
ELBETTE KUMARIN İÇİNDE OLMAYACAĞIM.
AŞAĞIDA ALDIĞIM VE AZ YUKARDA ALDIĞIM BİR KISMINDANDA ALDIĞIM KAARDAN DOLAYI BAYA DÜŞÜK MALİYETLİ 2/4 LONG MALIM VAR ALTINDA. 200 SAATLİK HO ALTINDA STOP OLUP KAAR ALIR BU POZ.
BURADA TRADE DENEMEYİN TARIM DIŞLARI ZORDUR, BU PİYASA BU HAFTA SONUNDAN SONRA DA VAR SADECE BU HAFTA SONU YOK HER HAFTA VAR.
BİRAZ GÖZLEMLEYELİM BAKALIM.
PİYASA 26 SI DİBİNİ ALTINI YA DA YENİ ZİRVEYİ VERMEDEN ARADAKİ BARLARDA KALIRSA SÜRÜNDÜRÜR.
26 SI DİBİ ALÇALIRSA DİP YA BİLİNMEYENDE YA 25 EKİMDE GELİR.
YENİ ZİRVE GELİRSE 25 EKİME KADAR ASLA SHORT OLUNMAZ.
PİYASA FİKRİ SADECE BU 26 SI DEĞERİ VE ESKİ ZRVE DEĞERİ KRİTİĞİYLE VERİR.
ELDE DOLUNAY 72 SAATTE ALTINDA DİP VAR, DOLUNAYDAN YENİ AYA ALTIN BULL DÖNGÜDE DÜŞMEZ AMA ELDE YİNE PENCERE İÇİNE EN TEPE VAR, BUNU PENCERE İÇİNDE DEĞİL SONRASINDA GÖRSEYDİK ALTIN TEK YÖN OLURDU O DA YUKARI OLURDU YENİ AYA KADAR ANCAK PENCERE İÇİNDE EN TEPE Y DÜŞÜŞÜ DE GÜNDEME ALDIRDI.
ORTA UZUN VADEDE SORUN YOK NE SP DE ALTINDA YÖN YUKARI
AMA KISA VADEDE BU YUKARI DİREKDE OLABİLİR ÖNCE ÇEKİLEREK DE OLABİLİR.
TRDE AYNI KESİNLİKLE TRDE NİHAİ TEPE GÖRÜLMEDİ AMA BU NİHAİ TEPE TRDE DE AMA ÇEKİLEREK AMA ÇEKİLMEDEN OLACAK. YANİ TRDEDE 66 YA DİP VE YENİ TEPE YAPACAĞIZ YA DA ÖNCE BİR KERE ALTINA GELİP YAPACAĞIZ 66 NIN SONRA YENİ TEPE.
BU DURUM KUMAR DENİLEN VERİYLE BAĞIMLI GELSİN VERİ BAKALIM NE VERECEK BİZE.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
o ne zaman oluyordu.
bakın o olan o sıralaın karakteriydi ve yeni aydan dolunaya süreçteydik.
şimdi dolunaydan yeni aya süreçteyiz.
çarşamba perşembeler her zaman haftanın dibi olacak diye birşey yok.
çarşamba perşembeler genelde altında ya dip olur ya tepe.
belkide çarşamba haftanın dibiydi. dün yani.
Jelibon.
bakın dolunay pencere bttiğine göre sert hareketler gelebilir. Ve trend de gelebilir.
Jelibon.
bugün altın
dirençler 1781.5-1791.5 ve 1799.5-1809.5.
destekler 1761.5-1771.5 ve 1744.5-1752.5.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri