Geçilmezse ne olur?
Vereceğim iki adet ayu sayımı bunu gösteriyor.
Bir kere bunlar geçilirse ölür.
Geçilmezse biri ayuya %10-15 düşüşle gaz verir, sonra gelir yine tepe yeniler,
diğeri ise çok kötü ayu olur.
Jelibon.
Geçilmezse ne olur?
Vereceğim iki adet ayu sayımı bunu gösteriyor.
Bir kere bunlar geçilirse ölür.
Geçilmezse biri ayuya %10-15 düşüşle gaz verir, sonra gelir yine tepe yeniler,
diğeri ise çok kötü ayu olur.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Özellikle olası bir vix şartı yakın takibimizde olacaktır.
Vix al sat şartları net açık bellidir ve dafalarca yazılmıştır.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
araya vix yapalım.
jelibon.
vix 1.
jel.
vix 2.
jel.
Bu graflar bu siteye saldırıdan sonra küçük çıkıyormu bana mı öyle geliyor?
Jelibon.
O zaman vix geçmişte 15 altına oturduğunda piyasa ne yapmış bakalım?
Jelibon.
vix 15 altında özellikle 1990-2000 devasal bull marketinde ve 2003-2007 bull marketinde dow ne yapmış? Grafta.
Jel.
Everythıng that has a begınnıng has an end . . .
Bence vıx ın 15 in altında olması bana sadece bunu hatırlatıyor . . .
Dow un haftalık veya aylık grafiklerine bakıldığında ya buradan , ya da 14.000 tepesini biraz geçtikten sonra sert satış yiyeceği , özellikle 10.500 - 11.000 dibi kırıldığında düşüşün çok hızlanacağını ve 7500 lere ters obo yapmak üzere geri çekileceğini , orada da durmaz ise 5000 civarlarında durulmaya çalışacağını ve bütün bunların 1-3 yıl orasında olacağını 3 yıldır devamlı yükselen piyasaya alışan kitlelerin dumura uğrayacağını düşünüyorum.
Y E S , WE CAN !!!
Butun arkadaslarimin ramazan bayramini kutlarim.
günlük alternatif ayusal 1.
jel.
Alternatif ayusal 1 senaryo biraz spekülatiftir.
Bir süredir tarafımdan yayınlanmakatdır.
Ana sayım gibi orjinal numune sayımdır.
Multi yıl yükselen ayusal takoz formasyonudur.
2009 başında başlamıştır.
17 temmuz ve 28 temmuz bradley ile tepelemesi için ihtimal vermiştik. Tepelememesi ve sonrasında günler geçmesine rağmen tepelerin yenilenmesi ihtimalini azaltsa da nisan mayıs tepelerinin geçilmemesi ya da %1 den fazlasının geçilmemesi durumunda bilinmeyen tarihte (dikkat altın gümüş tarihlerindeki tarihler ya da ay dönümleri olabilir) tepeleme olup 3 ekime düşersek artmak yerine
3 ekimde D düşüş etiketinde fed seçimler den dolayı Q3 açıklar.
E yukarı endeksleri sert yukarı kapitule eder, bunu yaparken metallerde sert yukarı kapitule olur.
2012 sonu 2013 başlarına sert E yukarı ile gireriz.
Bu senaryo oldukça spekülatiftir, özellikle nisan mayıs tepeleri sert geçilmeyip 3 ekime dip girerse olasılıklıdır.
Aslında bunu çok istiyorum çünkü çöküşçülerin masalı baya bir süre ertelenecektir. İlk başta müthiş gaza geleceklerdir elbette, %10-15 düşüş ardına gazları alınacaktır.
Sonuçta ortada şu gerçek var, 2009 dan 2012 ye dow ve sp ye ikiye katlamıştır ayu çığrışlarıyla, bir %10-15 düşüş nedirki bunun yanında?
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri