Sayfa 2214/3619 İlkİlk ... 121417142114216422042212221322142215221622242264231427143214 ... SonSon
43419 sonuçtan 26.557 ile 26.568 arası

Konu: Jelibonca...

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı jelibon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi bunun önemli kısmı detayı anlatılan konu değil

önemli kısmı

''Dow yaparsa sp yapar er ya da geç bunun bu kısmına bakacağız burada.''

bu kısmı buradan devam edeceğim akşam, bunu glecek için yazmıyoruz hala geçmişi değerlendiriyoruz.

Görüşmek üzere akşama.

Jelibon.
    Biz işimize dönelim.

Futbolu bizler bu saatten kendimiz için 3-4. plana atmamız lazım. Bundan kendimiz için sıyrılmamız gerekiyor bence tabii. Yoksa hepimizi bozacak bu gidişat. Ben kendi adıma futbola boykot ilan ediyorum tabii dayanabilirsem 1-2 yıl futbol düşünmeyeceğim. Maça gidecem elbette ama düşünmeyeğim yazmayacağım aklıma getirmeyeceğim.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

2. 7 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Şimdi sonuçta son grafta gösterildiği üzere 16 martta bradleyde ve FP de ve equinoz civarında dowda tepe gelirken piyasa sonraki zamanda 3 kere daha aynı yereyi denemiştir, bu denemeleri diğer endeksleri dow kendine yetiştirmek için yapıyor.

Amerikan kendi içinde bile endekslerinde aynı anda tepeleme yapmıyor, bazen sp geri kalıyor, tran geri kalıyor ve bunların hepsi rayına girene kadar tepeleme oluşuma dönüyor.

Anlatmak istediğim buydu, bu tepe oluşumları zor dönemlerdir tepeler genelde oluşumdur ve yatay tepe çok sık görülen birşey değildir, yataya tepe olur ama sonra düzeltir ve sonra gelir yine geçer.

Yataya tepe olduğunda düzeltme gelir, şimdi burada çok geniş bir fp verdik ve belki sonradan onun karakteri olan ivme aynı yönde ve sonunda dönüş ya da diğer karakteri olan çalkalama tam bu fp de oldu onu grafta göstereceğim.

İki sebebpden bu equinox ve fp (fp yi geri dönüp alıntılamayacağım isteyen geri dönsün baksın) den martın nisanın tepe olabileceğini sürekli yazdım ve ardından da bir black swan olacağını bilinmeyenin olacağını ve süreçte güneş patladı, yunan kötüledi, jp morgan traderi 2 milyar batırdı.

Bakın bunların hiçbir equinoxdan ya da fpden önce olmadı hiçbir 90 lık satış görmedik belli bir yere kadar aralıktan beri ama equinoxla ve fp ile çalkalama ve 90 lık satışlar başladı. Bunlar burada önceden yazıldı.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

4. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Yazılarda anlatılan.

Jelibon.
    Ekli Resimler Ekli Resimler
    • Dosya tipi: png huy.png (79.2 KB (Kilobyte), 170 views)

6. 7 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Bugün 15 dakkalıktan aylığa gidelim sayarken.

Bir iki graf daha yapalım esktra birşeyler gösterelim.

Jelibon.

8. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

dow son 3 kapanış

12835
    12855
    12820

rut son 5 kapanış

792
    793
    788
    791
    790

sert hareket gelecek yön bilmem.

ne kadar 0 a yakın kapanan gün uzarsa kırılımı o kadar sert olur.

Jelibon.

10. 7 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Micro derece 2 yukarı devam ediyor.

Bitince yerini 3 aşağıya bırakacak.

Jelibon.

12. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Minor derece 4 aşağı beklenilen 335 formatında devam ediyor, kritik noktası aşağıda 12250 ve 1290 yani micro 1 olan yerdir. Süreçte bunların ihlali demek yukarıda micro 5 in bittiği bittiği anlamı taşır ve böyle bir ihlal multi sene düşüşün başladığı anlamına gelir. Bu bullar için büyük bir hayal kırıklığı olur.

Şimdilik ana sayımım bunun 4 olduğu ve yukarıda bahsedilen noktaları ihlal etmeyeceği ve arkasına 5 yukarı gelerek 3 üncü çeyreğin iyi geçeceği ve 4 üncü çeyrekte tepeleyeceğimiz şekildedir.

Hint: NYSE advance/decline line da ayusal uyumsuzluk isteriz ana tepe için. Henüz yoktu ve yok. (ahanda yeni birşey daha 2200 sayfa sonra). Bildiklerime 2200 sayfa yetmez he he.

Bu süreçte 4 geliştikçe doğal olarak metaller ve maden kağıtları da mayıs ortasından sonundan haziran başlarına kadar bir yerde kendi 4 ünü bitirerek güçü 5 rallisine başlayacaktır. Bunun katalisti elbette Q3 kokusu veya açıklanması olacaktır. Altın ve gümüşte parola net açıktır ne kadar bailout, stimulus, q falan filan o kadar altın ne kadar bunlar yok altında yok, ne kadar default ya da LK ya da deflasyon o kadar altın yok.

Jelibon.

14. 7 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Unutulmasın sabit olamayız at gözlüğü olamaz piyasada 12250 ve 1290 ihlal edildiği bu düşünceler ve sayım değişir.

Jelibon.

16. 7 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

bu iki milyar dolar türevli aslında 300 milyon dolarlık hedge de akla şu sorular gelir?

Zaman geçtikçe ne kadar daha fazla zarar oluşturacak bu durum?

Bu aranılan black swanın bir parçası bir başlangıcımı?

Bu zararın rüzgarını atlatmak için ne tür bir zarar verilecek bu işlere?

Bu olay markette gerekli likidite yaratılması konusunda fed için Q3 ün katalitistini oluşturabilirmi?

Yara bandı devreye girermi?

Grafikler ve patternler 2012 4 üncü çeyrekten sonrası için olumlu gözükmüyor.

Bu jp olayı gelecek olan ayı piyasası için bir tüyomu?

Jelibon tarafından yıllar önce öngörülmüş ayı rallisine ne 2010 da ne 2011 de nihai tepe demedim hatta bastıra bastıra değil dedim ve her türlü düzeltmesi dahil yakaladık alayına inat şekilde. Ve bunun sonunda öngörümüz hiçbir zaman değimeyecektir ve çöküşdür. Hemde GSC derecede ve her geçen zamanda her geçen günde hedefe ve öngörülmüş tepemize zaman geçtikçe daha da çok yaklaşıyoruz.

2009 martında bir equinoxla başlattığımız öküzsel karakterimizin sonu yavaş yavaş yaklaşıyor.

Jelibon.

18. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Süreçte 10.4.2012 de sata orta vade de sata çıkan ve sp nin 9.4.2012 de orta vade de sata çıkmasıyla uyum içinde olan

nasdaq 10.4.2012 den beri sat sinyalini hiç değiştirmemiştir.

Sp ise orta vade de 9.4.2012 de sata çıkmış, 27.4 de ala geçmiş ancak 3.5 de tekrar sata çıkmıştır.

Nasdaq sp ye uyum yapmadı son zamanda ve sp tekrar sata çıktı, uyum yapsaydı son yukarı harekette daha emin olurduk uyum yapmayınca da yükselmeyeceği daha netleşir sonra flate ve sata çıkarak bize düşüşü yedirmedi ve son aldaki kaarı tam düşüş başlamadan realize ettirdi.

Değişiklik yoktur orta vadede satlarımız devam ediyor.

Jelibon.

20. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

23 nisan paptyadan ise birşey anladık dersek yalan olur.

Daha çok şimdilik anladığımız ise dönüş yapmakla ünlü FP ve equinoxun 5-6 aylık bir ralliyi hakkaten döndürdüğüdür. Yani tarih yine tuttu. O tarihlerden beri 5-6 aylık bir ralli yerini yatay aşağıya bıraktı.

Jelibon.

22. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Merakımız neyedir?

12 haziran ana bradley ve 17 temmuz papatyanın nereye geleceğinedir?

Fpden ve equinoxdan başlayan bu yatay aşağı aynı yönde yukarıdaki iki tarihten birine devam ederse bizim için süpriz olmaz.

Jelibon.

24. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)

Yer imleri

Yer imleri