Dün ben 1.2962 leri yazdım ama,..1.2912 yi yazmadım,...
Bunun yerine 1.2974-75 geçerse dedik,...geçemedi,...1.2962-64-66 kırılımı sert oldu,...
şu anda 1.295x den tepkiye çıktı çıkacak,...
Dün ben 1.2962 leri yazdım ama,..1.2912 yi yazmadım,...
Bunun yerine 1.2974-75 geçerse dedik,...geçemedi,...1.2962-64-66 kırılımı sert oldu,...
şu anda 1.295x den tepkiye çıktı çıkacak,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Kaç ay önce yazdık ev hanımları bir işe girerse mındar olur diye,....üstüne birde banklar ana para korumalı altın fonları yapıca iş belli olmuştu, bir çok defa yazdık bu dayanak varlık ikame varlık hakkında aylar oluyor,...
Hatamız önce yazmak,..şimdi sorulunca haliylen bir şey diyemiyorum, diyememde, iş başlamış artık,...
Ancak celinin oraYa ATTIĞIM çok uzun vadeye yayılan AYRINTILI bir graf var,...bulabilirseniz o garaf iyi oldukça iyi,...
Qe olmadan altın çaresiz,....
Fed para bastıkça emtialara atıyordu parasının (emdirme işleri) fazlasını ki ortada dolaşmasın bir parçada değeri olsun parasının,...
Bu iş halkada hep şöle yansır,...paran çok sa altın alırsın, paran yoksa aldığın altınını satarsın,....
Fed de bunu yaptı, parası çoğaldıkça altına gömdü, petrole bakıra, çeliğe çubuğa,...şimdi parası eli bağlı yok, işte dünya zorluyor bas diyor ancak basAmıyor,...basamayana basarlar, buna ise izin vermiyor, ne yapıyor goldu satıp usd yi çıkartıyor,...dikkat usd yi almıyor, goldu satarak usd sini gerece çıkartıyor,...
Bunun ara işaretini bu gün yazdık, bunun yerine goldu satarmış gibi yapıyor,....gold satışı zaman a yayılacak bir iş, neden alımı 12 sene sürdü çünkü,.....bu günden düştü diyemessin,...12 seneyi görmüş olursun çıkacadiyemediğin gibi, 12 sene önce,..2000 de, 2001 de,...
Altın bir saklama aracı,...ancak güven biterse esas oğlan,...frigyalılara kadar,...lidyalılara kadar,...uygarlıklar boyunca,...
çok Olan bir şeyden değerleme aracı yapamassın,...ancak azsa her daim yaparsın, bir de güzelse, bir de sarıysa,...
Sokak ta yürüken altın diye bağırın bakmayan ya sağırdır, yada sığır,....
şimdi usd çok her yer kaynıyor, nasıl değerleme aracı hale,...çünkü her yer saklamışsın fazlasını, altına, goldlara, bondlara, borsalara, emtialara, gömmüşsün,...kedinin bokunu yaptıktan sonraki hali,...
Işte o nedenle şu anda çok kuşlar nedeniyle dayanak varlık mecbur ikameye saldırdı,...tahtını sallamasın diye,...
Eğerki bir krizde altın düşüyorsa korkunn ama az korkun,...fakat çıkyorsa o zamn çokça korkun,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
gold için vakti zamnında üç primden bahsetmiştik,...aylar oluyor,...bulamam yazılarımı,....
ama şöyleydi,...
spekülasyon primi, verildi demiştik,...
güvensizlik primi, şimdi buradayız, işte fed parasına dayanak varlığına güven tazelemeye çalışıyor,...
emtia primi,...buna ise verilmez dedik, kimse alamaz feriştahı gelse alamaz,...bakırdanda çeliktende,...
rakamları uzun graftan celinin oradaki hatırlamıyorum, bulsam veririm, sadece grafı hatırlıyorum...max da 1200 leri görür iş o graftan hatırladığım,....
gandi üstad selam..bu dow ve sp yine yapacağını yaptı..aldı başını gitti..dowun palası iyi çalışıyor anladığım kadarıyla..esasen daha kapanışa var ama korkutucu alıyorlar!!!
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir-hissiyattan ibarettir. yazdıklarımdan etkilenerek yatırım kararı vermek ciddi zararlar doğurabilir..aman diyeyim![]()
osman ağa çekim alanı oluşuyor işte,...dün tam anlaşılmadığımdan yakınmıştım,...
1350.xx çekim alanı ve cazibe merkezi olacaktı oluyor yavaş yavaş,....
bunun çevresine trade etmeli,...
bizdeki eşidi 69200,...haftalık değer,...
çıkışın şartı düşüş, düşüşün şartı çıkış,...
düşüş olmadan çıkış,..çıkış olmadan düşüş olmaz,...bu çıkışlar ve düşüşler çekim merkezindeki rakama doğru olacak,...
seneryomuz bu,....çaplı olacak çapsız olacak,...
bu işte osman ağam,...aynen böle bu olacakki, seneryo çalışsım,.....yoksa ç.alışmaz haftalık graf devreye girer,..
osman ağam kısaca ucussa al,...phalıysa sat diyelim,...bunun ortsınada rakam koyalım,...işte 69200 koyduk bizde,...sp de 1350 koyduk,...
çekim rakamları düşenleri ve çıkanları kendine çekecekler,...3 hafta bunu yaptırabilirsek 3 üncü hafta trend alacağız,..
bunun içinde çekim kanunun çalışması gerekli,...
eline koluna sağlık üstadım..
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir-hissiyattan ibarettir. yazdıklarımdan etkilenerek yatırım kararı vermek ciddi zararlar doğurabilir..aman diyeyim![]()
prt 1.2954 üstüne çıkıp kalırsa bu defa tamam diyecem,... kısa sürelide olsa bu iş biter derim
1.2956 oldu,....farketmiyor, baca yapıyor,...bacadan çıknca okey olacak,...dip hareketi bitmiş olacak,...
http://www.youtube.com/watch?v=mECO7irYZA8
büyüksün,.....
baca 1.2973 oldu,...
yükselmesi olumlu, ancak taban 1.2913 aşağı kalınmadıkça,...
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri