gandi üstadım mevcut durum itibariyle (sp future'ın durumu) sp 1350 civarında açılacak gibi duruyor...çok kıymetli öngörülerini alabilir miyiz? müsaitsen tabii ki![]()
gandi üstadım mevcut durum itibariyle (sp future'ın durumu) sp 1350 civarında açılacak gibi duruyor...çok kıymetli öngörülerini alabilir miyiz? müsaitsen tabii ki![]()
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir-hissiyattan ibarettir. yazdıklarımdan etkilenerek yatırım kararı vermek ciddi zararlar doğurabilir..aman diyeyim![]()
gandi üstadım geçen haftaki yazılarından bir tanesini bilgisiyarımda word e kopyalamışım..wordden aşağıdaki şekilde yapıştırıyorum...u-100 için belirlediğin değer yine nokta atışı ve buralardayız...şapka çıkarıyorum sana şapka!!!
xu100 sanırım,...orada onun günlükte iki değeri var,...58227, ve,...59928,...iki graf verdim bu gün,..x100 için, benim bakışım,...bu iki değer üzerinden olur,...
ilk verdiğim grafta 59928 üstünde idi,...diğerlerinin hepsi bu anlamda xu030 bu çizgiye çarpıp tepe yaparken, xu100 bunun üstünde kalmıştı,...ölese aşağı giden bir py de, 59928 bunun short dengesi,..altına kalış üstüne kalış anlamında,..
58227 ise tepeden ilk düşüşte destek yapmış ve oradan yükselmiş,...tam rakamı indikte 58325 te,..ne yapmış tekrar 59928 üstüne gitmiş,...yani trade etmiş, ettirilmiş, kimler kaad taşıyanlar spotta,...xu100 cüler,..bu blançoya denk gelmiş,..
şimdi, yukarıda, 59928, 58325 ve hemn dibinde 58227 var,...bir önceki destek 58325 te çalışmış,...
kapanış 59685 te,...
ölese py nin kötü yeri,..
58325 desteği ile 58227 nin kırılması ve kalınması,...burada çizgi tardemizi biliyorsun,..buna dikkat edeceğiz,..bunu yapmayan,...59928 e kadar opsiyonludur, yani o direnç bu defa,...
ölese sen shortsan,..şu anda 59928 le, 58325-227 arasındasın ve beklentin 58325-227 kırılması,...
bunu beklerken de 59928 üstünde py kalmayacak,...
nasıl kalmaz,....dxy ye, bak, golda bak,...pariye bak,...garana bak,...indiklerine bak, minör indiklerine,...
böyle osman ağam,..başka türlü olmaz,...
zaten asimetri kuaralarsa dow düşüşü para etmez,...fırsat yaratır, ...yani dow düşerde, gold ve parite tersine desteklerinin üstünde kalırlarsa,...
bu desteklerinide dinamik verdim bu gün,...birleştir bunlarıda analinde,...
garan için osman ağa,...yazdıklarımız hep doğru rakamlar, ama py istersen illa, 6.84 üstünde long,...son 6.90 vermiştim, topiğe yazacaktım milletin kafası bulanacak,..6.84 geçemeyen 4.65 e gider,...öle düşün orta vade bu,....
başarılar,....
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir-hissiyattan ibarettir. yazdıklarımdan etkilenerek yatırım kararı vermek ciddi zararlar doğurabilir..aman diyeyim![]()
aslında ben öngörüde bulundum,...
69200 bu haftanın rakamı,...
68750 gelecek haftanın,....
69100 bir dahaki haftanın,....
BU HAFTA İÇİNDE 69200 ÜSTÜNE 69750 KOYDUM,...DEDİMKİ TEPKİ 69750 ÜSTÜNDE OLMALI, MİNÖRDE DE 69990 VURGULADIM
Geçen hafta ve bu hafta iki dip hedef verdim,...biri 64xxx diğeri 67xxx,
İKİ TEPKİ HEDEFİ VERDİM, 720XX, 736XX,...OLASILIK 720XX AĞIR BASAR DEDİM,...
dün bunları tekrar ettim,....
çekim kanuna göre,...çekim rakamından uzaklaşmdan çekim olmaz,...
Bunu da çıkışın şartı düşüş, düşüşün şartı çıkş olarak verdim,...
Tek yapılması gereken buna rakam bulmak,....çekim rakamlarınızı koyun,...sonra fiyat hareketi oluşsun, sonra da süpürgeyle çeker gibi çekin,....
X100,....İSE
[ı]58227,....[/ı] SHORT KRİTERİ
59467,...TRADE
59928,...TRADE
[ı]60188,...[/ı] LONG KRİTERİ
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Dün yine sp için çekim rakamı 1350.xx verdim,...aşağı düşssün ki çeksin,...yukarı çıksın ki çeksin,...
Dün ne yaptı,...
1350.xx test etti, 1363.xx kapadı,..bu gün ne oldu 1350.xx çekti,...
Dün ne dedim, sp 1350.xx kırmalıki, 1350.xx nin çektiğini görürsek 3 haftalık analiz çalışıyor demektir, [ı]şimdi buradayız,...
[/ı]
bu 3 haftayı oturtursak,...sonraki gelişen hareket trend şeklinde olacak,...
Alternatif ise her ihtimale karşı,...usd haftalık graf,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Strateji ne olabilir,....eğerki 3 haftalık senaryo çalışır ve şu an bunun içinde yol alıyorsak,...
Sıra ile 69200, 68750, 69100
gelecek haftanın 68750 altına bu hafta sarktığı zamnlaRda minör desteklere bakarak alım yapar reverse olurum,....68750 altında çünkü hedeflerden biri zaten 67xxx civarları,...
ölese 69200 bunu geri çeker ve üstüne gönderirse 720xx veya 736xx den short açarım, çünkü hedef bu defa en az çekim rakamı 69200 sonrasında kırılım ve 64xxx olabilir,...
Bunların da hepsine de dikkat ederim, yedire yedire yaparım, yani soru sorarım bumu dur, budur,..tamam derim o zaman,...
Tradelerime illaki bir çap koymam,...çaplı çapsız,...parama bakarım,...
örnek, 67xxx vya 64xxx bu hafta çapı 67xxx koydum, vurdu 64xxx gibi olmaz,...yada 720xx koydum vurdu 736xx yine olmaz,...
şimdi bu atmosfer ahval ve şerait altında tek bildiğim, 69200 rakamı,...birde diyorumki reverse için 68750 altına gidiş beklerim,...69750 ise bir tepki için minumum gereklilik 720xx , 736xx e giden yolda,...
niye böyle düşünüyoruz,...neden,.....
bir kere manipülasyonda olduğumuzu biliyoruz,....
hane halkı için görece yüksek usd ihtiyacı var,...bu meyanda parite düşerken de can yanmamalı,...çünkü AB de kritik,...
para basılmadığına göre para çıkartılacak,...bu golddan çıkar,...aslında golddan çıkmıyorda çıkmış gibi kabul etmek için,..zira bu çözülüş usd ye yarıyor, oradan hane halkı harcıyor, oradan cin önünde tek öküz koşuyor,...bu sürdürülebilir durum,...
ve yine faiz sıfır veya yakını ise, bunun yaratacağı enflasyon tehlikesini yine usd ile önleyecem,...usd hormanları bozarsa, sp ye deh diyecem, usd yi alacam aşağı, sp yi gönderecem yukarı,...
çünkü faiz değişkenim sabit, öle açıklamışım,...burada kendi adamıma faiz vermessem, en azından bir kısmı globda dolanır, lokasyonlara uğrarlar,...hem de başıma bela olmazlar, shortlarlar beni evimde vurlurum o zaman,...neme lazım gitsin dolaşsınlar,...
örnek tr için sp ile zemin yaptım, şimdi lokasyonda adamlarım ucuzu alıyorlar,...
bunalar işete,...
ben bernacke, sürdürülebilir durumların adamıyım bunun için varım,...başkanımı seçerim yola devam ederim, fed den ayrılınca e artık lasvegasa giderim herhalde,...
sürdürülemezmi, bu hep var zaten,........öle deyilmi,....
hocam SP 1350 altında kalıcı olursa sarı kız da aşağı süzülmeye devam eder mi acaba?
Başarılı bir VOB çuyum.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
dedikki tünemek yok, hiç bir branşta,...sersem piyasalar dedik,...bunu dedikten sonra bir tek şey sersem olmaya hakkımız varmı yok,...
Herkeze geçmiş olsun...
Sayın GANDİ iyiki varsınız ve emeklerinizi paylaşıyosunuz...size sonsuz teşekkürler...![]()
hocam gelecek hafta altın ıle gumuse tunuyecektım... tunemek yok dedın kestın attın..
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Yer imleri