Sayfa 1688/5549 İlkİlk ... 68811881588163816781686168716881689169016981738178821882688 ... SonSon
66581 sonuçtan 20.245 ile 20.256 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı gnome Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gandi hocam ;

bu tepedeki gap (76 bin deki) dolmadan bana kalıcı düşüş olmaz gibi geliyor . 40 ya da 50 binlere göçecekse bile onu öyle bırakmaz gibi .

Bir de bu sert hareketler gap la başladımı ky sap gibi kalıyor . Çünkü genelde hemen hemen tüm gap lar bazen aynı gün , çoğu zamanda bir kaç günde doluyor.Ama bazılarıda dolmuyor !!!

ky gap dolar diye short açmıyor , ya da long açıp tepkiye oynayayım diyor ama pala herkesi zil takıp oynatıyor.

5 dk lık u030 da bu şekilde, sıfır hata,....vobix de öle,...reel olan bu,...yarın bu değişirse durum değişir,....

gab dolduracak şartlar şu anda yakın zamnda yok,....extrem durum olmaz ise, .....

dışarısı önemli,....bu gün satlikte çizgili grafta iki kırmızı ok var yan yana, yükseliş olsa dahi oraya kadar olur,....

bu çoğu kişiye yeter, ve bu yüzden, bu gün 73800 geçmedi,...744xx e gitse py dengelenirdi, demekki adamı var elinde, yada py sandığımızdan kötü olabilir,....

şimdilik 72875-724xx-72050-71400-70325,....

736xx tekrar geçilirse py dengeye gider,....tahminen, 744xx veya 75500

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

2. 8 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

tadı kaçtı, long anlamında sp olumlu kapanışı ve ya aşağıda ikili aralıktan dönüş zira crash gözüktü,....

bu gün dönmeliydi,...

o nedenle 2 /10 devam extra yok,....
    buna önem veriyorum....ve düşüncem oklar yöündedir,...oklar biri diğerinin şartı çünkü,...biri olunca diğeri olur,...ne olursa ne olur,...bakın ara bölge boş orada ve oarası geçilirse iki kırmızı ok var,....keza yeşil oklar tutmaz ise aşağı kopuş

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

6. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

yuakarıdaki graf bakın ne çizgisiyle oynuyorum ne bir şey, gelmiş son iki gün çizgi,..ondan önceki short ondan öncekide yine çizgi üstünde karar yeri olarak,...karar verin demiş,....

8. 8 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

her durumda geçen hafta baştan söyledim, bu genişleyen açı ve bir merkezden dağılım, illaki bir düzeltme alacak, karar trendi için,....karar trendi yuakarı veya aşağı, ancak tahminen bu karar trendi bu vadede çıkmayacak,...dün haftalıkta izah ettim, bu gün yineledim o analizi,...

zira fake üretmeli,...yani doğru yönde olanların yanıltılması lazım olur,...tahminen vade sonuna oyalanır bu trend bitiminde oyalanma başlar tahminim, toparlanma şeklinde,...

o karar trendini almak için,...

ve tabi bu buradan çıkmaz sp den çıkar,...

sp yi yazdık her şeyini, bakın 1350 sonrası ihalalinde, 1350 den veya buna değmeden, tepki için yer verdik bu gün, 1387 olarak,....

ama sen öneden yaparsın o akşama çarpar, sen dipte yaparsın,...o ogün aşırı tepki 1387 kapar,...kısmet,...

10. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

yarın ola hayrola,....736xx,...744xx,75500,...aşağısı na

72 serisi,...72875-72400-72050,....

global seri, 71400(575)-70325,....

crash serisi,...max 67 xxx civarı,...

12. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    deepblue
    Teşekkür Teşekkür 
    30.011
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.759
    Toplam Teşekkür
    2.717 Yazısı Teşekkür aldı

Standart disiplin mi? system mi?

Alıntı deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ... suan ne yapacagımı bilemiyorum.Yarın sabah icin biraz dha malla ortalam yapıp kaptmak mı direk kapatmak mı yarısını kaptmak mı nerye nasıl hangi deger bakacagımda bilmiyorum....
    Sn.deniz size akıl verecek durumda değilim ama birkaç satır yazmak istiyorum ve bunları şahsi olarak algılamazsanız sevinirim.

Yaşadığınız durumu emin olun birçok kişi yaşamıştır veya yaşayacaktır. Önemli olan yaşanmışlıklardan ders almaktır ve bunu becermek gerçekten zordur. Eğer bunu yapamıyorsakta şapkamızı önümüze koyup düşünmek ve belki de bu işi bırakmak en doğru karardır. Bu topicte bunu başaran Sn.Elstock'tur. Burada bunu yazdığı için bunu biliyorum.

Zamanında burada çalı diplerine yatanlara inananlardan biri olarak yıl 2010 Mart ayı 68000 den short çektim gitti 92450 lere ve ben 72000 de kendi bataklığımda boğulmuşken çalı dibindekiler hala piramit yaparak maliyet düşürdüklerini iddaa ediyorlardı. Tersini ise o dönemde Sn.Jelibon yazıyordu tek başına ve tek olduğu için inanmıyordum. O dönemde kimin ne yazdığı ve yaptığı hala ilgili topiklerde vardır.

Bu bana büyük bir ders oldu ve sadece sadece kararlarımı kendim almaya çalıştım ve teknik çalıştım.

İkinci dersi bana Sn.Larossian öğretmiştir. Asla vadeli piysalarda stoploss'uz hareket etmeyecek ve mutlak buna uyacaksın.

Üçünçü dersi de Sn.Saraylı'dan öğrendim. Para ve Portföy Yönetimi, System, DİSİPLİN.

Bunların dışında da ismi aklıma gelmeyen ama burada yazan kişilerden çok farklı bakış açıları kazanmaya çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Herkese de katkılarından dolayı TEŞEKKÜR EDERİM.

Örneğin Sn.Şövalye'den Amigdala diye birşey okumuştum. Sonra araştırdım bu nedir diye ve şu an sizin yaşadığınız durum üç aşağı beş yukaru bu aslında. Kısacası; Amigdala devreye girmiş ve maximum düzeyde hipotalamusa olumsuz sinyal gönderiyor ki sağlıklı düşünmenizi engelliyor.

Geçen gün Sn.Saraylı'nın Daytrade topiğinde paylaştığım basit ama etkili bir systemi tekrar paylaşmak istedim. Burada ki amaç system ve onun aldığı puanları paylaşamak değil aslında. En basit systemle bile yukarıda sıralamaya çalıştığım unsurlarla birleştirildiğinde olumlu sonuç alabileceğimizi göstermek.

Bana göre ky karmaşık, pala ise BASİC SYSTEM'leri seviyor.

İyi tradeler dilerim...

Basic System (Matriks için)

İndik olarak Ho 21 Basic ve Yükselen-Alçalan fiyat seçeneği ve 30 dk. seçildikten sonra ekranda manuel olarak takip edilebilir.

Sinyal olarak takip etmek istenirse formül kodu;
    Al:
    MOV(C,21,S)>ref(MOV(C,21,S),-1)

Sat:
    MOV(C,21,S)<ref(MOV(C,21,S),-1)
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  30.JPG
Görüntüleme: 108
Büyüklüğü:  49.9 KB (Kilobyte)
ID:	6517  

14. 9 Kullanıcı ordi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

16. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

bunu bir anlatalım,....

burada yaptığımız iş, fiyatların dönüşünü bulmaktı,...

bunun içi dönüş nktasının sağında 1 dip ve solunda iki dip oluştı geçmişte,....malum,....

şimdi bu dönüş olduktan sonra toparlanma rallisi geldi malum,...76xxx lara kadar,....

burada olay ise,...bu dönüşte fiyatlar bir duvara tırmandı aslen,...

fakat duvarın üstünde elle tutup kendini tam kaldıracağı yer de iken,...

bizdeki 78050 ve 81800 beklentisi,....

global maliyet yerinden 76750-250 dönüşe geçti,...eli halen duvarda asılı ama duvarın elin tuttuğu yerinde sorun yaşıyoruz,...ayak basma yeri bu durumda 67xxx-68xxx civarında geleceğe dönük olarak,...bir kaç bar sonrasına,...inerse,..

sorun elin tuttuğu yerde,...dün bu çizgiden döndü, benim kırmızı/yeşil okla işaretlediğim çizgi o,..

yoksa kırmızı /mavi okmu, elin değdiği üst nokta, sorun da bu....

bunda problem var, daha önceki trend gençken aşağı aşımlar, pembe yuvarlak olan,...ikincisi ise son iki gün durumu,...

problem ise duvarın üst çizgisini doğru saptarsak bize boğa sınırını vercek,....geçilecek yeri,...veya geçilemeyecek,....

yarın içine atarsa kendini mordan yukarı ve bir daha inmez ise mor çizgiyi kabul edecem,...yok iner 679xx-68xxx e yönelirse bu duvar penbe çizgi olacak,...

18. 8 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

sistemlerde sorun yok,....hepsi şiir,...sistem kişi uyarsa var, uymassa yok,...

bu yukarıdaki ortalama çalışır, 1 senedir takip ederim,...

dez avantajı fiyat ort iken, fiyat ortalamayı kestikçe sinyal verir,...disiplinli uyulursa bir süre sonra trendi yakalar, trendden çok hoşlanır,....yakaladımı bırakmaz,......

20. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

bizim buradaki paylaşımımız analiz yapmak,....

analizlerimizde yanılabiliriz,...

bir sistem dahilinde py takibi yapmadık şu ana kadar,..ancak,...

günü gelir kapatmaz, gitmezsek bir yere,...oda olur inşallah,...

iyi geceler cümleten,....

22. 9 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    73
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    167
    Toplam Teşekkür
    31 Yazısı Teşekkür aldı

Thumbs down

boga sınırı için dilerim çok beklemezsınız.ikilemde kalmak zordur.. bir üçüncü şart
    bunu bir anlatalım,....

burada yaptığımız iş, fiyatların dönüşünü bulmaktı,...

bunun içi dönüş nktasının sağında 1 dip ve solunda iki dip oluştı geçmişte,....malum,....

şimdi bu dönüş olduktan sonra toparlanma rallisi geldi malum,...76xxx lara kadar,....

burada olay ise,...bu dönüşte fiyatlar bir duvara tırmandı aslen,...

fakat duvarın üstünde elle tutup kendini tam kaldıracağı yer de iken,...

bizdeki 78050 ve 81800 beklentisi,....

global maliyet yerinden 76750-250 dönüşe geçti,...eli halen duvarda asılı ama duvarın elin tuttuğu yerinde sorun yaşıyoruz,...ayak basma yeri bu durumda 67xxx-68xxx civarında geleceğe dönük olarak,...bir kaç bar sonrasına,...inerse,..

sorun elin tuttuğu yerde,...dün bu çizgiden döndü, benim kırmızı/yeşil okla işaretlediğim çizgi o,..

yoksa kırmızı /mavi okmu, elin değdiği üst nokta, sorun da bu....

bunda problem var, daha önceki trend gençken aşağı aşımlar, pembe yuvarlak olan,...ikincisi ise son iki gün durumu,...

problem ise duvarın üst çizgisini doğru saptarsak bize boğa sınırını vercek,....geçilecek yeri,...veya geçilemeyecek,....

yarın içine atarsa kendini mordan yukarı ve bir daha inmez ise mor çizgiyi kabul edecem,...yok iner 679xx-68xxx e yönelirse bu duvar penbe çizgi olacak,...

24. 3 Kullanıcı artçı tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yer imleri

Yer imleri