Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi tarih yine.
Bunun lami cimi yok.
20 aralık alı diğer papatyayı gizli düzeltmeye getirerek (tarn ve ruta bakarsanız 7 marttan çok önce tepeleyip 6 martı dibe getiriyor).
Ben size birşey anlatmak istiyorum, papatya esasen kırımın geldiği andır, bunu sp grafta bakarsanız 20 ara papatya 20 arada noktasal yukarı kırım yapıyor.
7 mart papatyada aslında 6 martta gelen dip değil 7 martta başlayan ataktır. Bunu anlamayabilirsiniz, ama böyle.
20 aralık alı diğer papatyayı gizli düzeltmeye getirerek (devam edelim araya birşey yazdım)
7 martıda aştık ve FP ye ulaştık.
Bu FP nin sonu 23 marttı.
23 mart 7 mart benzeri birşey yaptı, ancak daha bir gün geçmeden bundan emin olunmaz. Hemen bitimi tepeye gelirse de sorundur.
Ve bu olmadan dahi en az 7-8 uyarı yazısı yazdım yukarıda hatırlattıklarım.
Bakın boru bir tarihten bahsetmiyoruz FP den bahsediyoruz ve FP lerin boru olmaması sebebi tıpkı papatya gibi dönüş yaratma riski taşımasıdır.
Bir kere 20 aradan sonra diper papatya tam 2.5 ay sonra ve verdiğim bu tarih tam 3 ay sonra başkada verdiğim tarihler arada ne papatya idi nede bir FP.
Verdiğim tüm tarihler günlük çekilme yarattı o ayrı önemi yok.
Ama papatyanın yada FP nin yaratacağı bir dönüş diğer hiçbirşeye benzemez.
O yüzden alınan 1200 den 1420 ye 220 puana elbette hepsi alınmadı da, ortada sonuçta 3 ayda %18 gibi bir rakam var ve de buna bir düzeltme gelmesi için bir aday FP ise bir aday da diğer papatyadır.
O yüzden burada israr ya da inat en son yapılacak iştir.
Olası bir 4 düşüş başladığında orta vade indik mutlak satta olacaktır.
Bütün bu sürece tepe aramaya gerek yoktu.
Burada ise olası flat yada sat durumu elbette değerlendirilecektir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bugün kapanış itibarıyla
sp orta vadede %1-1.2 düşüşle flate çıkar. % 2 düşüşle sata çıkar.
Nasdaq orta vadede %1.8 ile flate çıkar. %2.5 düşüşle sata çıkar.
Jelibon.
Olası bir kısa kalmış 3 de (dikkat benim sayımım için, başka sayımları bilemem) 4 için düşeceğimiz zaman ki üçgende sert aşağı yapmalı önce bu düşüşü orta vade indik değerlerinden yakalarız.
Aksinde orta vade değişmez ise sayıma gider.
Sayım nedir? Aşağıda yenileyerek vereceğim.
Jelibon.
Dip Not: son 5, 10 dakkalık sayım yaptığımda 1419-1420 den aşağı hareket gösterdim.
Yukarıyı göstermedim önce aşağıyı gösterdim.
Buna bakanlar tepede atlamamamalıydı.
Mal tepede alınmaz. Son mal alım 23 üdür stopuda 23 üdür. Burada 40 kere dönmeli trade yapılmıyor.
Jelibon.
Yapılış tarihi ayın 25 i.
Göstermişmiyim aşağıyı göstermişim.
http://www.voborsa.com/forum/showpos...ostcount=24993
Orada da long olana ben ne diyim yani.
Borusal koymuşum tepeyi hatta 3-4 puan yukarıya önce.
Bakın unutmayın ha bu 5 dakka 10 dakka kralını sayarım ama risklidir, her zaman yapmam bu ara biraz sardım.
Her zamanda beklemeyinde güvenmeyinde.
Jelibon.
Geçen hafta alternatif sp yapacam ama zaman bulup yapamadım.
O da ancak haftasonuna kalır.
Yanlız şunu unutmayın.
NDX asla 2900 ü geçemez. Baştan yola böyle çıktık.
Ona ayarlı bir sp alternatifim var onu haftasonu vereceğim ancak.
Jelibon.
Bahsedilmiş ndx olayı, buna geçen hafta aynı ayarda dow verecem dedim ama zaman bulup veremedim. Haftsonu ilk iş budur.
Jelibon.
şu 5-10 dakka nasıl olsa zaman var sabaha daha çok.
veriyorum alternatif dowu.
herkesin 15 alternatifi var jelinde 1 alternatifini alem görsün.
Jelibon.
Bu bull piyasalar hergün %5 yukarı giden piyasalar değildir, bir gün %5 yukarı görecekseniz bunu bullda değil yogide görmeniz daha çok olasılıktır.
Bull piyasada para kazanılır, yogi piyasada para kazanılmaz.
Yogi piyasalarda sermayeyi korumak amaçtır.
Bunu nerden anlarız?
tamı tamına 3 ay ve 220 puan.
90 güne bölün.
Günde 2.2 puan eder. O da günde %.20 dir.
Bir ayu gelse 3 günde sana %3-5 vurur.
Şimdi burada da 3 ün iii ü geçeli çok oldu zaten 3 ün v inden sert yukarılar beklemek hayaldır.
Bide arkasından 4 düşüş geleceği bilindiğinden long yönde kim poz alıyorsa sonuçta son 20-50 puandır bu.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri