بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
dünün bu güne ait mesacını vercek olan varmı,...değerli bir kardaşım,....
içerikte,....
dün,
düne ait rakkamlar,
bu gün,
bu güne ait onun rakamları,
ve dünle bu günün ilintisi...
bunlar yetrli olur sanırı,.....
please help me yaşlı bir admım ve dünü hatırlayamıyorum,....
duyguyu bulamıyorum,.....
duygu olmadan trading olmaz, demekki tarding kimyasal bir şey,...
burdan yola çıkarsak, aslında para ya oynamıyor kimyaya oynuyorsunuz, devam edersek , başarı için kimya düzelmeli, nerenin, cuvudun kimyası,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Dünkü en yükseği 2 puan ihlal
yakaladın seni pala
süpersin
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
dun geceden karar vermıstım, acılısta hangı sevıyeden olursa short gırıp uykuya devam edecektım,
uyanma saatlerım genelde 11,00
72750 yazdım 4-5 kont kala sattılar, gelmedı,
sonra gandı ustadın dun için hep yukatı hedeflere yonelık ''yereler'' geldı aklıma, huylandım,
emrı 73425 e cekıp uyudum,
lemm, 73425 de ne olakı dedım uyanınca, pıyasa yukarı gıtmıs ama gelmemıs daha,
emır ıptal,
demek kı bugun işlem yapmadan pıyasayı ızlemem gerek sadece..
gunaydın herkese
huzurlu bı gun dılegı ıle
dün benim goldcular,....
1703 ihlaline poz aldılarsa,...para yapmışlar,....
rabbim gani gani kazanç muaffak eylesin,....bunlar tabi vurup kaçamalılar,.....
gezecek demişiz orada,...
konu ise,...
gold öle kötü düştüki,...
kişi short açamıyor, kaldıraç yüksek, döner diye korkuyor,....long açamıyor, düşer diye korkuyor,....
bu kişiler kaldıracın bu denli yüksek olduğu bir pyde,...zaten poz tutamıyor ayıdada boğadada,....çünkü en küçük karlar bile güzel rakamlar yapıyor bu işin ustalarına,..
dün için burada tek yapılacak işi,.....noktaları bilmekti,....
acımasız düşüş, 1 ve 5 i göçertti burada,....10,30,ıvır zıvır, mtx nedeniyle kifayetsiz,...
60 lık vardı, 120 lik vardı,....60 lğı kullandık,....bir diğer de bu tek barlar,....
dinamikte,....potansiyelde ise, 1666.6, 1703 ve 1763 zaten vardı,....
dinamikte 1703-04, ve 1646 dün vardı,....
bu güne bakıyım, ne olmuş,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Müsaadenizle genel endeks ve vob için dünün özeti şöyle:
***5 dk,......
saat 12:15 den itibaren,.....
garan dizilimi,....yukarıdan aşağıya......
6.90,
6.76,
6.62,...şu anda da 6.62, de,......
garan 6.62 geçmek zorunda,....
6.62 altında 6.52 yi kırarsa sabah yazdıklarımızla, aort işleri,....birarada bu oldukça olumsuz olur,...6.52(50) tutmaz,........
bu 6.58 altında kalışa başlar,.....aksi, 6.58 üstü ve özellikle 6.62 üstü longtur,...
***garan 6.58 altında kalışa short bu belli oldu,...6.62 üstünde long bu belli,...
garan 6.68 üstü kalış agresif long yapar,....
tam olarak 6.68 -6.58 aralığında, destek,...6.62 den 6.61 oldu,....6.61 de kademesi
yok,...6.62 alınmalı,......
*** bi sıkşma pysasındayız,...sıkışan bir pyde yönden emin olamayız,...ancak tepeler yenilenirse veya dipler,........
tepe yanileme olçümü garan 6.98 den, 6.90 a revize ettim,.....
duyurulur, 6.90 üstü long tuttur,......
******6.90 üstü olmadan geçilmeden kalınmadan, trade esastır,....
6.58 ve 6.52 de tersinde alenen ortaya çıkmıştır,....
sıkışmada alenendir bellidir, tarafımızdan öncesinde bulunmuştur,.....
öyleyse tepe veya diplerin yenilenmesine kadar trade esastır,....
***72775 noktasal belli,....tam fiyat,...
short 72775 altında kalışa yürürlükte
***72775 noktasalı,.....73275 e revize,.....trend long devam halinde,......
şimdi o potansiyel,...
bakın şöle bir porblem var,....bende içiçe geçmiş analizler var,...
bir tanesi 15 haftalıktı,....uzun uzadıya yazdık bunu trakamları ile ve bu tardingte uzun süre bir portföy yönetimi ile poz taşıayanlar içindi,...burada py ikiye ayrılıyordu, 6000 puvana dağılan bir koridor sonunda 15 hafta başlayacaktı ve bu koridor bir kaç haftaya yayılabilirdi,...
ikincisi,....işte bu koridoru dün gördük, 77 yukarıda start hedefi, aşağıda 67 start hedefinde,...bu rakamlar sadece bir denge noktasından hareketle,...bulunulan yerden 5000 -6000 puvan civarında, ....ölese bu yukarıdaki birincinin koridoru,...ve yine grafta haftalıkta bir sıkışma üçgeninde ilerliyor,...
üçüncüsü,...işte bu sıkışma üçgeninde ki duygu bize dün tadeyi verdi, ve temelini dip ve tepe yenilemesi mantığından aldı,...sonuç eğerki bir sıkışmada dip veya tepe yenilenmemişse tarde edindi, dün kapanışı bu duyguyla yaptık,...sonuç - gap oldu,....
dördüncüsü, bütün bunları işlerken,...minör zamanlarda denge noktaların tespiti,....bir dayanak noktası,....bir anahtar bulma, anahtar ON veya OFF,.
buradanbakarsak dünkü 72400ve 175 te idi,...72400 de LONG ON 72175 te SHORT ON du,....
haliyele şimdi bunların hepsinin rakamları var,...bazen geride kalıyor sayfalarda ve unutuluyor, oysa o çalışıyor, çünkü bir mantık yüklü onda, o mantık bazı anahtarları çalıştırarak işliyor,....
sonuç, hangi indi, hangi gandi,.....
spot030
gelirse 74250-75930 seviyeler...75930 üstünde tutunursa yeni dönem başlar..piyasa yeni karaktere girer...
--Eksiklik Kendi Özümde--
vade sonu diye ,vade sonuna doğru her gün türlü yerlerden bı suru adam mal döktü son gün vuracaklar diye,yan odamdaki dealer lar habire şort emri aldı tellerde...ve bugün gene sabahtan beri hala 3 er 5 er satış emirleri duyuyorum dealer lardan...
anlayamıorum...
du bakalı..
--Eksiklik Kendi Özümde--
şimdi iş geldi buna dayandı,...diyorumki 3 ayrı topk açıyım,...3 ünüde ayrı işliyim konularını,...
sonra diyorumki hangi indi ile, hangi gandi ile, yetişemem yani,....
eksı makas sanırım temettu farkı,
değişik rakamlar geçıyor, 400 800 arası
ustadın bı ongorusu var mı,
spot-vob makasını ne olarak alıcaz??
analizler gelişti, analizler gelişince,....
gandi havlu attı,...yazmayacam dedi,...
şimdi çene suyu plav yapıyor,.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri