Boru değil.
Jelibon.
Boru değil.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Yani Papatya ve FP ile tradede tek gerçek tarih olayıdır.
Bide doğru yorumlamak.
Şimdi dikkat edin bu grafta gözüküyor papatya trend de çok kolaydır,
esasen burada papatya ve fp ile zigzag range yani trend başlamadan önce her dibi tepeyi buldu tarih.
Şimdi grafta onu göstereceğim.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Yazılarını okurken 5 dakka sonra okuyun üzerinde düzeltme yapıyorum.
Jelibon.
Şimdi grafa 5 önceki papatya olan 7 temmuzu ekleyeceğim.
Çünkü alayına gider alçalan noktasal borusal tepe,
ve ardına kolayı ve zoru ayıracam.
Jelibon.
İki kolay trend.
Satıyorsun yaslanıyorsun veya alıyorsun yaslanıyorsun.
Jelibon.
Zor işte bu yeşil olan yere.
Jelibon.
zor ama FP ve papatya ile öttürmüşüm yatayı yorumla 2010 un son 3-5 ayını yatayı öttürmüşüm,
lem hangi akla hizmet yatayı çözmüş bir sistemin trend kısmına karşı gelirsiniz?
Jelibonum ben Jelibon.
O yüzden aklını alırım bunun.
Sizde akıllı olun.
Burada tarih veriyorsak edebiyat için vermiyoruz.
Jelibon.
Neyse mart ayı dert ayı dedik değilmi?
2010 un sonlarında birileri ilk 3 ay çökecek dedi.
ALAYINA KARŞI JELİBON TEK BAŞINA TERSİNİ SÖYLEDİ ÇÜNKÜ HEM FPSİ 23EYLÜL-03 EKİM DİBE GELDİ, HEM 20 ARALIK DİBE GELDİ.
ENTERESANI 20 ARALIKTAN SONRA 7 MARTA PAPATYA YOK İDİ, FİBO PENCEREDE YOK İDİ.
2010 SON 3 5 AYINDA DEVAMLI BAHSEDİLEN FP LERDEN BİR KERE BİLE BAHSEDİLMEDİ SONRADAN
ÇÜNKÜ YOK İDİ.
NE OLDU?
RALLİ.
17000 PUAN VE SPDE 23-03 EKİMDEN 297 PUAN 20ARADAN 172 PUAN.
JELİBON FARKI BUDUR.
Bakın buarayı takip ediyorsanız
Ve birşey anlamıyorsanız burayı takip etmeyin.
Anlamak için ben sizin yerinizde olsam iki dakika zahmet edip bunları çoktan grafa koymuştum.
Burayada bir kopyasını asmıştım.
Kimse yapmadı elbette.
Yine biz yaptık.
Şimdi koyduk grafa yine birşey anlamadınızmı?
Burayı takip etmeyin hatta tradei bırakın derhal.
Ha kazanacak bir yolu siz biliyorsanız devam edin tabii diyeceğim yok.
Jelibon.
Ben TR de trade etmiyorum, ben sizin yerinizde olsam o sp grafını TR için yaparım ve farkları benzerlikleri bulurum, ben elbette ezbere biliyorum bunu.
Ama ne graflamaya ne anlatmaya vaktim var.
Bunu siz kolayca yaparsınız.
15 dakika sonra devam.
Jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri