usta sizin crash varsayımınızda dolar da crashlıycak değilmi --megapohoneye kadar korealasyon devam herhalde
usta sizin crash varsayımınızda dolar da crashlıycak değilmi --megapohoneye kadar korealasyon devam herhalde
Passat dxy düşmüyor tersine yükseliyor bunu anlatamıyorum bir türlü.
Bu yükselme verilerden kaynaklandığından amerikan endekslerine olumsuz etkisi olmuyor.
Senin dediğin doğru olsa sp çok daha aşağılarda olurdu.
Sp yi veya goldu dxyden çözeceğin zamanlar çözemeyeceğin zamanlar var.
Bunlara kafayı çok takıyorsan bu zamanları çözmeye çalış.
Aksinde bunlarla borsayı çözemezsin hiçbir zaman. Her metanın dinamiği ayrıdır.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
hocam usd ıle beraber amerıkan borsaları cokerken bızım dolar tl ve ımkb ne halt edecek..bırde ınsaatla ugrasanlar ıcın; sp ve dolar endeks cokerken faızler artacak mı bız ne sekılde etkılenecegız.varlık fıyatları artarken bızdede artıs olacak mı?
Her ne kadar dusuk faizi savunsada hukumet faiz dinamikleri calismaya baslayinca hicbir onlem ise yaramayacak.imkb yi satacaklar piyasadaki folasan para eskide oldugu gibi yuksek faize ve altina girecek.ev araba arsa vs.yatirim araclari out faiz in olacak.hemen gidip tasi taragi topragi satmayin.bu yazdiklarim en az iki sene icinde olur.![]()
80.702 dir ölçü, dxy de orta seviyedir, ne yüksektir, ne düşüktür tam ortadır, bir germe yeridir, ve germiştir bu fiyattayken, bunları yaşadık....
bu değerin o nedenle altı başka üstü başkadır,...
altında kaldığında gücü yoktur,....üstüne çıktığında vardır,... düşükken bu değere yaklaştıkça gerer piyasayı,...yüksekken bu değer den aşağı yçöne doğru gittikçe de boğaya veya yataa bırakır,....bunlar yaşandı, bir iki ay önce,....konu bu hale dönerse yine yaşanacak,....
bu konular işlenmiş konulardır,...
bu seviyeden 80.702 den olan çözülme bu çıkışı sağlamıştır,....
burada ki karışıklık o dönemdeki asimetriden kaynaklanmaktadır,....
bu konuda tarafımızdan işlenmiştir ,....
dici ve sp önden gitmiştir,....dici 11862 üstünde boğaya(boğadan boğaya geçmiş hiç ayı olmamıştı, tombul ve AB krizi dahil) devam etmiştir,....hali hazır durum devam etmektedir,...
dax ve gold bunu takip etmiştir gecikmeli, dax 6483 te boğaya tekrardan devam etmiştir ,...1666.6 ve 1703 te gold da bu gruba katılmıştır,....
son kalan paritedir,....1.3146 (dengede olduğu yer) üstünde ve özellikle 1.3260 üstünde(güçlü olduğu yer) güçlenmeye başlamıştır,...
burada parite en sona bırakılmıştır,...nedeni kasıtlıdır ve coşku bir tek buradan sağlanabilir,.....kötü olanın iyiye geçmesi durumudur,......coşku için bu gereklidir,....
macroda ise QE yapabilmesi için bollaşacak doları emecek yetrli büyüklük gerekmekte,...bu büyüklüğe ulaşırsa QE yapar, kimseye de sormaz, ulaşamassa yapamaz,....yapamamasından py nin yükseleceği veya düşeceği sonucu çıkmaz, gerileceği sonucu çıkar....tutar adam piyasaları,...senin aşağı basman bir şey ifade etmez,...
nitekim yunan haberlerine baktığınızda sadece bunun son 3 haftası kalem ve imza bölümüdür ve bütün bu trende eş değerdir bu süre, belki akşam atıldı belki yarına kaldı yine,....
bunların hepsi ise trashtır,....
gerçek olan parayı basmadan bollaştıramadan kimsenin yoluna devam edemeyeceğidir, bu açıktır ve artık anlaşılmıştır....
işte burada bascağının karşısındaki büyüklük dedik, bu yetrli deyilse gider portekize ve ispanyaya basarlar bu defa, yani kötü haber olmadan dezenformasyon olmadan olmaz, ölese buradan bakıldığında yunan olayı gelinen noktada teknik olarak dez enformasyondur,...
yapılacak iş buradan bir QE yi beklemek deyildir, iş önüne TA olarak bakmaktır,....
py aldaysa almak sattaysa satmaktır,....dönüş görüncebasmak, dömedende satmamaktır,....
bu forex için geçerli deyildir,....kaldıraç büyüktür,......
ancak yavrular için geçerlidir,....
iyi akşamlar cümleten,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Çok Uzman
site, topikler ve forum halen dökülüyor, mesajım çift dikiş olmuş o nedenle,....
iki günümü pc yi adam etmekle geçirdim,....microsoft tr ye kadar tanışmadığım kimse kalmadı,....sp1 pakaetinin ne olduğunu öğrendim,.....adam team wiever le 3 saatte bu paketi zor yükledi ama yükledi sağolsun, teşekkür buradan ona,....
o ndenle pc ye bir şey olur diye korka korka buraya mesajı attım,...
çiftin birini sildim,
iyi akşamlar cümleten,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
jelibon abi vaktin olduğunda şu grafı bir anlatırmısın.
S. Jelibon,Ben altın olayına 1 yıl önce girmiş ve dön dolaş çok zarar etmiş biriyim.sizin foruma yazı yazamıyorum çünkü bilgim çok az.Sizin topiği bulduktan sonra vebir süre dilinizi çözmeye çalışırken bile bir baktım zararımı azaltmışım.Anlatım şekliniz çok farklı ama mucize gibisiniz.Size çoooooook teşekkür eder saygımı sunarım.Sizi çok seviyorum.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri