Adam sana papatyanın içinde spde
ve
15 günde bir altın gümüşte tepsi içinde para dağıtıyor zaten.
Jelibon.
Adam sana papatyanın içinde spde
ve
15 günde bir altın gümüşte tepsi içinde para dağıtıyor zaten.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi gelelim zor kısma.
Altın ve gümüşteki olay çok kolay olduğundan ay dönümü olayı,
adam varyasyon yapıyor. Aksinde herkes köşe olur bundan.
Napıyor?
Tarih eksi artı 72 saati kullanıyor, (DİKKAT PAPATYADA BÖYLE BİRŞEY YOK, SP ÇOCUK OYUNCAĞI, SP KUCAĞIMDA),
İŞTE BUNU KULLANMASI ÖLÜM ANI ORAYA DOĞRU GELECEN VE ORAYI BULACAN AMA BİLİNKİ TAM GÜN BULAMAYACAN BUNDA.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
İkinci oyunu cycleı çalıştırmama olayı.
Yukarı rallilerde 1900 e giderken arka arkaya 2 ay yukarı gördük bunlarda tepeleme cycleları çalışmadı.
Şimdi yer değişmiş halde cycle çalışmadığı hiç olmadı yani düşüşde.
Bu 24 aralık 72 saat çalışmazsa ve yukarı dönmezse düşüş dalgasında ilk defa cycle çalışmamış olacak.
Çalışmazsa 10 ocak 72 saate altın ve gümüş düşecek.
Çalışır ise 10 ocak 72 saate altın ve gümüş artacak.
Ha orada gider alçalan tepe yapar, yükselen tepe yapar, değer şudur budur tırıvırıdır.
Şimdi burada diplememi yapacaktı demedikmi 24 72 saatte 1 dip daha diye, dibi kaçta yapmış önemi yokki sen dersin 1650, 1550 ye düşer. Mühim olan onla short yönde buraya gelmende.
Burdada bakmanda ve gerekiyorsa cycle çalışacağına inanıyorsan dönmende.
Cycle çalışmayacaksa hata yapmış olacaksın.
Jelibon.
Ha o zaman altın gümüş trade ediyorsan cycle zamanlarında tarih eksi artı 72 saatte önceden gelen kaarlı pozun yoksa,
trade etmeyeceksin. Bir daha yazıyorum trade etmeyeceksin.
Bakacaksın göreceksin ne olduğunu sonra gireceksin.
Ha tercihtir, erken alırsın yakar.
Bunu elimine etmenin yolu eksi artı 72 saatte uzak durmakdır.
Hiçbir şey altın veya gümüş tradeinden zor değildir.
Jelibon.
Bunun başka oyunlarıda var, fed toplantılarına aşağı eğilim veya kontrat kapanışlarına aşağı eğilim gibi.
Mesela yükselen ralli goldda olumlu olması gereken dönemle çakışan kontrat zamanında ufak bir aşağı eğilim yapıyor ama elbette alım fırsatı oluyor o olduğunda.
Jelibon.
Dolar endeksine koy, spy ye koy, euroya koy, huiye koy, golda koy, gldye koy, silivere koy
altınada slope yada stoc. koy
bak keyfine çık tatile.
Ekran seğret ve bat.
Jelibon.
Yanlız not papatya ve fp dönüş için vardır döner,
ay dönümleri dönüş için vardır döner yada çalışmaz dönmez onda bile 15 gün daha trend yönde gidecek bilirsin,
ama son yazdığım sabit tarihler dönüşde olur ivmede olur, farklıdır. İvmelerse bir sonraya ertelersin.
Jelibon.
20 aralık dipmi sp de ve tr de?
vobcumusun?
ikiside aynı yön her zaman aynı farketmez.
özellikle bu aralar yumurta ikizi gibiler.
ama vobcuysan vade kapanışında ve ppk ya bakacaksın.
papatya çalışır çalışmasına ama bu iki dönemde sp daha olumlu olurken bizde % şiddet farklı oluyor.
ppk olayı iyi incelenmesi gereken bir konudur. ben bunda trade etmediğimden bunu es geçiyorum. bir vobcu bakmalı buna eğilime, önce sonra, 2-3 gün sonra bir açıklama var onda falan filan.
diğeri elbet vade kapanışı. papatya vade kapanışına yakınsa mesela 20 aralık, ve papatyaya short girilmişse ve papatyada dönülmüşse, adamın tam kapanışına yakın geliyor o zaman sp ye göre yüzdesel artış güdük kalıyor.
Mesela papatya 10 aralıkta olsaydı ve dipeleseydi 20 aralık yerine görürdüm ben palayı bu kadar tutabiliyormuydu bunu.
Ayu bağırıyorsa şu an bunun mokuna bağırıyor. Palaya dua etsin yerdi şimdiden 7-8 bin puanı.
Jelibon.
28 bradley ve 6 ocak dedim değilmi
iki tepe adayı diye.
Değişen birşey yok 27 siinde gelen tepe önümüzdeki günlerde geçilirse bradley ölür.
6 ocak kalır.
Geçilmezse 27 seinde gelen tepe 2 yukarının sonudur ve 3 aşağı gelir.
Peki 6 ocak nereden?
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri