mozkan Nickli Üyeden Alıntı
iyi de ne gann ne ne ew ve hatta ne de fibonacci indicatör bazlı formülleştirilemez, paket programların öngörüleri ortadadır, burada alt küme üst küme mantığı geçerli değildir, hangisi hangisini zaman boyutunda matematiksel olarak kapsar nedensellik nerden başlar nereye doğrudur kesin olarak ifade edilemez, gann derki benim için aslolan tarihtir fiyat tarih okey demeden nah değişir, ew derki fiyat asıldır kalıp tamamlanmadan nah action, fibonacci derki golden ratio her yerde, fiboya uyan binlerce örnek olduğu gibi uymayan da binlerce örnek var, ayrıca fibonacci için tekniz analizci kullanımı mı(dip tepe) ew ci kullanımı mı( kalıp sonu kalıp başı) gann kullanımı mı(%50) gartley butterfly kullanımı mı (1.27) derseniz zaten başlı başına bir sorundur fibonacci, bu konunun içinden kendince çıkabilen ROBERT MINER dır, derki zaman fiyat ve kalıp uyum sağlamadan reversal gerçekleşmez, anlamı şu zamanı gann, ew ve fibo ile, fiyatı gann ew ve fibo ile kalıbı ise ew ile analiz et, 3 ü de okey derse reversal gelecektir, ama her gün görüyor ve yaşıyoruz reversal için 3 ünün de okey demediği bir sürü örnek de mevcuttur.

evet hepsi bir şekilde para kazanmak gayesi ile bir takım tezler oluşturur, hepsi doğrudur, hepsi yanlıştır, Bu dönem dönem gelişir.
Ama asıl gayemiz, fiyatın nerede dip yaptığı nerede tepe yaptığını bulmak ise sanırım bildiğim kadar ile mümkün değil.
Bar sistemine dayalı herhangi bir yöntem geçmişi incelemek ile sınırlıdır.Geçmiş geleceğin aynası olabilir ama bazı durumlarda...
Bu konuda SAyın Hayalet'in başka bir sitede gerçek adı ile yazmış olduğu çok değerli bir yorumu vardı.
Bu linki hatırlamıyorum, kendiside burada yazmıyor sanırım.Ew veya Gann veya ne derseniz diyelim, bizi gelecek için ümitlendiremiyor.
Ama nedir çözüm, inanın bende bilmiyorum...
Sevgiler...
Konu teo tarafından (05.10.08 Saat 11:27 ) değiştirilmiştir.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer imleri