Tradede papatyadan başka gerçek olamaz.
Jelibon.
Tradede papatyadan başka gerçek olamaz.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
vixde papatya.
jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi mayıs 2 tepesi 4 kasım dibi
1372 den 1075 e düşüş
geri alım 1075 den .618-78 e,
puan olarak tatmin edici.
Zaman olarak tatmin edici değil 5 aya 3.5 hafta.
Tepe ya a tepe, ya c tepe. 2 tepkinin.
a tepe ise b için %5-8 düşeriz.
c tepe ise 3 düşüş için %30-40 düşeriz.
Bu düşüşün boyutu çok önemli olacaktır.
Bir problem daha ise a veya c bittimi?
Her an gibi tepe yenilememe bu anlama gelecektir.
11 kasım da dipse alırım.
11 kasımda tepeyse satarım.
Şimdilik 20-31 ekimde aşağıdan alan kaarı almış olmalı,
Tarihler eksi artıdır.
Jelibon.
20-31 de short açmış trader yeni tepelemede stop olur ama 11 kasımda yine short olur.
Tepe yenileme gelmezse shortu tutar, 11 kasımda long olur.
Sp içindir.
Jelibon.
Jelibon ana sayımı.
Jelibon.
Bu sayım dünyada numunedir sadece Jeliboncada vardır.
2000 e 2007 ye tepe A ve C der.
III yukarı 2000 de veya 2007 de değil truncate olarak 2011 de bitmiştir yada kanalın sonuna gidip 2012-3013 de bitecektir.
Eğerki MAYIS 2011 tepesi E nin A tepesi ise KASIM 4 düşüğü B düşüşdür ve yeni zirve yapacak olan C yukarının içindeyiz.
Jelibon.
Dow.
a yada c sayımı.
2a mı bitti 2c mi?
Değer iddiam yoktur yapı anlatılıyor.
Jelibon.
Gümüş
Uzun vadeli ana destek 24.46-26.05 dir.
Maksimum düşüş 17.54-19.75 dir.
Haftalık direnç 36.05-38.85 dir.
Aylık direnç 40.21-43.38 dir.
Yıllık direnç 49.90-52.00 dir.
Uzun vade alım aralığı 17-31 dir.
Orta vadede nötral trade rangededir. 24-26 ile 38.85-43 arasında.
Beklenildiği ve önceden anlatıldığı gibi 6-12 aylık sürünmenin 7 inci ayındadır.
18.90 dan beri öküzseldir.
Kısa vadede 33.57 üzerinde öküzseldir.
32 altında nötral, 29 altında ayusal olur.
Destek 27-28 direnç 35.50-37.50 dir.
Jelibon.
Gümüşte 15 günün yarısından yarısından itibaren başlayan güçlülük 26+72 saate 18 ekimde tepe yaptırdı.
Bu haftaki herhengi geçen haftayı geçişte cycle inverse olur.
İnverse olmazsa ay dönümüne düşüş inverse olursa ay dönümüne yükseliş gelecektir.
Ay dönümü 10 kasım eksi artı 72 saattir.
Yine tuttu 11 kasım ana tarihiyle.
İş çok basit bu hafta düşmesi öngörülendir ancak destek bulup cycleı inverse ederse 10 kasıma yükselecektir. Endeksde aynı.
Trader 10-11 kasımı beklemeli.
Jelibon.
Bugün gümüş
Dirençler 34.65-35.20 ve 35.70-35.87.
Destekler 33.65-34.15 ve 32.20-32.87.
İki destek aralığı kritktir.
Satışlar iki destekde karşılanırsa 10 kasıma yukarı gider.
Karşılanmazsa 10 kasıma düşer.
Jelibon.
bir yarım saat işim var, geliyorum.
dün gece yazı yazacaz dedik kafayı kaldıramadık yol yorgunluğundan.
jelibon.
Sayin Jelibon degerli calismalarinizi bizimle paylastiginiz icin size yurekten tesekkur ederim. Bizlere isik tutuyorsunuz.
Sizin calismalariniza benzer bir calismayi IMKB icin yapan bir arkadasim 4 Kasim tarihini on plana cikariyor. Acaba bizde bayram tatilinin bir etkisi olabilir mi?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri