İvme graf.
Jelibon.
İvme graf.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
1220 önceden söylendiği gibi 1/4 short oldu.
Her 10 puan yukarıya 1/4 eklenecektir.
Pozisyon sabır işidir.
1258 stoptur.
Ortalama 1235'e gelecektir.
Zarar en fazla 23 puan olacaktır.
Seans dışı saatteki kapitilasyon dikkate alınmayacaktır.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi Caldero esaslı bir adam.
Neden?
Oew dediği sistemde yıllardır sabit olan değerler yukarıda gösterdiğim renkli kısaımlardaki fibo ilişkileriyle aynı değerler.
Bu oew'yi nasıl hesaplıyor bilmiyorum ama fibonacci ilişkileri olduğu açık net.
Şimsi değişken markette stabil fiyatlarla noktasal borusal senin geliştikçe gördüğün ilişkileri önceden veren bir adam Caldero.
Şimdi bloglar ve kişiler 45 değer bulsa hepsi Caldero değerleri yanında yalan oluyor.
Oew çalışıyor kısaca ve çok basit 1187 geçildimi 1222.
1187-1222-1240-1261.
1187-1176-1168-1146-1136-1107.
Bu 145 puan başlamadan önceki 3 ekim kapanış düşüğü kaç? 1099.
1107 ye 8 puan.
Bir oewnin sınırı 7 puan, ha 7 ha 8.
Kısaca Caldero Oew çalışıyor, spye çizik atmaya değer bulmaya gerek bile yok oew zaten veriyor, senin bulduğunda yalan oluyor.
Ara sıra kendi pivot değerler veya destek dirençler veriyor onlarda yalan oluyor.
İlla gidiyor oew arasında çalışıyor piyasa.
Bu 1222 öncesi 3 değerde hep geçiş noktası oluyor. 116X,117X,118X.
1200 falanda palavra.
Yanlız piyasada şu önemli? Bu dipden ataklarda 3 kere gelişen ataktada sorun 1200-1220 üzerinde çoğul kapanış yapılamamıştır. Bir kere 1220 üzerinde tek gün kapanış olmuştur. İlerde bunu becermek yada beceremek önemli olacaktır.
Jelibon.
Bu olay bizdeki 100 ho gibi.
Son hareketleri kesen 100 ho.
Bizde bir sefer 100 ho üzerinde 1-2 gün kapanış yaptık ama kalamadık.
Diğerinde noktasal tepe oldu.
Bu 3.üncü üzerindeyiz ama geçtikmi?
Bir piyasada kırılım kadar önemli konu kırılımdan sonra ne olduğudur.
100 ho takibine devam orta vade için.
Jelibon.
Çok Uzman
Vix graf.
Jelibon.
Ne anlatıyor vix graf?
Son 3 vix dibinde yani endeks tepesinde bb tacizi olmadan dönüş.
Tabii bu sefer aynımı olur ben bilmem.
Jelibon.
Esas karakteri endeksin aslında vixden geriden galmesi.
Yani vix öncüdür. Endeks geç gelir.
Ama şu 3 ü öyle değil.
Acaba 4. üncü nasıl olacak.
Jelibon.
Aşağı bb ye geldiğinde setup daha az oluyor.
Aşağıda setup zaten endeks geciksede orta vadeli trend dönüşü potansiyeli taşır.
1372 tepede ilk setup fake ikinci real trend dönüşü yarattı. Endeksde düşüş %20. Şimdilik.
Jelibon.
Şimdi ben pala olsam ne yaparım?
Bradley'de bunu yaparım.
O da yaptı. Yükseltti kapanırken verdi.
Mühim olan sonrası 1200 destekmi? 1187 (7) sınırları -1200 - 1222 (7) sınırları arasında oyalanmamı olacak.
Haftanın son iki günü bunlarla geçer.
Jelibon.
Gap spy.
neden spy? spyde gap daha iyi gözükür.
spynin cfdsi yok 24 saat açık değil.
Bu eftlerin özelliği gld eft, hui, slv bunlar 24 saat açık değildir.
Bu sebeble gape daha mahsur kalırlar.
Yani newyork saatinde işlem görürler.
Amerikan piyasasının esas aynası bunlar.
Diğer enstrümanlar gibi 3 bölüme yani uzak doğu, avrupa, amerikaya bölünme yok.
Abdde neler oluyor ayna eftler. Her ülkeninde ishares diye eftsi vardır.
Mesela nifty hint eftsidir. Abdde işlem görür.
Jelibon.
gap spy graf çıkmamış.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri