alt.iv flat.
Jelibon.
alt.iv flat.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Çok Uzman
Ndx günlük
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
ndx hgünlük üzerinde 30 dakkalık, uğraşmayalım çok.
Jelibon.
nDX HAFTALIK SAYIM.
jELİBON.
us dollar index haftalık.
Jelibon.
Crude günlük.
Jelibon.
yarın ki yorumlarınız
Kritik 1114 dür.
1107, 1090 oewler.
1120 kritik yere. aLTINDA KAPANIŞ AYUSALDIR.
1136,1146,1167 dirençler.
jELİBON.
Trade planım kıs avadede şu şekildedir:
Elimizde tam fibo pencere içinde bradley ve yani ayda bir tepe var. (27 eylül tepesi).
27 eylül tepesinden kalkıp 8 agu dibini kırarsak zaten yazılacak birşey kalmaz, 11 kasıma yön aşağı olur.
Burada bizi zorlayan ise fibo pencere bitimi 03, 04 dip yaparsa 11 kasıma yukarı oluruz.
Yani el mahkum 03-04 den sonra 2-3 görmeye ihtiyaç vardır maalesef.
Görmeye çalışacağımız şu olacaktır? 27 tepe tamam ama 03-04 dipmi? Aşağı devammı? Aşağı devamsa 27 si tepesi kısa vadede geçilemez, ama 03-04 dip olursa yukarının boyutuna dikkatlice bakacağız.
Başarılar.
Jelibon.
iyi akşamlar,...
dün şöle bir karaladım, tam atacam elektrikler gitti, kısmet bu güne imiş,...
sözler şunlar,
teğet bile geçmeyecek,....
anayasa 9 ayda yapılacakmış,...
bu son iki cümle, çok şey anlatıyor,....
demekki global sistemdeki kriz reseyon, durgunluk, adına ne derseniz deyin, 9 ay sürme ihtimali var,...ve bu 9 ayın bitimindeki cümle ise teğet bile geçmeyecek, şimdiden söylendi,...bundan önce söylenen teğet geçecekti hatırlarsanız, ayrıca bundan yola çıkarak cari açığın yamanması için geçecek zamanda bu 9 aya yakın demekki,...
tr de iki çeşit pala var, bir usa pala,....iki bunu takip eden manipülatörler,....
bu manüpülatörler için işaret yeterli, aslen bob icraatlarını takip ediyorlar, buralardan işaret geldimi, basıyorlar vobta gaza, çünkü teyit olmuş oluyor, mesala son ist fin merkezi böyle bir işaret,…paniği önlüyor,….suriye çıkışları yine böyle işaretlerden,….kıprıs ve İsrail biraz şaşırık bunları ters okumak lazım, zira tr kıprıstaki haklarından çok önce vaz geçti, geçmeyen grace ise kriz üstüne kriz yiyor, halkı sokaklara döküldü, ancak ulusal menfaatinden bir adım dahi geri çıkmadı, bravo… Rumların ise notları düşürüldü bu sürede ama doğal gaz atağı ile göğüslediler hemen,…
başkaca dışa geriliyorsunuz, içerden vuruluyorsunuz aynı zamanda, bu işede yarıyor elbet,....
siyasi olaylar genelde bunun göbeğinde, fonlama bu siyasi hedefe odaklı ve güçlü ekonomi olarak sunuluyor, tr giren bu fonlama illaki geri alınıyor, çünkü sirküle ediliyor,....amaç için geliyor ve amacın aracı olarak iş görüyor, ama bırakılmıyor sistemde,...bu haliyle ekonominin gerilmesini engelliyor,....basın destekli güçlü tr ön plana alınıyor, anacak bu aralar haliylen bu güzele alıcı gelmemesi gayet normal, hesap edilen yerinde saysın yetr ,…
işaretler var,...ana haberlerde ama iyi okumak lazım, her gün veriliyor....ancak tersten okumak genelde %80 iş yapar, ne deniyorsa tersi şeklinde, böyle anlaşılır olur bu haberler, az saksı işi çözer,.......
sp olayı, endexsi yukarı alabilmek içindi, dipten uzaklaştırmak için,...zira dji yeni dipler yaparsa buda aşağı kıracaktı,......bu buradaki siyaseti bozar, anayasayı bozar, ,...ekonomiyi etkiler, ekonomi hormonları bozar, bozulan hormonlar anayasayı bozar,...
bu yüzden muhalefet iktidar anayasanın hep beraber etrafında,…iktidarı anlamak kolay ama muhalefeti anlamak mümkün deyil, hepiniz aynı iseniz farkınız ne,......
anayasa süresi 9 ay olarak açıklandı, rahme yeni düşmüş demekki...bu anayasa eldeki son kozsa, bu yapılırsa bunun sonucunda güçlü ekonomiyle çıkılmalı bu süreçten, bu hesap ediliyor, cari açık bunun merkezinde ve daraltılmalı bu yüzden,...çünkü yeni anayasa zayıf ekonomik görüntü le birleşirse farklı yorumlanabilir, çeşitli çevrelerce, zira herkes anayasa peşinde koşmuyor ve tr bir çekim alanı etkisinde deyil haliylen,...
ekonomi dış destekle hem çevrilecek, global kriz bittiğinde ise global sisteme entegre olunacak,…bunun için de cari halledilmeli, ve süre 9 ay,….…..öyleyse bu işin merkezinde anayasa sonrasına ekonomik yönden görece güçlü çıkmak var, …
anayasa süresi bu anlamda 9 ay ise, global sistem de bir 9 ay devam eder,....ölese 9 aylık anayasa, 9 ay sürecek global dönüşle birleşirse, carinin bu 9 ayda kapanması ile, yeni fon bulunarak anaysa sonrası oluşabilecek tedirginlik ortamına güçlü ekonomi ile girilmiş olur,.....zira anayasadan her istiyen her istediğini alarak çıkmayabilir,....böylesi durumda güçlü ekonomi büyük çoğunluğu yatıştırır, yani merkez ekonomi, siyaset deyil, zira siyasetin aktörlerinden muhalefet etkisiz eleman, gıkları çıkmıyor....
bakın iki cümleninde içini doldurduk, elmadan armuda gittik,...örneğin birde son günlerde tr nin yaptığı bütün ekonomik tahminler şıkır şıkır tutuyor, anayasası 9 ay sa, global krizde 9 aydır,...demekki tr fonlanabilme anlamında son kozu anayasayı 9 ayda yaparak global kriz süresinide tahmin etmiş oluyor,….
ve sp tr yi yukarı çekip dipten uzaklaştırmışsa, tr bundan sonra emme basma tulumbadır, zira dji mesala yeni dip testi yaparken tr bu payı kullanmış olacak yukarıdan düşerek, zaman kazanmış olacak,....
yurt dışında dxy çıkarken burada yerinde kalırsa veya düşerse şaşmamak lazım, zira tl yatırım yapılabilir demek,....fiziken olmasada örtülü olarak usd cilerin karşısına çıkıp sopa sallamak demek,....
burada öngördüğümüz şekil öteden beri tatlı usd çıkışına carinin yamanması üzerine kurulu idi,(senaryo 1) ......tahvil şimdiye kadar yerinde sayarak bu fikrimiz koruyor,....
yurt dışı için ise düşen emtiya fiyatlarına, ölçülü düşüş fikrimizi koymuştuk,....burada dxy deki yükseliş emtiyalardaki düşüşü biraz daha hızlandırabilir,....bu otamatik regülasyon yapar ve enflasyonist süreçten global ekonomiyi kısmen uzaklaştırır, aslında buradan bakıldığında şu an için dayanak varlık değişmediğine göre olacak düşüş tersine sağlıklıdır...zira bir süre önce dünyada global büyüme sağlanamadığı gibi emtiyaların aşırı değerlenmesi enflasyonist sürece doğru globu sürüklüyordu, glob büyümeden asla enflasyon alamaz,....
ne yapr emtiyalara basr, düşen emtiya fiyatları ile yükselen dxy değeri bir yerden sonra dengeyi sağlar, gelişmekte olan motorlar dönemye başlar....
ayrıca goldun bu derece yükselişi, dayanak varlığı ve otaritesini tehdit eder duruma gelmişti,....bu dxy hareketini de kaçınılmaz yaptı, bu aynı zamanda AB kurtarma fonunu da kaçınılmaz yaptı,....
güney kıprısın doğal gazı, AB ye karşı ataktır,....eğer grace AB den atılırsa bu doğal gaz girişimi ile bu risk dengelenmeye çalışılmıştır, tr nin karşı çıkışları ise ABD çıkşları ile baskılanarak dengelenmiştir,.....bu durumda benim düşüncem gracenin AB de kalacağı yönünde ve yaralarının sarılacağı yönündedir,...
kıprıs ise iran konusunun karargahıdır, grace krizi ise bununla ilgilidir, zira refarnduma hayır diyerek geri adım atmamıştır,....grace AB den atılırda tr de de iktidar değişirde içe dönük merkeziyetçi bir yapı iktidar olursa bu durumda iki düşman ülke grace ve tr israile doğu akdenizde çatabilir,...bu israel için büyük risktir, zira israelin ana amacı turkey k.ırak ve irana yöneliktir, suriyeyide bu anlamda koridor olarak düşünürseniz, israelin rumla birlikte doğal gaz araması ve çıkarması tam tersine abd li şirket üzerinden bu denkleme müdahil olma baskılama ve doğu akdenizi kontroletme ihtiyacından kaynaklanmakatadır,...
bunların konu ile ilgisi ise global ekonominin yelkenlerini şişirecek rüzgar buralardan esecek.....
malsef ve üzülerek, ama seyretmeyerek,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
aynı indikatörde dji şu aniçin boşlukta, celide bunun olası hareketlerini tarihleri ile verdi,...
görüldüğü gibi tr nin kıçı sağlama alınırken, bu bir önceki dibini test etmeyecek analamında deyil şüphesiz,...dji ise yeni dip yapabilir,..yada 11555 e gidebilir,....
işte tr bu sayede döndürülecek,....tahvil şu ana kadar artmadı, yurt dışında dxy yükselecek bir süre daha,....yada tutulacak yukarılarda ki gelişmekte olan motorlar dönecek hale gelsin,....
tr nin bu özel yapısını anlatmaya çalıştım kendimce,....bir siyasi hedef, ve bu siyasi hedef fonlandı ve gerekirse dahada fonlanacak,....bu ndenlede ekonomi bu işin hiç olmadığı kadar merkezinde ve hiç olmadığı kadarda desteklenecek, (zira ekonomi olmadan halk desteği, halk desteği olmadan anayasa olamaz, olsada çürük olur,..)
öyleki djinin yeni dibine tr şu anda seyirci veya eski dibine kadar iner, form çift dip dersiniz olur biter,...
ancak dji buradan aşağı kayıp bu dibinin üstüne sonradan bir dip daha yaparsa tr yeni dip yapar bu defa,...dji iki tr bir,...en fazla olacak budur,...
bu kadar basit deyil şüphesiz, ...
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri