TEMPUS DANIŞMANLIK ŞİRKETİ BAŞKAN YARDIMCISI GREG SALVAGGIO (WASHINGTON)
Mortgage'a dayalı tahvillerinin kredi notunu AAA olarak belirlemiş bir derecelendirme kuruluşunun, ABD'nin kredi notunu düşürmesini oldukça şaşırtıcı buluyorum. Kurumun tahmini, bütçe açığının 2 ile 3 trilyon dolar daha fazla olacağı yönündeydi. Hazine onları gerçek durum konusunda uyardı ancak yine de not indirimine gittiler.
Analist olarak ben analizimde, bırakın 2 trilyon doları, 200 milyon dolarlık sapma dahi yapsam, meslektaşlarıma analizimin sağlıklı olduğunu söylemekte zorlanırım.Son üç yılda kötü bir geçmişe sahip olan kuruluşların riski bu denli artırabilme yeteneklerini oldukça sorunlu bir durum olarak görüyorum.
Kaynak.Djlinks
Evet spekülasyon olduğu açık...
S&P değilmiydi Enrona AAA+ veren.
Daha geçen aya kadar batmış Yunanistanın notu bizden daha yüksekti,,
S&P nin itibar sicili bozuk...
Hata S&P nin lisansının Enrondan sonra iptal edilmemesi oldu...
Düşürecek idiysen ABD nin notunu 1929 da 1941 de 1980de 2008 de düşürecektin..
Sıfırcı hoca Moodys geçen hafta notu korurken S&P nin düşürmesi spekülatif oldu.
Şimdi fboda %100 nü yapmış iki günde %10 aşağı gelmiş bir piyasada iken yarından sonra reverse ihtimali çok yüksek..
Akıntıyla hareket ederken dipte kalıpta boğulmayın...
Her halükarda yarın sabahki feykten sonra 14.30 da ek long açıcam.
Yeter be .Koskoca ustamıza üzüntüden balık et kılçık çizdirdi lavunyalar.
Reverse is revenge

Alıntı
... Yani bir ayu olarak indiklere bakınca bu grafın ranacağını gördüğümü demek istiyorum..yani FDJ toparlarken bizim graşmaya devam edebileceğimizi söylüyor...Yani X30yvade nin, FDJ e göre underpirformınsı hızlanarak devam eder gibi geliyor opsi van kenobi abi..... FDJe göre boğasal pozlar almak acı verebilir mi optis abiii..

"..Hep derim, kapitalizmin motoru ABD dir. ABD nezle olursa gerisi zatürre olur diye. Bazı arkadaşlar kırılan notun ABD nin sorunu olduğunu düşünmeye devam etsinler ama ben şöyle düşünüyorum "Notu kırılan ABD değil, bütün küresel sistemdir"..."Mevzu ABD de paketin çıkıp çıkmaması değil, mevzu ABD nin paketlik olması" gibi bu kez de "Mevzu ABD nin kırılan notu değil, geri kalanların g**üdür..." diyeyim 
Vobda YYŞD 75100 den
ben yazarken yokti

Yer imleri