Sayfa 1017/5549 İlkİlk ... 1751791796710071015101610171018101910271067111715172017 ... SonSon
66581 sonuçtan 12.193 ile 12.204 arası

Konu: Global süngerler ve ağa ölçerler

Teşekkür Teşekkür 
    281
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    887
    Toplam Teşekkür
    217 Yazısı Teşekkür aldı

Ağustos vade 78350 short ...Geceye flat....
    Sağol Gandi Üstad....

2. The Following 4 Users Say Thank You to ayuthaya For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

şimdi sorular oluyor,...

py da son zamnlarda APS sayısı 150 ile 180 bin kontrat arası dönüyor,.....ancak APS olarak bu py 250 bin konntratları gördü,....

180 bin üstü benim için iyi bir py yani iyimserlik kabul edecem bu durumu,...

bu vade geçişlerinde gördüğüm ise, iki vade devreye girdiğinde eski vade 80 bin kontrat civarı iken yeni vadeye teslim olur, sonrasında eskide yine bu rakamdan 40 bin civarına kadar düşülürken agresif py yaşanır, short veya long yönde,...

bu vade bitiminde artan 40 bin kontrat pysaya girer sonrasında ağa bunu gidiş yönünde shorta veya longa karşılık poz açarak girer piyasaya,....

karşılık ne demek, şimdi örneğin şarjöre mermi bastı ağa,....124000 kontrato, şarjör kısmen dolu yani, yarın bir gap koyar örnek +1000 olsun, bu elindeki konratonun kendi bölümü oradan 1000 puvan cukkalar sabah saatinde, sadece gapa bu,....

sonra gider üstüne poz açar devamlı o kalanlarla(40 bin veya bir bölümü bunun),...tabi bu açışlar +1000 gap üstünden olur haliyle,...

bu açışta shortta longda kendisi olur kaldıki aşağıdan longdu zaten,....sonra agresif ezerek gider, oysa küççüğün kafası 73000 lerde kalmış, cari patlamış muhalefet yemin etmemiş,.....amarika batık v.s lerle doludur,.....5000 -6000 puvan yükselişide bir doygunluk olarak telakki eder küççük,....

ağa karşılıklı short ve long açarken aslen 124000 den zaten gapa ve devam edne yükselişe para sayıyordur, zararı ise yeni açtıklarındadır,....küçük duygusal zeminde shortlar o shortlar ağa yükselir o shortlar ağa yukselir, ve küçük portföy bir noktada ağasal portföye karşı koyamaz ve çöker,...bu arada opürtünüst ky lerde longlamaktadırlar bir yandan, ağada bu işlemde bir miktar long yaptığından long maliyeti birikmiştir ağanın, döner bu opürtünistleri keser sonra,......bunada - gap
    yetr,....

fırsatçı opürtünist kişi yaradılışı gereği çabuk pes eder, bunlar için fırsatın kapanması yeterli olur, onun için stopu panikle karışık basar,.......stoplarıda short stobuna benzemez, bekler bekler dökülür o nedenle short piyasanın cıbık boyları uzun uzun olur,...

yada bu senaryonun tam tersini shorta, short yöne doğru kurun....

bir diğer konu ise makas,....+ makas,.....u artı makasın bu seviyelerde bir müddet devamı py de riskin fazla oluşu, faizlerin yükselme eğiliminde oluşunu gösterir,...ölese spotçu ağa ya yükselerek buna yetişme durumunda, eğer py konj uygunsa, yada + makasın fazlalık bölümü kırpılmalıdır, ben buna bonus derim,....

sistemler gelişmiştir, kişiler py yi pc ortamında ve forumlarala iyi takip eder hale gelmiştir, işte böyle zamnalar, yani vade geçişleri, veya gaplı açılışlar ağalar için artık daha önemli hale gelmiştir,....çok güçlü trendler haricinde,.....

işte bütün bunlardan korunmanın yolu bir ölçü almak fiyattta bir denge kurmak, bu dengenin altına veya üstüne oynamaktan geçer,....

bazen dengeden çok açılırsınız örneğin bizim dün tesis ettiğimiz denge 75825 te, eski vade biiti, yeni vade +900 üstünde, 77875-75825=2050 puvan, dengenin fakesi, 400 puvanda oradan deyin 2500 puvan,....sen longsun yönde long, 75825 üstünde tutuyorsun ama, 2500 puvana katlanacak bir portföy yapı kurman gerekli, şimdi fuullledin longu, adam da döndü bastı aşağı,....deyilmi,10 kontratta yapar, 2500 tl, 2500, gitti üç kontrat,...gitti psikoloji,...

işte bunlar bilen var, bilmeyen var, ...soran var,.....bir yerlerde bulunsun ve geliştirin bunları,....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. The Following 14 Users Say Thank You to indregandi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    1.550
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    708
    Toplam Teşekkür
    169 Yazısı Teşekkür aldı

haziran badem oldu benim için
    agutosa her kezin çetin ceviz olması dileğiyle ))))))

6. The Following 4 Users Say Thank You to kanterturk For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nedim972 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indi hocam son olarak.. farzedelim eski vadeden 76975 den geceye kalsa idik.. uzlaşma nasıl hesaplanıyor.. yarınki fiyatta 76975 ne olarak açılırdı?
    şimdi nedim 1972 duhulmu bu,...72 doğummu yani,.....süper geçnç kardeşim benim,.....

eski vadeden geceye kalma şansımız yok, sistem seni otomatik faltlıyor, karsan kar zararsan zarar,....

uzlaşma bildiğim seans bittikten sonra, 15 dk boyunca, alıcılarla satıcılar uzlaşı halinde fiyatlanıyorlar, bu işin sonucunda oluşan fiyat adı üstünde uzlaşma fiyatı olyor,....bu eski vedede olurken yeni vadede de ayrıca oluyyor, kar veya zararı ölçen kapanış deyil uzlaşmafiyatı, yani blançon oradan geliyor,....

yarınki fiyatı tahmin edebilirim ama bilmem mümkün deyil nedimciğim canım kardeşim benim,......

bu konularda aracı kurum siteleri yardımcı olabilir,......bir okursan daha iyi detay edersin,......

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

8. The Following 11 Users Say Thank You to indregandi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    4.141
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.069
    Toplam Teşekkür
    839 Yazısı Teşekkür aldı

indiregandi üstadım yine süpper yorum yapmışsın(uzamasın diye alıntı yapmadım 2 mesaj yukarısı) eline sağlık..

10. The Following 6 Users Say Thank You to Osmanaga For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    7.769
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.444
    Toplam Teşekkür
    628 Yazısı Teşekkür aldı

Vallah çok zekisiniz indi hocam.... duhuldur... benden büyük müsünüz küçük müsünüz bilemiyorum.sonuçta büyükte olsanız küçükte olsanız bilgisi olan üstatdır..
    Yazılarınızı inanın sadece bilgi almak için okumuyorum.. Tabiki bilgi ağırlıklı yazıyorsunuz.Kullandığınız size has yakıştırmalar, tanımlar, kelimeler...
    Ama espri katarakda yazdığınız üslubunuz inanın zaman zaman, seans içinde beni gülümsetiyor.Hatta zaman zaman gülecek hale geliyorum...İş yerindeki arkadaşlarda garip garip bakıyor bu neye gülüyor diyerekten..Yanlış anlamayın lütfen, demek istediğim sadece kuru kuru bilgi vermekle kalmıyorsunuz, süslemeleriniz, esprili üslubunuzla o seansın stresini de kısa bir an için de olsa üzerimden atmamı sağlıyorsunuz..
    Teknik bilgi + forumdaki insanlar için duygusal düşünceleriniz +esprili üslubunuz ister istemez sizi okuyanlarla ortak bir paylaşım oluşturuyor..

Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim..Emeğinize sağlık...

12. The Following 9 Users Say Thank You to nedim972 For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    11.296
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.783
    Toplam Teşekkür
    672 Yazısı Teşekkür aldı

Günaydın ...

herkeze hayırlı cumalar ve kazançlar inşş...

14. The Following 8 Users Say Thank You to egim For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    281
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    887
    Toplam Teşekkür
    217 Yazısı Teşekkür aldı

Cümleten Günaydın...
    Ağustos vade hekese uğurlu olsun...Hayırlı kazançlar...
    Gandi Üstad bir aydınlatma fişeği atarmısın rica etsek...

16. The Following 6 Users Say Thank You to ayuthaya For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    281
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    887
    Toplam Teşekkür
    217 Yazısı Teşekkür aldı

Gandi Üstad......
    Uçlar tamam ancak ara trend değişikliğini nasıl anlıyorsun?Mesela dji dün beğenmedin bu ne acele dedin?İşin içinde deneyim var tabi ama bugün yeni vadede yeni pozisyon açıyorlar 20 kademeye bak denge var ama aşağı geliyoruz...78250 nerde kaldı..75825+900 76725 sapmaları düşünüp düz 77000 diyelim şimdi bu kırılıp kapanırsa artık short piyasamı başlar?Palnın terste bırakmadığını nerden anlıycaz?

18. The Following 6 Users Say Thank You to ayuthaya For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    281
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    887
    Toplam Teşekkür
    217 Yazısı Teşekkür aldı

Usta...
    Panikletme bizi...İyimisin....Allah muhafaza..

20. The Following 3 Users Say Thank You to ayuthaya For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    11.296
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.783
    Toplam Teşekkür
    672 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı ayuthaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta...
    Panikletme bizi...İyimisin....Allah muhafaza..
    Panikleme daha uyanamamıştır...

pala ile başbaşayız

22. The Following 5 Users Say Thank You to egim For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    11.296
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.783
    Toplam Teşekkür
    672 Yazısı Teşekkür aldı

garan 7.36 altında 7.27 var biliyosunuz...

24. The Following 8 Users Say Thank You to egim For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Yer imleri

Yer imleri