Sayfa 1950/13018 İlkİlk ... 95014501850190019401948194919501951195219602000205024502950 ... SonSon
156216 sonuçtan 23.389 ile 23.400 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Teşekkür Teşekkür 
    135
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    222
    Toplam Teşekkür
    84 Yazısı Teşekkür aldı

sayın bull market
    özel mesajınız için teşekkür ederim çok kibarsınız dediğiniz gibi kaybedilenler kazanılır önemli olan sağlık. özel mesaj gönderemiyorum daha çömezim o yüzden buradan yazdım. 1 kişiye yazdığım mesajı 1000 kişi okuyacak. kirlilik için özür dilerim

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    452
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    461
    Toplam Teşekkür
    140 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geceye full girilecek hem de 5 dakikalık verilerle
    trende karşı durulacak (olmazsa olmaz)
    bazen sisteme bazen hislere göre karar verilecek
    sistemin risk ve para yönetimi kısmı önemsenmeyecek
    kademecilik yapılacak
    1 ayda belki de bir yılda alınanlar tek bir günde verilecek
    trentte verilenlerin tek bir günde alınması hayal edilecek
    her zararlı işlemde yeni sistem kurulacak
    matematik yerine ümit ve korku ile işlem yapılacak
    asla stop yapılmayacak
    piyasayla değil sistemle savaşılacak
    trendde oturulmayacak
    trendin tanımı overbought oversold ekürilerine bırakılacak
    daima yedek sistem olacak, hislerle örtüşen tercih edilecek
    vee
    kendin dışındaki her şey suçlanacak
    SÜPER SÜPER SÜPER..! Aynı Transporter gibi

Fakat bir sistem ister tester'da isterse manual test edilmiş olsun ve geriye doğru taş çatlasın 3 aylık zaman diliminde sizi tatmin edebilecek işlem adetlerine ve performansa sahipse.Sorun yok demektir.

3 aylık bir dönemde test etmek bana göre kullanılan zıkkım hakkında yeterli kanaate varabilmeye yetmektedir.Bu test edilen dönemler için onlarca sabah açılışı,yüzlerce ABD veri açıklaması (yani 15.30 dataları), bir Dünya yatay,birdünya aniden geri dönmeler,acaip gürültülü günler(sinyal olarak) ve trendleri içinde barındırmaktadır.

ve Tüm bunlara rağmen sonuç hoşunuza gidecek oranlardaysa SORUN kesinlikle sizdedir.Bunu herkes biliyor, herkes yazıp çiziyor ama nasıl oluyorda işlemlere hala duygu karıştırılıp bile bile zarar ediliyor anlamış değilim.
    Bırakın artık kendinizi dinlemeyi.Kendiniz size hep zarar vermişsiniz.Size sizden daha büyük düşman varmı şu piyasalarda.

Ben Meta Trader,e-Signal vesaire gibi daha profesyonel platformlarıda kullandım ve bu işin çözümü KESİNLİKLE kendi kendine işlem yapabilen MATRİKS,IBS,FOREX ekranlarının artık Ülkemizde de kullanılmaya başlanmasıdır.
    Matriks yetkililerini bu konuda rahatsız ettim ancak aldığım cevap tuhaftı."şimdi bu bölümü açar kullanıma sunarız ama adamın biri gider Allah'ın trix'ini sistemmiş, sinyal programıymış, expertmiş diye kullanır sonra zarar eder, al başına iş veya yanlışlıkla expert on konumda unuturda durduk yere zarar eder sonra uğraş"" anlamına gelen uzunca bir görüşmemiz olmuştu.
    Bu sorun sözleşme imzalanarak çözülebilecekken böyle saçma bahanelerle daha ne kadar geriden takip edeceğiz Dünya devlerini.?

En basit Forex piyasasında dahi 1 PC'yi otomatiğe bağlayıp akşam olunca ne kazanıp ne kaybettiğime bakabiliyorken VOB'ta bunu yapamamak çok büyük eksi.İzlemekten öyle sıkıldımki şu vob'u anlatamam size..
    yakın zaman sonra maaş ile sadece sinyal takip edecek eleman işe almayı bile düşünüyorum.
    Zamanım boşu boşuna PC başında geçiyor.
    Gezmek,balık tutmak,rafting yapmak,kırda bayırda domates ekip biçmek varken...
    Nasılsa bir düdük al, bir düdük sat.

Sonucundan memnun olduğunuz sinyal programının sinyalleri ile kendiniz 10 kontrat ile manual işlem yapın ve anı anda 10 kontratı otomatiğe bağlayın bakalım kim kazanacak.50.000den shortlarsınız, vob 49.300e düşer.Bir bakarsınız 49.900 e geri yükselmiş."th,birazdan bide zararda olacağım deyip siz kapatırsınız ama sinyal hala short pozisyondadır ve aniden satış gelir.Siz ardından bakar birdahada girmeye cesaret edemezsiniz.

ve kazanan yine Progrmadır, matematiktir herzaman.Matematik ne GAP anlar, ne Bush tanır nede data bilir.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı qazzaq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ve kazanan yine Progrmadır, matematiktir herzaman.Matematik ne GAP anlar, ne Bush tanır nede data bilir.
    haliyle sistem test esnasında ne dow var ne de adrenalin, ne kaçan var nede göçen, duygu sıfır tepki de sıfır, test sonuçları close a göre, kim bekleyecek close u efg çiziyor

Teşekkür Teşekkür 
    5
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    133
    Toplam Teşekkür
    38 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı qazzaq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SÜPER SÜPER SÜPER..! Aynı Transporter gibi

Fakat bir sistem ister tester'da isterse manual test edilmiş olsun ve geriye doğru taş çatlasın 3 aylık zaman diliminde sizi tatmin edebilecek işlem adetlerine ve performansa sahipse.Sorun yok demektir.

3 aylık bir dönemde test etmek bana göre kullanılan zıkkım hakkında yeterli kanaate varabilmeye yetmektedir.Bu test edilen dönemler için onlarca sabah açılışı,yüzlerce ABD veri açıklaması (yani 15.30 dataları), bir Dünya yatay,birdünya aniden geri dönmeler,acaip gürültülü günler(sinyal olarak) ve trendleri içinde barındırmaktadır.

ve Tüm bunlara rağmen sonuç hoşunuza gidecek oranlardaysa SORUN kesinlikle sizdedir.Bunu herkes biliyor, herkes yazıp çiziyor ama nasıl oluyorda işlemlere hala duygu karıştırılıp bile bile zarar ediliyor anlamış değilim.
    Bırakın artık kendinizi dinlemeyi.Kendiniz size hep zarar vermişsiniz.Size sizden daha büyük düşman varmı şu piyasalarda.

Ben Meta Trader,e-Signal vesaire gibi daha profesyonel platformlarıda kullandım ve bu işin çözümü KESİNLİKLE kendi kendine işlem yapabilen MATRİKS,IBS,FOREX ekranlarının artık Ülkemizde de kullanılmaya başlanmasıdır.
    Matriks yetkililerini bu konuda rahatsız ettim ancak aldığım cevap tuhaftı."şimdi bu bölümü açar kullanıma sunarız ama adamın biri gider Allah'ın trix'ini sistemmiş, sinyal programıymış, expertmiş diye kullanır sonra zarar eder, al başına iş veya yanlışlıkla expert on konumda unuturda durduk yere zarar eder sonra uğraş"" anlamına gelen uzunca bir görüşmemiz olmuştu.
    Bu sorun sözleşme imzalanarak çözülebilecekken böyle saçma bahanelerle daha ne kadar geriden takip edeceğiz Dünya devlerini.?

En basit Forex piyasasında dahi 1 PC'yi otomatiğe bağlayıp akşam olunca ne kazanıp ne kaybettiğime bakabiliyorken VOB'ta bunu yapamamak çok büyük eksi.İzlemekten öyle sıkıldımki şu vob'u anlatamam size..
    yakın zaman sonra maaş ile sadece sinyal takip edecek eleman işe almayı bile düşünüyorum.
    Zamanım boşu boşuna PC başında geçiyor.
    Gezmek,balık tutmak,rafting yapmak,kırda bayırda domates ekip biçmek varken...
    Nasılsa bir düdük al, bir düdük sat.

Sonucundan memnun olduğunuz sinyal programının sinyalleri ile kendiniz 10 kontrat ile manual işlem yapın ve anı anda 10 kontratı otomatiğe bağlayın bakalım kim kazanacak.50.000den shortlarsınız, vob 49.300e düşer.Bir bakarsınız 49.900 e geri yükselmiş."th,birazdan bide zararda olacağım deyip siz kapatırsınız ama sinyal hala short pozisyondadır ve aniden satış gelir.Siz ardından bakar birdahada girmeye cesaret edemezsiniz.

Aynı düşünceleri paylaşıyoruz.. Siteye sizin gibi arkadaşların gelmesi, kaliteyi daha da artıracaktır. Hoşgeldiniz qazzaq..

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı xxxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sayın bull market
    özel mesajınız için teşekkür ederim çok kibarsınız dediğiniz gibi kaybedilenler kazanılır önemli olan sağlık. özel mesaj gönderemiyorum daha çömezim o yüzden buradan yazdım. 1 kişiye yazdığım mesajı 1000 kişi okuyacak. kirlilik için özür dilerim
    Niye kirlilik olsun ki, aslında iyi bile yapmışsınız, çünkü siz durumunuzu buraya yazdınız, ben kirlilik olmasın diye özel mesaj atmıştım, doğrusu bu gibi konulara topik açıp orada yazışmak galiba, ama oda nasıl olur bilemiyorum.

Geçtiğimiz hafta genel olarak vob yatırımcısına, portföyü açısından son derece yıkım oldu, aslında çok güzel bir trend vardı ve burada vob yatırımcısı için güzel kazanç olmalıydı, iyi ama o zaman kim kaybedecekti?, kimin portföyü kazaya uğrayacaktı, illaki bu kadar belirsizkiklerle gelişen büyük hareketlerin içinde trade edenlerin hata yapanı kaybedecekti, işin gerçeği budur, hata nerede ise bi şekilde sizi hedef almış, belki hatalı olan sisteminizdi yada en olmadık zamanda hatayı o yaptırdı, belkide başka sebepten, ama geçtiğimiz hafta sadece siz değildiniz bu hataya uğrayan, o kadar çok güzel kazanan vob yatırımcısı portföyünü sıfırladıki şaşıyorum.

Bu yüzden ben daha evvel bikaç kere vob hesabını sıfırlamış birisi olarak, kural olarak vob hesabında büyük portföy bulundurmamaya özen gösteriyorum, neden vob hesabındaki portföy diyorum? çünkü bizim gibi çıplak vob kontratı alan satanın vob hesabını tüm portfoyünden apayrı bir portföy olarak düzenlemesi ve görmesi şart, kazancı ise mutlaka dışarı çıkaracaksın, aksi taktirde ne kadar risk capital kullanırsanız kullanın, ayarlamaya çalışırsanız çalışın, piyasa sizin risk anlayışınızdan farklı riskleri zamana göre değişken barındırabileceğinden, kaçınılmaz son gelip sizi bulacaktır, bulmaz diyen yalan söyler.

İsterseniz vob hesabını 5-6 misline çıkarma başarısı gösterin sonuç bu olacaktır, o hesap 5-6 olmadan önce illaki 2 olur ve 2 oldukça 1 i dışarı çıkarmalı ve daima 1 de tutmaya özen göstermelidir, piyasanın riskleri sizi sıfırlayacak risk oluşturduğu ve gerçekleştiğindede bahsettiğim 1 i sıfırlamış olmalısınızki, bu sonuç olmayacakmış gibi davranılmamalı.

Sonrada bir müddet ara verip yeni bir vob portföyü ile işe tekrar başlayacaksınız, buda bir nevi sistem gibi aslında, çıplak vob kontratı yapmak ve ondan para kazanmak o kadar kolay değil, forumdakilerin ve vob hesabı olanların geneli vob da hedge amaçlı işlem yapmadığını biliyoruz, saygılar.

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür
    2.720 Yazısı Teşekkür aldı

7. 1 kullanıcı catedral tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    511
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    118
    Toplam Teşekkür
    74 Yazısı Teşekkür aldı

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür
    2.720 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı gacırt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazık ya pazartesi nolucak simdi
    Bunlar tek başına pazartesiyi etkileyecek konular değil.. Hasar tesbitleri yavaş yavaş çıkmaya başlıyacak. Yalnızca en basit örnekler

Ama tahminlerim tutarsa pazartesi yazık olacak Cuma günü piyasa dinamiklerinden faydalanılarak halka arz operasyonu gerçekleştirdilerse ben olsam kar realizesine fırsat vermem
    Konu catedral tarafından (20.09.08 Saat 22:54 ) değiştirilmiştir.

10. 1 kullanıcı catedral tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    2.582
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.279
    Toplam Teşekkür
    249 Yazısı Teşekkür aldı

Standart Oyunun kuralları...

17.09.08, 20:55
    normalde...
    Alıntı mavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normalde şunu yapmak istiyor bizimkiler.Bakalım Dji teki abileri müsade edeceklermi?...
    Yukarıdaki normalde... başlıklı beklentim ve de cuma günü çocuğu bir başka ilde muayeneye götürmem gerektiğinden flat kalmıştım.İsabet olmuş gecelerin ayısı olarak... sonrasında ne olabilir yeni senaryolar üretmek gerekiyor.Gece pozisyonlarını tekrar masaya yatırmak gerekiyor.Kaldıraç oranını ve oyunun kurallarını tekrar masaya yatırmak gerekiyor.
    Bol şanslar

Teşekkür Teşekkür 
    1.705
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.670
    Toplam Teşekkür
    3.069 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı catedral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunlar tek başına pazartesiyi etkileyecek konular değil.. Hasar tesbitleri yavaş yavaş çıkmaya başlıyacak. Yalnızca en basit örnekler

Ama tahminlerim tutarsa pazartesi yazık olacak Cuma günü piyasa dinamiklerinden faydalanılarak halka arz operasyonu gerçekleştirdilerse ben olsam kar realizesine fırsat vermem
    ben olsam bende fırsat vermem... salakmıyım %12 yukarı alayım yoksa....yoksa öyleler mi

Teşekkür Teşekkür 
    756
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    284
    Toplam Teşekkür
    92 Yazısı Teşekkür aldı

Standart sistem durumları VOB30, EURUSD ve USDCHF

VOB30: 51950 deki sattan sonra 41xxx den al. Pazartesi yükselişin sürmesi muhtemel. Daha sonra Avrupadan gelecek bir kaç kötü habere (şirket batmaları gibi) bir geri geliş olabilir.

EURUSD: 1.60, 1.39 düşüşünün düzeltmesi sürecek.

USDCHF: Bu çok enteresan bir parite. Cuma günü malum ABD paketinden sonra USD nin karşısında değer kaybettiği tek para birimi. İstikrarsızlık dönemlerinin dövizi CHF olduğundan diğer piyasaların yönü hakkında fikir verici olabilir. İzlenmeli..
    Ekli Resimler Ekli Resimler

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Dow JOnes'un 38 yıllık grafiği, bu grafiğe bakınca önümüzdeki 30 yıl içinde Amerikan'ın artık dünya devliğini bırakacağını,ve ciddi bir çöküş yaşayacağını, ve daha sonra bir lider çıkıp W formatı ile çok ciddi high lara gideceğini görüyorum.

Nosradamus Teo,Bakın 30 yıllık vizyon çizdim size...Artık longmu ,shortmu olursunuz bilemem..

Konu teo tarafından (21.09.08 Saat 00:59 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)