vobbook Nickli Üyeden Alıntı
Trend>geçiş evresi>Yatay
Döngü bu şekilde. Trend ve yatayda kazandıran sistemler var, ancak zarar ettiren kısım geçiş evresi. Trendin başını yakalayan bir indikatör varsa bu indikatör aynı zamanda yataya girişi de zamanında yakalar, geçiş evresi ile muhattap olmazsınız

.
Geçiş evresinde trend mi, yatay mı anlaşılamıyor, her iki piyasa karakterini de barındırıyor. Esas zararlar bu sırada yazılıyor. Ben buna aşağı veya yukarı eğimli yatay diyordum ama değişim evresi demek daha doğru bir tabir.
Bu evre güçlü bir trendden sonra hareketin gücü azaldığında başlıyor veya bıktıran bir yatay piyasadan sonra trende yönelik piyasa güç kazanmaya başladığında oluyor. Hareketlerin gücünü ölçen bir indikatör ile bu evreyi incelemek faydalı olabilir gibi.
hoşgeldin,epeydir görünmüyorsun,kulakların çınladımı bilemiyorum,epey bahsettik senden fahri ile beraber...
Yukarıdaki indikatörler bu döneme sanırım weak trend diye adlandırmışlar,
Geçiş evresi de güzel bir tanımlama...
Bu hafta takip ederim,bayramdan sonra belli olur durumu...
Sevgiler...
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer imleri