Sayfa 1900/13018 İlkİlk ... 90014001800185018901898189919001901190219101950200024002900 ... SonSon
156216 sonuçtan 22.789 ile 22.800 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür
    2.720 Yazısı Teşekkür aldı

[QUOTE=bull market;35074]Size daha sık buraya uğrayın dememişmiydim?

Fakat Arada Türkçe olarak gözüne takılan haberi çok kısa veöz olarak iki hecede olsa verirsen daha makbule geçer, ing. zaten sıfıra yakın gibi, bunları anlayana kadar piyasalar beklentiyi satar yada alır,.

Bu arada tebriği hakediyorsun, geçen sefer saçma yukarı hareket, kapatma davası yüzünden zaman kazanmak isteyen piyasa büyükleri tarafından kullanıldı diyorum, o zaman herkez takla oldu zaten, ama o davayıda global sermaye finanse etmediyse bende BULL değilim, çok açık bariz bellidir bu olay, saygılar.[/QUOTE]

Bu iki paragrafınıza da katılıyorum sevgili Bull Özellikle koyulttuğum yer ise tam 12 den vurmuş

2. The Following 2 Users Say Thank You to catedral For This Useful Post:

Yer
    AVRUPA
    Teşekkür Teşekkür 
    181
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.800
    Toplam Teşekkür
    1.296 Yazısı Teşekkür aldı

500 mussten den höchsten prozentualen Tagesverlust seit den Terroranschlägen vom 11. September 2001

ABD BORSALARINDAKI BU GUNKU (GUNLUK) DUSUS 11.EYLUL 2001'DEN SONRAKI EN BUYUK DUSUSMUS.!!

YARIN LUTFEN DIKKATLI OLUNUZ!!!

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

Yav ne çok büyük düşüşmüş o öyle, Daha Cuma günü 504 puan düşmedimiydi bu dow, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum, saygılar.

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    452
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    461
    Toplam Teşekkür
    140 Yazısı Teşekkür aldı

Standart Bu yazdıklarım zamanında herbiri hiç eksiksiz bende de vardı ve çok ama çok aşırı zar

Uzun süredir sadece okuyucu idim ama bugün terste yakalanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun demek ve Mubarek Ramazanlarınızı kutlamak istedim.
    Çok şükürki kaya gibi sistemim varda bende zarar edenler kervanına katılmadım.Yoksa bu havada bende kesin dibi boylardım.Yatay olur mızmızlanırız,trend olur mızmızlanırız bu nasıl iştir çözmüş değilim.Bence Bir yöne sürekli gittiği sürece kar ediyor olmamız gerekiyor.
    Edilemiyorsa burada bir uygulama problemi var demektir.
    Ya kullanılan sistem yanlıştır,
    ya pozisyonları açarken seçilen risk capital aşırı yanlıştır,
    ya sabırsızlık vardır,
    ya kanaatsizlik vardır,
    ya işlemlerde disiplin söz konusu değildir,
    ya inatçılık ediliyor stoplara kıyılamıyordur ve hatta terste yakalandıkça döner döner deyip ters yönde ağırlık ortalamamı düzelteyim diye ek pozisyonlar açılıyordur,
    ya kulaktan dolma veya onun bunun ağzı ile işlemler yapılıyordur.

Bu yazdıklarım zamanında herbiri hiç eksiksiz bende de vardı ve çok ama çok aşırı zararlar etmiştim.

Şu durumda ise VOB ister yataya girsin,ister dikeye girsin,ister trend olsun ister olmasın her halukarda zararlar küçük ama karlar büyük oluyor.Eğer VOB olmasaydı şuan Ülkede kazanılacak tek bir yer olmayacaktı.
    Öyleyse edilen zararlarda hatayı kendimizde aramalıyız.VOB'ta değil.Bu yazdıklarımın her biri tek başına VOB ta yeterince ölümcül olmakta.

Bu forumların pekçoğunun ortak noktası genelde forum genelinde zarar sözkonusu ise kar edenlere karşı tavır almak oluyor.Burada böyle birşeye pek rastlamadığım ve ciddi duruşu ile beğendiğim bir yer olduğundan yazmak istedim.
    Ben neredeyse borsadanda vobtanda okadar anlamam.Kendi çapımda sağa sola bakarak destek dirençler çizerim falan filan.Fakat işlem adetlerim son 3 aydır gün içleri 50 kontratı ve akşam açık pozisyonda geceye gireceksemde 10 kontratı geçmem.Bu adetlerde edilen kar oranları bir insanı gayet tatmin edecek düzeyde olmakta zaten.İstesem 100-300 kontratlarlada girerim ama zamanında çok yaptığım hatalardandı buda.O yüzden kanaat herzaman istikrarlı büyümeyi yanında getiriyor.

Fakat çok şükürki kullandığım sistemimden gayet memnunum.Aynı bir makina gibi işlemler yaparım.O nederse onun dışına çıkmam,tereddüt etmem.Hele hele yorumları beklentileri filan hiiç okumam.Ha makina ha ben.
    Fakat bu seviyeye gelebilmek için büyük bedeller ödedim.Bunlar yazmakla anlaşılamıyor.Kişinin mutlaka yaşaması gerekiyor.Bir nüsübet, bin nasihat boşa dememişler.

Bu şekilde yaptığım işlemler 01Eylülden 17 Eylüle kadar 45 tane filan oldu.
    Bunlardan karlı olanlarının toplamında 13.375 puan alabildim
    Bunlardan zararlı olanlarının toplamında 5.000 puan zarar yazdım ve
    Bugüne NET:+8.300 puanım oluşmuş.GAP ile edilen zararlar dahil.

Ben birde bu ay az kazandık bile diyebiliyorum.Hele son 1-2 ay ile kıyaslarsam.Neticede Bugünlerimize şükür edelim.

Kendi adıma şunu söyleyebiliyorum ki:
    Eğer zarar etseydim dahi ettiğim zarara değilde daha çok kullandığım sistemin hatalı olmasına üzülürdüm.Bazen ben sistem LONG diye bağırırken, aksine SHORTta kalırdımda bir dünya zarar ederdim.Ama bu ettiğimin kendi hatamdan olmasından ötürü zerre üzülmezdim.Çünkü edilen zararlar eğer sistem iyi ise mutlaka geri alınır.Yok sistem kötü ise ozaman neyle geri alacakmışım ben ona yanardım.

Bunu şu cümlemle bağlamak istiyorum,
    Önemli olan tek şey Sağlıktır.Gerisi herzaman gelir.Can çıkmadıkça rızk kesilmezmiş.VOB denen şeyde bukadar kaybediliyorsa bir okadarda kazanılabiliyor demektir.Fırsatlar ise asla bitmez.O fırsatların herzaman içinde olabilmek için ise her karlı işlemin sonunda şöyle deniyor olunmalıdır; "Tüh, keşke 10 kontrat yerine 100 kontrat açsaymışım" işte bunu soldan soldan Şeytan bize üfler.Şeytanını yenen herşeyi yener.

Kalın sağlıcakla

Teşekkür Teşekkür 
    91
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    92
    Toplam Teşekkür
    34 Yazısı Teşekkür aldı

sn qazzaq sizi aramızda gormek cok guzel kim nederse desin hata bizde vob çok bonkor aslında

Teşekkür Teşekkür 
    2.582
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.279
    Toplam Teşekkür
    249 Yazısı Teşekkür aldı

Sevgili Arkadaşlar,
    Hasta adam dedik, bitti bu iş dedik, çöktü Amerika dedik, 2012 ye anca toparlanır dedik yani kötümserliği diz boyu ettik.Tamam düşüyor dünya borsaları ama hiçbirşey sonsuza dek sürmez.Aylık bazda grafiklere bakarsanız birkaç aya(1-3) kadar diplerin şimdilik biteceğini ve en az 1-2 yıl sürebilecek yükselişler de yaşanabileceğini göreceksiniz.Sonuçta bu oluşacak dip, büyük bir yükselişin ilk düzeltme ayağı.İkinci ayakta emin olun Sayın Devir'in tabiriyle balık hafızasına sahip kitlelere çok daha yükseklerden seve seve mal tesliminin yapılacağı günler de gelecek.Demem o ki bu borsalar ve finans sistemi öyle pat diye yok olmazlar, ardlarında kaotik ortamlar bırakmadan.Gerçi düşüş anlarında kötümser yükseliş anlarında iyimser düşünmenin cebe zararı olmaz kısa vadede ya...
    Bol şanslar...

Teşekkür Teşekkür 
    2.582
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.279
    Toplam Teşekkür
    249 Yazısı Teşekkür aldı

Yukarıdaki yazıda anafikri yazmamışım aklımda olduğu halde.Ekleyeyim;
    Yüzyıllardır süren bir yükselişin düzeltmesi elbette finansal sitemin ve mimarlarının çöküşüyle sonlanacaktır.Ama bu da bu yükseliş zamanı ile orantılı olacaktır.Pat diye değil.Büyük ihtimal düzeltmenin sonunu görmeye birçoğumuzun vadesi yetmeyecektir.
    Uzun ömürler...

Yer
    Ankara
    Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1
    Toplam Teşekkür
    1 Gönderisine 1 kere teşekkür edildi

Aslina bakilirsa herkes gelismeleri yakindan takip ediyor ve neler olacagini az cok biliyordu. Mamafih su kapatma davasi sirasinda bir cok kisi ben dahil iyi bir osmanli tokadi yedi ve o cikisla birlikte her sey cok gusel olacaga inananlarimiz oldu.

20 haziranda gonderdigim asagidaki yazidan sonra kesinlikle long acmayan, acsam bile gun sonuna kesinlikle kalmama karari alan ben bile kapatma davasindan sonra ne hikmetse geceye long pozisyon tasidigim oldu.

Oysa senaryo belliydi ama unuttuk herhalde coskuya kapilip.

Dususu yakalayip short pozisyonlari koruyan arkadaslari tebrik ederim.

Alıntı Kanarya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Bear Stearns vakasi" baska gelismelerin oncusu olabilir.

Bear Stearns'in hisse degeri 2007 yilinda 170 $'i bulmusken, 2008 Mart ayi icinde persembe gunu kapanisinda 60 $, Cuma gunu kapanisinda 30 $ oluyor, ve pazar gunu JPMorgan, Bear Stearns hisselerini 2 $ birim fiyat ile aliyor. Islemin toplami 240 M$.

Bear Stearns'in assetleri elle tutulur degil. Toplam risk olark 6 B$ tahmin ediliyor ama bu, sadece bir tahmin.

JPMorgan, sonradan teklifini 2$'dan 10 $'a cikartiyor, bu da ilginc.

"Bear Stearns'un risklerinin ustlenilmesi suretiyle piyasanin tepetaklak gidisini durdurma cabasi" surecinin esas oyuncusu FED. FED, JPMorgan'dan "rica etti", JPMorgan da FED'i "kirmadi". 2$/10$ duzeltmesinin de spekulasyonu destekliyor.

Basi sonu belli sirketlerde bile, kontrol el degistirirken olusturulan fiyatin kalitesi, genelde umuma yansitilandan belirgin sekilde dusuktur. Bear Stearns gibi, dibi nerede oldugu belli olmayan bir seyi satin almak icin rasyonel bir fiyat olusturma cabasinin ne gibi bir bosa gayret olacagi ayan beyan belli oldugundan, o cabaya gostermelik olsa dahi girilmedi, FED'in ittirmesiyle JPMorgan, Bear Stearns'in yukumluluklerini ve belirsiz risklerini bedavaya devraldi, sonradan da bedavanin taniminda bir duzeltme yapildi(2$/10$ duzeltmesi).

Hani Padisahin ogle uykusu sirasinda bagira cagira kayisi satan sokak saticisi, cezasinin icraati sirasinda kahkahalarla guluyormus da, sebebi soruldugunda kendisinin pesinden seftali saticisinin geldigini soylemis ya, o durum.

ABD bankalarinin, riskleri hangi oranda Avrupa bankalarina devrettigi pek acik degil.

Senaryo su: 2008'in ikinci yarisinda Amerikan tuketicisine daha fazla tukettirme cabalari sonuc vermeyecek. Bundan butun finansal pazarlar olumuz etkilenecek, ancak ABD digerlerinden fazla etkilenecek, dolayisiyla $, € karsisinda daha fazla deger kaybedecek. AB bu gelismeyi terse cevirmeye caba sarfedecek ama degil terse cevirmek, durdurmayi dahi basaramayacak.

ABD'nin bu senaryoyu tersine cevirmek icin cok hizli ve etkili bir secenegi var: harb etmek. "Demokrasi goturulmeye" aday ulkeler hazir elde var, bu yonden sorun yok, ancak yilin ikinci yarisi ABD'de secim ortami, secim ortaminda harbi baslatmanin pratik zorluklari var, harb isi 2009 yilina, yeni baskana kalir.
    Konu Kanarya tarafından (18.09.08 Saat 02:36 ) değiştirilmiştir.

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür

Herkese günaydın

İMKB 100 için 31.500 ün aşağı kırılması durumunda en kuvvetli destek 30.700 ve 29.500 de..
    Bu seviyeler önümüzdeki ilk riskli bölgeler.

Saatlik grafiklerde geçtiğimiz günlerde oluşan (Fakat bana göre gerçekleşmesi imkansız olan) TOBO ihtimali ortadan kalktı. Demek ki buraları dip değilmiş.

Artık gündemde haftalık grafiklerde oluşan OBO harekete geçmiş bulunuyor. Takdir edersiniz ki haftalık grafik uzun döneme yayılır. Tepkiler oluşur. Bunlar trend oluşumu olmacaktır. Teknik olarak hesaplanacak her yukarı tepki satış fırsatı olarak algılanmalıdır. Haftalık ve aylık grafiklerde oluşan bu tablo ile illaki OBO nun fiyat hedefine gitmesi beklenemez. Bu tip formasyonlarda yeniden değerleme sözkonusudur. Yani ülke taşından toprağına parasından puluna yeniden değerleme sürecine girmiştir. Bu süreç ama 1 ayda ama 6 ayda gerçekleşir.

sevgi saygıyla

11. The Following 2 Users Say Thank You to catedral For This Useful Post:

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür

Bir beyin jimlastiği yapıyorum. Bunu sizle paylaşmak istedim.

Dün bizim Merkez Bankamız Lehman'da yatırımları olmadığını Ülke varlıklarının Merkez Bankalarında değerlendiğini açıklamış.. Bu haber beni tedirgin etti. Demek ki Merkez Bankaları ülke varlıklarını Özel Yatırım Bankalarında değerlendirebiliyor!!!

Aklıma gelen sorular?

1- Lehman'da bizim Merkez Bankamızın yatırımı yok.. Peki diğer özel yatırım kuruluşlarında olabilirmi?

2- Böyle bir açıklamaya neden gerek duyulur? Ve arkasından ölümüne satışlar (Obsiyon satışları değil ise) neden yapılır?

3- Rusya'da ki büyük hareketlerin derininde Lehman'ın batışı mı var? Yoksa Amerika fırsat bu fırsattır diyerek Rusya'ya karşı ekonomik bir savaşmı başlattı?

Eğer durum buysa işimiz yaş
    Konu catedral tarafından (18.09.08 Saat 08:26 ) değiştirilmiştir.

13. The Following 2 Users Say Thank You to catedral For This Useful Post:

Yer
    Eski Saray
    Teşekkür Teşekkür 
    5.603
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.611
    Toplam Teşekkür

SEC Açığa satışı tekrardan yasaklamış.. Bugün daha sert tedbirler gelecekmişşş

Bu durumda ilginç.. Dün bu haber bizim seans açıkken geçmiş.. Buna rağmen Dow da bir açık kapama paniği falan olmadı. Açıklar kapandıysa dahi dow %4 düşerek fiziki satış yedi..

Demek ki kimsenin fiyatlarla ilgili çok fazla kaygısı yok!!! Ya da piyasada çok fazla açık yoktu???
    Konu catedral tarafından (18.09.08 Saat 08:17 ) değiştirilmiştir.

15. The Following 2 Users Say Thank You to catedral For This Useful Post:

BULUT çevrimdışı Üyeliğinin durdurulmasını kendi isteyen kullanıcı
    Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1
    Toplam Teşekkür
    1 Gönderisine 1 kere teşekkür edildi

Günaydın arkadaşlar.

Bu gün ve devamındaki bir kaç gün tepkinin başlayacağı o kadar bariz ki.
    Yine de herkes bildiği temkinlilikte hareket etsin. Ben kendi adıma bu gün iyi bir tepki bekliyorum. Hem rusyadan, hem türkiyeden, hemde diğer ülkelerden. Çünkü tüm grafikler bunu işaret ediyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)