Bu noktada uzun vadede 3 senaryoma
4.üncü ve yeni senaryomu eklemem gerekiyor.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
3 senaryo
yatay, üçgen ve zigzag.
yatay iki, şekil gelişebilir demiştik.
14XXX-6XXX-12XXX-9XXX-12XXX-6XXX.
14XXX-6XXX-12XXX-6XXX.
Üçgen
14XXX-6XXX-12XXX-8XXX-11XXX-9XXX-10XXX ve ayu biter şekilde.
Zigzag
14XXX-6XXX-12XXX-4XXX
veya
14XXX-6XXX-12XXX-13XX
Her 3 senaryoda ayu piyasanın 2007 itibarıyla 6-8 yıl süreceğini, yapının ABC yapısı olduğu, ilk düşüşle ikinci düşüşüşn arasını büyük bir ayu rallisinin ayıracağını
defalarca anlattım.
Ve büyük ustalar zamanla yanıma geldiler beklenildiği gibi.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Gelinen noktada president cycle yazılarımı hatırlatarak
ve bunlarla bir bağlantı kurduğumda
Neydi?
President Cycle ilk iki yılında düşüş bitmeli ve ardından ekonomi düzeliyor mesajı verilmeli ve seçime kurtardık moduyla girme olayı. Bu her zaman böyle olmuştu.
Yeni senaryom nedir?
Burada büyük bir megaphone tepe gelişiyor ve Bernanke bunun E ayağını oynatıyor şu an para basarak.
Dow,
2000 tepesi A tepe.
2002-2003 dipleri B dip.
2007 tepesi C tepe.
2009 dibi D dip.
Ve o günden beri E yukarıdayız.
Bu E truncate yapabilir, kanalın 2000-2007 tepelerinden kanal çizerseniz kanalın üst noktasına gidip
2012 yılı içinde Dowda yeni tepe yapabilir.
O zaman P3 orada bitmiş olacak.
Artık 3 değil 4 senaryom var, Hayırlı Olsun, Alayına İsyan.
Olusa şaşırmam.
Jelibon.
Eskiden alternatif adıyla verilen sayımımda,
Şimdi alternatif %5 ile başladı, kafada şüphe 18 Şubat tepesiyle alakalı hep yazılıydı.
Şüphe gerçek oldu, her geçen gün ihtimal arttı ve dowda 18 Şubatı geçerek %100'e döndü.
Tran, Dow, Russel yeni tepeler yaptı.
Sp ve Nasdaq hala daha yapamadı.
Yaptığında öküz daha rahat olacak.
Yapmadıkça bir uyumsuzluk var.
BU UYUMSUZLUĞUN ORTADAN KALKIP KALKMAYACAĞI GELECEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR.
Geçtiğimiz hafta yataylaşarak bize şimdilik bunun çözümünü vermemiştir.
Sayım ise bu şekilde devam ediyor hala, sp de 5 yukarı gelince rahatlayacak ve emin olunacaktır. Yani 1344 geçildiğinde.
Jelibon.
Kısa vadede sayımım şu şekildedir:
1249-1279, 1,
1279-126X, 2,
126X-133X, 3,
133X-132X veya 13XX, 4,
ve sonrasında 5 yukarı sırada.
Jelibon.
Gümüşte i, 3, 5 yukarıdayız.
7.XX den beri yani ekim-kasım 2008 dibinden beri tek dalga i yukarı.
Jelibon.
2008'de 20 ila 22 arasında yapılan tepe 1 Yukarı,
Bir üst mesajda bahsedilen dip 2 aşağı, (7.XX)
ve o gün bugün 3 yukarı,
3 yukarınında i yukarısı.
Jelibon.
i nin içini sayalım.
Jelibon.
Sonuç olarak kanımca 11 nisan kanımca 5 yukarının 4 dibi olacaktır.
Hatta 8 nisan olarak çalışmıştır. Şimdi 11 i yukarı kırılım yapacaktır.
Beklenildiği gibi tarafımdan yazıldığı gibi bütçenin geçeceği bilinen bir gerçekti.
Eastern ve 19-24 Nisan burada önemli olacaktır.
Aksinde va az ihtimalde 11 Nisan civarı tepedir yani gördüğümüz tepe oluşumu der o zaman.
Bana göre ilki daha yüksek ihtimal.
Bakın burada öngörü yapıyorum, yanılabilir, yorum yanılır tarih yanılmaz.
1-2 kapanışta bu iş daha netleşir. Siz iki ihtimalide eşit şans verin sonra bakın ne oluyor?
Doğrusu budur, İyi geceler, bol şanslar bu hafta.
Jelibon.
Çok teşekkürler emekleriniz için sağolun....
Sn jelibon fazla omayacaksa sormak istiyorum bu seviyeler yeni alım için uygunmudur?,bir düzeltme olabilirmi , 19-24 nisan tarihlerinimi beklemeliyiz,kısaca sizin için yeni alım yereleri nerelerdir? kusura bakmayın lütfen!....
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri