Sayfa 1104/3619 İlkİlk ... 1046041004105410941102110311041105110611141154120416042104 ... SonSon
43419 sonuçtan 13.237 ile 13.248 arası

Konu: Jelibonca...

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olanları okuyalım..

bize ait çıkışın dji ile alakası yok, bunu kopuk senaryo ile çok önceden duyurmuştuk, içi dolamaya başladı kopuğun....

eğer dji ile ilgili olsa idi 12 günlük dji çıkışına 14 gün sıkışarak cevap alınmazdı, erken çıkış beklenildi deseniz, bu defa bu cari açıkla nereye erken 9000 puvan çıkıyorsunuz, bu şöle işlerdi o taktirde dji önden gider siz korka korka arkasından tepki mayetinde gelirdiniz en fazlası bu olurdu,....

olay iç dinamiklerle alakalı ve ana haberlerden dün bu duyuruldu, açıklama nasıl derler hani yabancılar derler birde kulağa hoş geldi, ölese yatayda bekleme sıkılan kravatla ilgili idi, açıklama sonrası işte bu kravat gevşetildi kopuk ise bu gün start aldı,...

bu gün ki dji verilerini bekleme ise sadece bu işin kılıfı oldu, zaten yönün veriye dış dinamiklere doğru çevrilmesi bir ekonomi kanalından dün başlamıştı, borsa temsilcisinde kuvvetli alışlar yaşandı bugün, kopuk senaryo start aldı...

bu anlamda cds gevşemesi ise kravatın gevşetilmesinden başka bir şey deyil,..

hatırlarsanız minareyi çalan kılıfını hazırlardı demiştik, bu günkü dji işte bu kılıftı....

cds lerin gevşeme işi işte bu anlamda değerlendirilmeli,...kravat gevşetildi,...bugün domuzlar dünki açıklama sonrası uçtu, turkey deki drenç ise bu anlamda çözüldü,...yani ötelendi,....

işin teknik mayetinde vob için 773xx-783xx fake aralık olarak yazmış, long için 78300 üstüne günlük kalış, short için 77300 altına günlük kalış demiştik, medyan fiyat ise 776xx idi, bir kaç gündür bunları yazdım,....

gerçekleşmeler ise tam olarak 77825 biri, diğeri ise 78275 olarak yaşandı bugün...

mak hedef ise 807xx-9xx olarak duyurmuştum, bu durumda gelişme var,dış üçgen 816xx de şu anda....

bu bölümde her bir direnç 92500 tepesinde adres buluyor,...bu gün durulan yer tam olarak 91700 tepesinin karşılığı olarak yaşandı....

sonuç, şu anda her adres 92.5 zirvesine karşılık olarak gelecek, sarı ile işaretlediğim üçgen ise yön yukarı olmakla birlikte yeni sıkışma alanını belirleyicisi olacak,....

öte yandan dji kendini yukarı açmak zorunda, dikkat edin zorunda, bu anlamsız çıkşlarını bir müddet daha zorluyacağını gösteriyor,....nedenleri ise...

tombul parmaktan uzaklaşma isteği, bu anlamda vixsin ensesinde oluşu ve bunu bastırma isteği, libya operasyonunun devam edişi, bu manada libya sonlanana kadar akdenizin libya dışındaki bölümünün özellikle kuzey akdenizde cebeli tarıktan iskenderuna kadar bu süreyi sakin geçirme arzusu, turkeydeki seçim de bir manadada böyle ele alınmalı,....bu cari açığın bir müddet daha sürdürülebilir olması demek,....

ancak bütün bunların sonunda fonlanma kaçınılmaz, birinci bölüm dün bu idi, ikinci bölüm se işte bu fonlanma,...sandıktan sonra,...
    graf şu anda bu seviyelerinde her bir direnci dikkat ederseniz her bir zirve tepesine karşılık geliyor, domuzlar eline yine bumerangı almışlar fıralatmayı bekliyorlar üçgen sonrası, elden çıkmak üzere bumerang, nereye gider lem bu ekonomi bu kamburuyla, ama götürecekler istesekte istemesekte, ...

üçgenden başlayacağız şimdi zaten içindeyiz üçgenin,....versinler el altından, fırlatsınlar bumerangı sonra, el altından girenleri bumerang alsın geri getirsin sahiplerine, bizde ne koparırsak kar artık,...
    Alıntı bull market Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İndregandi hocam sizin grafiğe senaryomu ekledim, beklentim beş dalgalık düşüş yönündedir saygılar.

inşallah, nede güzel olur, ama nedenlerini yazalım, teknik olur taktik olur, ewsel olur, görsel olur,...

Ben kapalı zarf usulü yazdım,...tekniği ise biraz açtım, tekniğin anlamı şu üçgendeki olacak sıkşma belirleyici olacak dediğim 91.7-92.5 zirvesine denk geliyor, yani üçgen yukarı kırılırsa önü boşalacak, hazirana kadar yeni zirveler belki yapamaz anacak can yakarlar, .......

Yani şu anda farkındaysanız üçgenin kırılması aslında 91700-92500 zirvelerinin şimdiden kırılması olacak,.......

Bölgesel proceksiyon var burada, bu proceksiyona hayır denmedikçe bu beslenir,....dikkatli olun ve varsa sisteminiz uygulayın,.....:d

ben düşüşü seçim sonrasına bekliyorum kısaca böyle,...daha önce yazdım seçimden sonra resmi kanaldan fonlanma bekliyorum, el altı sadece borsayı ayakta tutuyor, reel yapmıyor,...suni oluyor, bumerang lı oluyor, fırlatıyorlar kendileri tutuyorlar, onun içun şu açığın bir şekilde yamanması lazım, hep el altı giriyor,...yüklü girişin karşılığı yok şu anda,....vardı 74-92.5 arasında boşalttılar, şu rezerv 100 hikayesi,....

Bu nedenle yeni zirve belki olamz ama can yanar, dışarısıda kalktı çünkü, merval,bowe, sensex....alayı, biz bunların en kötüsüyüz sadece,...
    burada kaldıydık, 9000 puvan yaptık, yol harıitası aşağıda olduğu gibi, haftayı zirve sonrası düşüşle kapatmamız bir tepe oluşumunu gösteriyor, bu tepe oluşumu ve aşağıda ki sıralı üçgenler, ve üçgen sonrası yollar belli, bu durum celibonun tarihi ilede uyum içinde,....haftaya buradan başlayacağımız yani üçgen içinden başlayacağımız kesin, fibolarda hızlıda %61.8 denendi, yavaşta %23.6 dayız,...sıkışma sıralı üçgenelere doğru veya yeşil oka doğru gelişecek, kopuk senaryo ve bölgesel siyaset belli,....

yinede graflar yol gösterecek,....o günden bugüne graf tutarlı gelişti çünkü yol aldık ve temas sağladık, bu trend line ler bu anlamda artık daha güvenli oldu,... izlenecek yollar da oklarla işaretli şekilde gelişecek, mavi içine giriş düşüş demk, bejle mavi arasına çıkış ise uzay yürüyüşü, yer çekiminden uzak alan ve seneryo yine oklarda olduğu gibi olacak, umarım zahmetsiz formasyonlar gelişir ve paraya vurulur,.....

graflar aşağıda geniş ölçek ve yakın bakış,...iki cepheden,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

2. 9 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

6. 9 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

Hui altın göre bedava dedik 520 üstü long tuttur dedik,

Sonuç her türlü alım fırsatı olur yükselen dip yapar ve uçar dedik.

Uçtu.

Jelibon.
    Ekli Resimler Ekli Resimler
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

8. 7 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Sonuç tarihi en yüksek kapanıştır.

Balonmuş peh palavra, 700 yolunda.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

10. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Sarıkız.

Burada yazıldığı gibi sarıgızda kısa, orta, ve uzun vade yön her zaman yukarıydı.

Sarıgızda ayuluk asla olmadı olamazdı.

Jelibon.

12. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Alıntı jelibon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın Babazulu,

Altın bir trading rangede 5 aydır.

Bu trading rangin tepesini 5 kere denedi.

Burada tek rakam var yukarıda 1445.

Bunun üzerinde ayu mayu kalmaz.

Ancak geçip kapanış yapamadıkçada sorun yaşıyor.

Aşağıda ise 34 HO.

Kısaca 34 ho altı üstüdür altın.

Burada kısa vade tepe peşinde ağa, orta uzun vadede altında yön yukarıdır.

Kısa vadede şu an durum nötraldir.

Jelibon.
    ALTIN VE GÜMÜŞTE

kısa, orta ve uzun vade yön yukarıdır.

Jelibon.
    Sayın Forsa,

Altında orta-uzun vadeli yön hala daha yukarıdır.

Kısa vadeli geri çekilmeler elbet olacak.

İnstability olan yerde ve ölünün bu durumunda güvenli tek liman altındır.

Ben işi bilir ama hamleleri eksik kalıyor bir vergi iadesi başlatsa dünyayı kurtarıcak yapmadıkça ikinci dip, dikkat tepeden sonra senaryodur. tepe geldimi emin değilim.

Jelibon.
    Altında iki Haber.

JP Morgan bugün fiziksel altın bullionun tamamlayıcı teminat olarak kabul edeceğini açıkladı. Bu ne demek? Altın monetary sisteme yani parasal ve finasal sistemdeki yerini geri almakta. Altın standardı dışına çıkıştan sonraki bu geri dönüş mükemmel bir haber.

Ayrıca bu neyin sinyali? JP Morgan hacim bazında altın bullionda zorluk yaşıyor.
    Morgan bilindiği gibi altın ve gümüşte fonların muhafazasını üstlenmekte. Gold etf de teminat olarak kabul edilme yok sadece bullionda.

Ekimde CME altını teminat olarak kabul edeceğini açıklamıştı.

Parasal sistemde, makroekonomide, ve coğrafipolitik riskte altın, çekici alternatif rolünü borca, senete, borsaya, hisseye, yada her hangi kağıda karşı arttırmaya devem ediyor.

JP Morganın hareketi altının finansal sistemdeki önem artışının ve çekiciliğinin göstergesidir.

Cme teminat altınlarını JP Morgan Chase Bankda londrada saklamaktadır.
    Cme açıklamasada resmi olarak, şunu ummaktadır: depozitörlerin gelecekte artması.

İkinci haber bir duyum:

Asya, özellikle Çin fiziksel altın istemekte. Ve yeni metodları şu: Planları yüksek montanda GLD EFT si almak. Bunu sonradan Altını hemen teslim almak için kullanacaklar. Böylece Comexin teslimattaki limit kurallarını bypass edecekler.

GLD EFT de alım limiti yok.

Ana medya ve bazı işten anlamayanlar (bizdede bir hıyar var malum) altındaki düzeltmeyi likiditasyona dönüş ve bunu bir ayusal durum olarak görüyor.

Bunların farkında olmadıkları tek gerçek büyük alıcıların fiziksel teslimat istemesi. Bunlarda bir gram beyin yok. TERSİNE SON DERECE BOĞASAL BİR DURUM BU DURUM. ALTIN EMTİA BOĞA PİYASA HAYATTAKİ TEK GERÇEKTİR. VE ASLA BİR BALON YOKTUR.

HA DÜZELTMELER OLMAZMI OLUR AMA BOĞA PİYASA DEĞİŞMEZ ALTINDA. METALDE EN SERT DALGA 5 İNCİ DALGADIR. Orta uzun vade gerçekler değişmez.

Kısa vade 1365-1375 önemli. 1308, 144 HO long tut devam ama cycledan başımız belada. Burası geçilmezse kaar alınmaı ve shorta dönülmeli. Kısa vade için.

Jelibon.

Değişik zamanlarda Dafalarca orta, uzun vade yönün yukarı olduğu, kısa vade düşüşler olabileceği hepsinin alım fırsatı olduğu yazılmıştı.

Jelibon.

14. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Bu Ay Altın

Dirençler 1508-1544 ve 1598-1625.
    Destekler 1406-1420 ve 1365-1383.

Jelibon.

16. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Bu Hafta Altın

Dirençler 1498-1525 ve 1538-1544.
    Destekler 1444-1457 vr 1420-1433.

Jelibon.

18. 8 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Ölü 75 altında huzursuz, komada.

74 altı daha da ölecek,

ve sonra sırada tüm zamanların en düşüğü 71.32 var.

75 altında huzursuz olun, 74 altında kemer bağlayın, 71.32 altında baret takın.

77 üstü terse dönüyor demektir.

G20 haftası bu hafta, piyasa cezasını kesecekmi g20 ye girerken yoksa fed korumayamı alacak?

Kritik hafta bu hafta.

Jelibon.

20. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Huiden altına gelemeyecek desteği bu şekilde göstermiştim.

Mevsimsel işler bu işler.

Bu dönem tek taraf tutan kazanamazdı. Trade zamanı.

Açık seçik yazıyla yazmışım grafa.

Bu yükselen dipden sonra ise VER ÇOŞKUYU.

Jelibon.

Verdi çoskuyu, rallyşayneyi.

Jelibon.

22. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.953
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.968
    Toplam Teşekkür
    504 Yazısı Teşekkür aldı

Sn jelibon gümüşte 21 ive 31 i geçince 4-5 dolarlık düzeltmeler olmuştu acaba bu defada 41 i gördü diye düzeltme olurmu?yoksa daha yolu varmı nedersiniz?
    Daha önceki yükselişler en fazla 5-7 gün sürerken bu defa 9 gündür soluksuz yükseliyor ,buda tedirgin ediyor ,bilgi ve görüşleriniz daima isabetli olmuştur ,paylaşırsanız çok seviniriz ,teşekkürler ve saygılar...

24. 3 Kullanıcı turkishmojo tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yer imleri

Yer imleri