AGİT'ten Türkiye'ye uyarı!
Tutuklu gazeteci sayısı 1000’e çıkabilir
VATAN DIŞ HABERLER
Avrupa Güvenik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Türkiye’de hali hazırda 57 gazetecinin hapiste bulunduğunu ve önlem alınmaması taktirde bu sayının 1000’e ulaşabileceği uyarısında bulundu. Dün Viyana’daki merkezden Medya Özgürlüğü Başkanı Dunja Mijatovic tarafından Dışişleri Baranı Ahmet Davutoğluna hitaben yapılan yazılı açıklamada, AB üye olmak için müzakereleri devam eden Türkiye’nin bir an önce medya hukuku ve ifade özgürlüğü alanında reform yapması gerektiği belirtildi. Halen yüzlerce gazetecinin de yargılanmasının sürdüğü belirtilen açıklamada, “Gazetecilere yönelik davalar 2004 yılına kadar uzanıyor. Eğer önlem alınmazsa cezaevlerindeki gazeteci sayısı 700 hatta 100’i bulacak” denildi. AGİT, ayrıca Türkiye’e medya reformu konusunda yardım önerisinde de bulundu. Açıklamada ayrıca hükümete komplo amacıyla yürütülen soruşturmalarla Türkiye’nin giderek daha otoriter hale geldiği ve bu durumun da AB üyelik yolunda Ankara’ya yeni bir engel oluşturabileceğine dikkat çekildi. Mijatovic ayrıca hapisteki Türk gazeteciler hakkında kendilerine ulaşan onlarca rapordan sonra bir komisyon kurma kararı aldıklarını ve hapisteki medya mensupları hakkında çalışma başlatacaklarını da dile getirdi.
aynen dediğin gibi halojen adamlar öyle bir aldı ki başkalarına alım yaptırmadı adeta sildi süpürdüler bankacılık endeksi yıl başından beri sadece %2,5 gerilemiş, ama munzam sebebiyle yılbaşında varolmayan extra 20-25 milyar tl. bir yük bindi bankalara, buna bağlı kar azalması filan olacak
Ben bu hesabı anlamadım acaba yanlış yeremi bakıyorum ??
Zenci Mahallesindeki Solaryumcu
İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
---------------
Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.
her trend için bir bahane vardır..hiçbirşey takip etmeye gerek yok,fiyat dışında.. çünkü fiyat herşeyi zaten içinde barındırır..
cuma günü başlayan yukarı atak 3-6 ocak 2011 dönemi ile benzerlik taşımaktadır... şimdilik..
dün ilk macd kesişimi oldu..bugün ve yarın birer kesişim daha olursa trend sona erer büyük ihtimal.. dikkat çekici husus, her gün tek macd kesişimi olması..
fakat asıl benzerliği yaratan macd değildir...öncesinde gelişen kelebeklerin paralelliğidir..
yani bugün macd yukarı kestikten sonra tekrar aşağı yönelmeli... hiç aşağı kesmemesi yada birden fazla kesmesi halinde benzerlik bozulur..
dün bu oldu... tek aşağı kesişim..devamı gelirse yarın trendin bitebileceğine ikna olabilirim.. zaten cuma günü de bu çarşamba gününün kritik olacağına değinmiştik..
dün şart sağlandı..bugün çok önemli..
![]()
enteresan şeyler oluyor...bugünkü güçlü duruş tepeyi öteledi... çarşamba iptal.. bugünden sonra tekrar 3lü macd yapısı arayacağız...
uzuna devam..
bu durumda 8 yada 11 nisan tarihleri tepeye aday...
çin faiz arttırmış, bizimkiler takmaz herhalde....
Fenerbahçe kupa almak için Çin'e gidecekmiş. Türk malı olmadı, Çin malı da olsa bir kupamız olsun diyorlarmış.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri