yuaw noldu beyle short sinyalini kaçırdım eyimi longda kaldık üvvvbir gelişme mi var gari noldu ?
yuaw noldu beyle short sinyalini kaçırdım eyimi longda kaldık üvvvbir gelişme mi var gari noldu ?
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin
Bu arada, sitenin kablolarıyla kim oynuyor hııı? hııııııııı?
Yaw teşekküre basmaya korkar oldumbastıkça ağırlaşıyor forum sonra giremiyorum
Hellim apla şu probleme bi çare bulsa
bukadar silkelemede fazla ne zor bir uzun pozisyon oluyor rodeo yapar gibiyim boğaya sıkı sıkı sarıldım![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Merkez Bankası, yılın üçüncü toplantısında faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Kurul, politika faizi olan haftalık repo oranını yüzde 6.25’te sabit tuttu. Piyasa beklentisi de faizlerde bir değişiklik olmayacağı yönündeydi.
Merkez Bankası, cari açığı azaltmak ve kredi artışını frenlemek için zorunlu karşılık silahını bir kez daha çekti. 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere Türk Lirası zorunlu karşılık oranları vadesiz ve kısa vadeli mevduat ile katılım fonları ve diğer yükümlülükler için 2 ila 5 puan artırıldı. Merkez bankası bu kararı ile piyasadan 19 milyar lirayı çekmiş olacak.
Buna göre Türk lirası zorunlu karşılık oranları;
- Vadesiz, ihbarlı mevduatlar ve özel cari hesaplar için yüzde 12’den yüzde 15’e,
- 1 aya kadar vadeli mevduatlar/katılma hesapları (1 ay dâhil) için yüzde 10’dan yüzde 15’e,
- 3 aya kadar vadeli mevduatlar/katılma hesapları ve özel fon havuzları (3 ay dâhil) için yüzde 9’dan yüzde 13’e,
- 6 aya kadar vadeli mevduatlar/katılma hesapları ve özel fon havuzları (6 ay dâhil) için yüzde 7’den yüzde 9’a,
- Mevduat/katılım fonu dışındaki diğer yükümlülükler için yüzde 9’dan yüzde 13’e yükseltildi.
- 1 yıla kadar vadeli mevduatlar/katılma hesapları ve özel fon havuzları için yüzde 6,
- 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli mevduatlar/katılma hesapları ve özel fon havuzları ile birikimli mevduatlar/katılma hesapları için yüzde 5, olarak sabit tutuldu.
Merkez Bankasının bu kararı ile piyasaya Japonya ve Libya'daki olayları takipteyiz mesajı vermiş oldu.
Merkez Bankası son olarak Ocak ayında yaptığı toplantının ardından yüzde 6.5 olan gösterge faizini 6.25'e çekmişti.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
e/u beni stoplatıp döndü aşağı.. biliyordum bugün portekiz etkisinden dolayı aşağı yönlü olacağını ama ne fayda gireceğimiz noktayı doğru belirleyemedik..![]()
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri