Sayfa 83/161 İlkİlk ... 3373818283848593133 ... SonSon
1921 sonuçtan 985 ile 996 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın Hydioxyde,

Bu Rbci2.mq4 aynısını ms için yapabilirmiyiz.

Elimizde Rbci2 Fml olarak var olduğuna göre

-----------------------------value5
    -----------------------------value3

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\----value1

---------------------------------- value4
    ---------------------------------- value6

şeklinde ms'e nasıl yazdırırız.
    Şöyle bir gözattım da ilk izlenimde bir ışık yanmadı nasıl yapılacağına dair.

Akşam daha salim bir kafayla inceleyeyim.

Sevgiler...
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı semerkandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamlar

sayın hdioxyde oldukça hassa bir konuya parmak basmışsınız

ben şahsen kendi mekanik sistemlerimde yaklaşık %80 civarında bir başarıyı
    şu an itibariyla yakalamış bulunuyorum

bunu başarmak ve sizin bahsetmiş olduğunuz geçici curve fitting tuzağından kurtulmak için
    izlediğim yöntem ise şöyle özetlenebilir :

bir değil 8 farklı sistem kullanıyorum ve bu sistemlerin formülleri ve periyotları birbirinden oldukça farklı
    dolayısıyla gerek pozisyona girmede ve gerekse reverse işlemlerde kimi erken kimi ise geç sinyal verebiliyor haliyle

bu noktada yanılma payını azaltmak için bir rating sistemi kurdum
    yani 10 tam puan üzerinden puanlama yapıyorum
    eğer ki çıkan puan en az 6-7 ise trend yönünde kaldıraçsız pozisyon alıyorum

puanlar artıp 10 sayısına yaklaştıkça ayrıca ilk açtığım pozisyonda karlı oturmanın da rahatlığıyla
    bu sefer kaldıraç kullanmak suretiyle kar marjını arttırmaya başlıyorum

reverse yani dönüş zamanlarında puanların azalma oranı kadar kademeli pozisyon azaltıyorum ve
    bu yaklaşım bana kar maksimizasyonu imkanını veriyor

bir elin nesi var iki elin sesi var misali
    bir sistemin tehlikesi her zaman vardır diye düşünüyorum

sonuç olarak son 3 ayda bu sistemsel yaklaşım bana net %105 para kazandırdı

denemenizi tavsiye ederim
    her 10 işlemden 7-8 tanesinin karlı sonuçlanacağını hayretle göreceksiniz

saygılarımla
    Notlarımız arasına böyle bir rating sistemini aldık. İlk fırsatta üzerinde çalışalım. (size zaman zaman bazı sorular sormama izin vereceğinizi ümit ediyorum) Hatta ratingin kaldıraç oranını gösteren bir halini de modelleyebileceğimizi düşünüyorum.

Hoşgeldiniz ve katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.

Ben biraz şu güvercin yuvasını okuyayım, kaçırmışım zamanında...
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

sifiri tuketmis olsakta son hamle ile. yinede bendede ışık yandi onceki sayflarda bahsetti - li + sistem arti yada eksi ne kadar buyuk olursa o kadar kesin sonuc dogrultusunda calisiyordum bende sizin soylediginize ve sn semerkandinin soıyledigine yakin ama icin onemli icine ne koyacagiz.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

sn semerkandi bu matematik teorimi degilmi onu sizmi gelistirdiniz yoksa onu baz alan bir sistem mi yaptiniz. kusura bakmayin belki tekrar olacak ama.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Sayın Hydioxyde,

Bu Rbci2.mq4 aynısını ms için yapabilirmiyiz.

Elimizde Rbci2 Fml olarak var olduğuna göre

-----------------------------value5
    -----------------------------value3

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\----value1

---------------------------------- value4
    ---------------------------------- value6

şeklinde ms'e nasıl yazdırırız.

Teo merhaba,

şu kısmın mantığını çözemedim, sen çözdüysen matematik dilinde bana anlatırsan ms formülünü yazabilirim sanırım..

"for (i=limit;i>=0;i--) {
    // CountBars i+shift+55
    for (int shift=0;shift<=Value2-1;shift++) {
    Value4 = Value4-CrazyChart(i,shift);
    }

Value1 = -CrazyChart(i,0);
    Value5 = Value4 / Value2;
    Value6 = 0;
    ExtMapBuffer1[i]=-Value5+Value1;// "RBCI2");
    ExtMapBuffer2[i]=-Value5+Value1; //"Dots")
    for (shift=0;shift<=Value2-1;shift++) {
    Value6 = Value6 + (-CrazyChart(i,shift)-Value5)*(-CrazyChart(i,shift)-Value5);
    }
    Value8 = Value6/(Value2-1);
    Value9 = MathSqrt(Value8);
    ExtMapBuffer3[i]= +Value9;//,"LINE");
    ExtMapBuffer4[i]= -1*Value9;//Plot4(-Value9,"LINE");
    ExtMapBuffer5[i]=+2*Value9;//,"LINE");
    ExtMapBuffer6[i]=-2*Value9;//,"LINE");
    Value4=0;
    Value6=0;"

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

size birde teknik bilgi vereyim cok isinize yarar bence halil rencberin bahsettigi hep akumulasyon distribusyon ( o hic distribusyon demez hep akumulasyon der ne hikmetse ama )
    orani var ya 1 temmuz 2008 noktasina gelmis yani o gun dip yapmistik. onunla ayni hatta daha dusuk.yani dist orani.dikkat bence.. bundan sornasi takip edilmeli.benim sistemin bir parcasi bu.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

distribusyon bilindigi uzere bugunde acil sekilde devam etti
    yine bir vesile ile bakakaldik. donunce soyleyecegim.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

raff 'a gore gunlukte alt bantta degmis fiat bu dibi bulduk anlamina geliyor diger gostergelerde en azindan fren yapmis durumda. dist. ise acc. donmus durumda az da olsa ama hala gecenki esik degerin altinda. dikkat.
    Konu nyse-dj tarafından (18.09.08 Saat 14:23 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Çok samimi olarak şunu itiraf etmeliyim ki, geçen de Vobbook yakınıyordu, yatay veya swing marketleri çözelim diye, çok enteresan benim sistemimde yatay piyasada çok kazandırıyor bana,ama trendli piyasalarda hep çarpılıyorum..

Bunun çözümünü bir türlü bulamadım, ne zaman trend var,Adx de tam çözüm değil buna,

Hatta bir zaman Abka da yazmıştı, Teo'nun sistemi yatayda para kazanıyor diye.

Öneriniz var mı...

Sevgiler...
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Çok samimi olarak şunu itiraf etmeliyim ki, geçen de Vobbook yakınıyordu, yatay veya swing marketleri çözelim diye, çok enteresan benim sistemimde yatay piyasada çok kazandırıyor bana,ama trendli piyasalarda hep çarpılıyorum..

Bunun çözümünü bir türlü bulamadım, ne zaman trend var,Adx de tam çözüm değil buna,

Hatta bir zaman Abka da yazmıştı, Teo'nun sistemi yatayda para kazanıyor diye.

Öneriniz var mı...

Sevgiler...
    Hoş geldiniz Sn. Teo. 5 dakikalık periyotta kısa vadeli hareketli ortalama olabilir mi? 3-5, 5-10, 5-15 mesela. Her piyasada iş yapar. Aracı kurum komisyonu düşük olmalı.

İlginçtir matrikste test edince 3-5 dehşet getiriye ulaşmış görünüyor. Acaba diyorum system tester da bir yanlışlık mı var?

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sentinus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoş geldiniz Sn. Teo. 5 dakikalık periyotta kısa vadeli hareketli ortalama olabilir mi? 3-5, 5-10, 5-15 mesela. Her piyasada iş yapar. Aracı kurum komisyonu düşük olmalı.

İlginçtir matrikste test edince 3-5 dehşet getiriye ulaşmış görünüyor. Acaba diyorum system tester da bir yanlışlık mı var?
    Gecen haftalardaki forumdaki arkadaşlar da şahittir, yatay ,swing markette hep dipten aldım tepeden sattım, Hatta 52400 den bu trend başında yine shortladım,Ama 48100 de burası yine dip deyince longlayınca,trendde çarpıldım gaptan dolayı geç stop yaptım.Aynı olay 43.600 de de başıma geldi, dip diye, sebebi sistemin dibi yakalaması, halbuki o bahsettiğim iki tepede dip gibi davranıp sabah gap ile sert verdiler,

Şimdi bakıyorum o dönemlere Adx de yükselmemiş,trendli piyasayı anlayabilsem, parayı koyacak yer bulamıyacağım.75.000 YTL param 3 haftada 450.000 YTL oldu,

Bu trendde yine düştüm 150.000 YTL ye 300.000 YTL uçtu gitti, bu trendi çözemedim.

Adx,Aooron,Adaptive EMA,R-Square hiç biri bana trendi söylemedi,

şimdi harıl harıl, herkesin cevabı çok kolay dediği sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum...

Umarım samimiyetimden dolayı, kızan olmaz...
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Gecen haftalardaki forumdaki arkadaşlar da şahittir, yatay ,swing markette hep dipten aldım tepeden sattım, Hatta 52400 den bu trend başında yine shortladım,Ama 48100 de burası yine dip deyince longlayınca,trendde çarpıldım gaptan dolayı geç stop yaptım.Aynı olay 43.600 de de başıma geldi, dip diye, sebebi sistemin dibi yakalaması, halbuki o bahsettiğim iki tepede dip gibi davranıp sabah gap ile sert verdiler,

Şimdi bakıyorum o dönemlere Adx de yükselmemiş,trendli piyasayı anlayabilsem, parayı koyacak yer bulamıyacağım.75.000 YTL param 3 haftada 450.000 YTL oldu,

Bu trendde yine düştüm 150.000 YTL ye 300.000 YTL uçtu gitti, bu trendi çözemedim.

Adx,Aooron,Adaptive EMA,R-Square hiç biri bana trendi söylemedi,

şimdi harıl harıl, herkesin cevabı çok kolay dediği sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum...

Umarım samimiyetimden dolayı, kızan olmaz...
    Valla 3 haftada öyle bir paraya ulaşsam en az 1 yıl ara verirdim VOBa şahsen...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri