Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Sayın Obiriks ben sistem satmıyorum, sistemimi burada yazıyorum nelerden faydalandığımı ve dökümanlarını da gönderiyorum, faydalandığım indikatörleride satın aldım.
Ben eğer sizde o indikatörleri almak isterseniz orijinal fiyatı 399 ile 320 dolar olduğu için, bu kadar para ödemeyin, benim aldığım fiyata katkıda bulunun 50$ a bendekilerini vereyim diyorum,
Ama linkler mevcut oradanda bedellerini ödeyerek alabilirsiniz.
Gönderdiğim dökümanları okuyarak ve bu indiaktorlerı alarak benım sıstemımı aynısını sızde kendi çabanızla kurabılırsınız ama ben sıstemım şu diye açıklama yapmadım...
Yanlış anlaşıldı galiba...
Konu teo tarafından (10.09.08 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bende sistem satmadığınızın farkındayım Sn.teo öğrenmek istediğim o programda gelen göstergelerden oluşan bir sistemin performansını merak etmiştim ki sizde bunu yaratmışsınızdır diye düşündüm sonuç olarak eğer iyi performanslı göstergeler programda var ise zaten ben programa ortak olup sizden aldığım zaman onları bi şekilde bulabilirim ve de bana faydalı olan bişeyi almış olurum diye sormuştum...
Sistem tamamen bana ait. (0-1) olarak gördüğünüz ve al-sat sinyali üreten sistem bir adet ana sistemden ve onun üzerindeki çok sayıda filtreden oluşuyor. Ancak filtreler için matriks deki lojik/matematik operatörler yeterli olmadığı için bir başka program (türev, eğrisel integral alabilen v.b.) üzerinde hesaplattığım değerler var. Onları bir grafik arayüzüne yazdırıyorum. Çok teknik detaya girmeden özetlersem al-sat sinyallerini üreten sistem,
1) Fiyat hareketlerini, temel bazı indikatörleri ve benim kendi geliştirdiğim bazı mütevazi indikatörleri kullanarak dakikada bir sinyal oluşturuyor.
2) Dakikada bir üretilen sinyaller ve o andaki indikatör değerleri ve bu indikatörlere ilişkin bazı anlık değerler (x bar boyunca türev gibi) bir veritabanına yazılıyor.
3) Sonra, veritabanına yazılan bu değerleri kullanan filtreler çalışıyor. (örneğin, 1 nci adımda üretilen sinyal AL sinyali olsun. Bu sinyal toplam 12 adet filtreden geçiyor. Bu filtrelere örnek: (20 dklık grafik için), al sinyalinden önceki son 20 barı oluşturan eğrinin türevi, son 5 barın türevinden küçükse ve alt. boll. band ile üst boll bandin türevlerinin işareti farklı ise - bu piyasanın sıkışmaya başladığına dalalettir), skora 1 puan yaz, değilse 0 puan yaz. 12 adet benzer şekilde filtreler alarma skor veriyor. Bu puanları topluyoruz. Bir eşik değer seçiyorsunuz. Toplam örneğin 9 dan büyükse sinyali kabul et, değilse reddet gibi. Bunu ne kadar büyük seçerseniz o kadar az, ne kadar küçük seçerseniz o kadar çok sinyal üretir sistem (çünkü yerine getirilecek koşul sayısını arttırıp azaltmış oluyorsunuz).
Grafikde gördüğünüz MEZARCı ise yine yukarıdaki indikatör ve hesaplanan değerleri kullanarak, negatif uyumsuzluklar oluşmaya başlayan bölgelerde barlar çizmeye başlıyor. Peşinden sisem sat verince şelale hanım gelmiş oluyor. Ayrıca bu indikatör spottaki derin hisselerde de çok iyi çalışıyor.
SİZDEN istediğim şey, sistemin çalışma prensibini v.b. yi değerlendirmeniz değil, elinizdeki veya bildiğiniz sistemlerle karşılaştırmanız. Sinyalleri daha erken veya daah geç veriyor gibi. Nihayetinde daha çok kazadırmış veya daha az kazndırmış gibi.... (Grafikleri zoom yaparak daha net görebilrsiniz)
Şimdiden teşekkürler
aciklamalariniz ve yonteminiz cok guzel ama sonu iyi degil yani resme bakin oradan hesaplayin bu posteki saymak gibi birsey biz hazir sistem ustunde bile bunu yapmak icin program kullaniyoruz nerede kaldi gozle bak karsilastir. zaten gorulen zaman araligi su iyi bu kotu demek icin yeterli olamaz.
Yanıt için teşekkürler. Ben grafikdeki periyotta oluşan kazancı biliyorum ama sorun diğer sistemlerinkini bilmemem. Yani acaba çok "trendli" bir döneme denk geldimde o yüzden mi bu kadar kazandı? Öyleyse diğer sistemlerin de böyle kaznadırmış olması lazım. Tüm sistem 20 dakikalık data üzerine kurulu olduğu için daha geniş bir alan sığdıramdaım grafiğe.
O zaman herkes için daha kolay bir soru sorayım? Son 15 iş günü içerisinde sistemleriniz 9000 puan ve üzerinde mi kazanc yaptı? Yada ne kadar yaptı..
Ek olarak şu tür yanıtlarda verimli olurdu: Al'larda benimmki daha iyi, veya yaty piyasadan geç çıkyor veya erken çıkıyor senin sistem v.b. Grafikleri o yüzden yapıştırdım..Böylece formüllerimizi veya yaklaşımlarımızı harmanlayarak daha iyi şeyler elde etme şansımız da olur belki karşılıklı olarak
Konu ESAY.RUL tarafından (10.09.08 Saat 14:12 ) değiştirilmiştir.
neyse yazdigim sorunu cozdum basiniza gelirse o datayi silin yeniden yuklenmesini saglayin. sorun daha derin ise windowsu geri alin.
50.100 saat 15:55 itiabriyle s17 al verdigi icin longum. bakalim ne olacak ters indikator benim ama. bakalim sistem mi benmi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri