hedefe doğru geliyor,....
hedefe doğru geliyor,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
ilk hedef 853xx tamam, ikincisinde poz alacam gelebilirse gelmesse yarına kalıcak,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
ikinci 856xx de,...
86 neki diyor, o dündü diyor, 87200 ancak keser, görüntü böyle, ama shortladık artık, kural gereği, teknik görüntü ayılara kabus gibi,...
bitti, aps lerde böyle doluyormuş demekki, 146 yı buldular, 160 güzel py sa için,...daha çok ayı daha çok boğa içun, papyonlu ayu, papyonlu boğa,....
cümleten iyi akşamlar,.....
şöle özet alıp macro yapıyım diyordum, hepsi güzel, hepsi güzel yazılmış onun ıcun hepsi üstüme devrildi, boş yok, yazmışız yazmışız.....
onun ıcun yazılan okunmalı,...hangi birini özetleyelim,....
şimdi,
dünya üretim kaynakları global düzeyde bölüşüldü,
üretim china ve india gibi ucuza çalışacak nüfusu bollarca,
sermaye sığır güden ve bayanca, sermaye derken eldeki deyil, matbaadan gıcır gıcır...burada bayan sabit sermayeli, sığır güden ise hareketli sermayeye sahip,..
toprak ise yani hammaddenin tedarriki tüm glopça, başta sömürüye müsait olanlarca...
ülkelerin dizilişi ise şöle,
sığır güden ve bayan,
china, capan,..
bric ve diğer mötörler, yani gelişmekte olanlar,..
sorun ise şu, kar, bu kar fikri sürdükçe, var oldukça büyüme olmalı,(örneğin vob da kazandıkça, sermayeniz arttıkça daha fazla poz taşırsınız) ve tabiki kaçınılmaz şişme yani enflasyon,...
tüm globda talep marjinalleşince(örneğin capan gibi), büyüme hız kesiyor, dolayısı ile karda öle, kar yapılamayınca, geri dönüşüm/geri ödeme, yani çekilen kredilerin geri ödenmesi sağlanamıyor, bu böyle olunca balon bir noktada patlıyor....
patlayan balona sığır güden matbaası ile yetişiyor ve para basıyor glob adına,..yalnız bu parada çarpan etkisi kullanılıyor, yani birim paraya kat fazla iş yaptırılıyor, borsadaki hisselerin defter değerinin üstünde işlem görmesi gibi, bu aslında parayı sigortalıyor, şöleki para bire bir olsa idi, hem el değştiremezdi, hamde batan kadar yerine konulmalıki çark işlesin, bunlar ise öle yapmıyor, sığır güdeninin morgiç py si gibi, çevirdikçe çeviriyor, ve 10 dolara 100 dolarlık mal satılıyor, işler aksayınca, alıyor dovu aşağı, ne oldu 100, oldu 50 dolar, başlangıç neydi 10 dolar, basıyor 10 dolar daha ne oldu 20 dolar, çarpanın kaç 200 dolar,....başlıyor yağma kaldığı yerden,....
işte bu öyle bir hale gelmişki, yukarıda andığımız karı yakalama adına büyüme, büyüme adına yağmalama, yağmalamya dur demek için enflasyon, enflasyon adına ise sonunda kriz, yani nerede kaldık en son 20 idi,...
işte bu sığır güden, dünya parasal sistemini altın standardından dolara geçirdiğinde, altın standardı düşünce gündemden, 1982 yılında basmış gaza...2008 e kadar,
işte bu nedenle,...
1982 yılından bu yana borsalar çıkışta,
1982 yılından bu yana 10 yıllık faizler düşüşte,
1991 yılından bu yana dolar düşüşte,
1991 yılndan bu yana gold çıkışta,
2008 gelinen noktada matbaa çalıştı,
borsaların çıkışı sürdürülmeye çalışılıyor,
faizler düşük devam ediyorki, mötörler(gelişmekte olanlar) aksamasın,
dolarda aynı şekilde düşük devam ediyor,
peki gold ne o zaman,...
o sadace gold deyil, terkedilen standardın gizli devamı, ama dolar/ons üzerinden satıldığından sığır güden aynı petrol gibi varil/dolar, kontrol altında tutuyor, petrolle aynı zamanda dov jones kontrol ediliyor, bu tüm emtialar değerli metaller, aklınıza gelen ne ise bu şekilde,...
işte bu noktada para arzının kontrolü ise emtia fiyatlarındaki ayarlama ile yapılıyor, yani arz bu emtialara emdiriliyor, biz buna sünger dedik, bu süngerler her türlü gelişmiş/ gelişmekte olan, türevli /türevsiz , futurlu/futursuz borsalar, emlak piyasaları, bono piyasaları, gold, parite, para piyasaları, aklınıza ne gelirse,.....
bunlar emiyor emiyor emiyor taki paranın suyunu çekme noktasında, dov devreye giriyor çift taraflı pompa özelliği ile bırakıyor kendini aşağı, kontrolü sağlıyor( para arzı ile verdiğini, enflasyon üzerinden geri alıyor, bu gelişmekte olanlardan tasrrufların dışarı akması demek), işte bu kontrole biz kriz diyoruz, gerçek kriz ise kontrol edilemeyendir,....
sonuçta yukarıki çevrime posta koyup short açmak dikkat isteyen bir iş, piyasalar şimdi emişteler, bunlar emerken dov su basıyor, yani parayı süngerlere basıyor, bir şekilde geri çeker su kalmayınca, o zaman emişe geçer, işte o kontrol edilen kriz safhası, bunun da kendi içinde kademeleri var tabi,...
şimdi yakın baktığımızda pompa basmayınca, fed depoyu devreye soktu, su var dedi, matbaa çalışt, aslında belki para bile basmıyorlar, şöle düşünün hepinizn borsada parası var, ama hanginizin cebinde parası var, söz çalışıyor bastım..vallahide bastım billahide bastım,....
onun için dovun çıkışına dolar pmpalama olarak bakın, su var basıyor, bu da iki türlü su süngerden taşarsa kendini aşağı bırakıyor, pompa basarken su yoksa bu defa konrollü kriz alıyor, dombul parnak gibi, 2006 gibi,.......
bu saykılları bilirsek, ben buraya kadar çözebilidim, dilimde bu kadar dönüyor, o zaman nerede duracaklar bunu sormayız,....iş tekniğe kalır, oturur onada çalışırız, eskisi gibi deyil olanak çok, ama kimseden beklemeyin, oturun çalışın, üretin yoksa yok,....
asla short yapmayın demiyorum, asla korkun demiyorum,... ama ne olur portföyünüzü ayarlayın, bırakın buradn döner, şuradan döneri, onun yerine şu olsun hesabım bu kadar, bunu şuradan şuradan ve buradan shortlayacam, kaln 3/4 ile bekleyecem,...
örneğin bir önceki çıkş, 74 başladı 92.5 oldu, 76 gördü deyilmi, ne oldu temelde/reelde 2000 puvan farka/çıkışa belki o periyotta sermayeler tükendi,......
bumerangı fırlattı döndü, döndü, fırlatan bir adım öne çıktı orada tuttu, hepsi bu,
no panic any more,
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Yer imleri