Dün bir arkadaş yazmıştı burda bulamadım.Almanyada biri sabah kalkar geceden dolayı shortlar açılışta borsalar düşer %10 kar eder.Bizde ise 49000 açılır piyasalar düşssede düşmeyiz büyük oyuncuların keyfine kalırız diye bir şey yazmıştı .Çok hak verdim ne kadar yurt dışını iyi analiz etsenizde bizdeki büyükler çok zeki insanların pozizyonlarına göre iyi ayarlıyorlar durumu.
Bende dün veriye 325 ortlama ile shorttum ,sonra 49000 den kapadım sonra gidip 300 den gene açtım sonra gidip 600 den stop loss oldum koca gün boşa gitti.Seans sonu bu inekler spotu kaldırınca bir gün önceki düşüşündende şüpeli olduğum dowda haguanında belirttiği nokta olan 11143 den ilk alımımı yaptim .11090 dan ikinci hamleyi ,usd jpy dipten eurojpy ile atak yapınca 11060 dan son posta malı aldım .10892 ye gelen batış noktama stop loss koydum .Ve dow 11100 geçtiğinde baktığımda dax dibinden 100 puan ,londrada 50 puan kalkmıştı bu dönüştü kapanışa kadar bakmadım 22.50 de açtım baktımki dow günün tepelerinde gece taşıyamıyacaklarımı verdim son zamanlarda zarar olan portföyü bayağa toparlayıp kara geçmiştim .
Bunları neden anlattım bizim burda oynıyan adam özellikle piyasaların agresif bir yönde hareket ettiği zamanlar buraya bakıp yurt dışını alıp satabilirler bu örnekte tüyosu gizli .Bazen yemiyor ama işe yarıyor.
En son 44000-den 47000 çıktığımızda bizi neden böyle aldılar dediğimizde sanırım dowda gene eksiden artıya ciddi bir gidiş yapmıştı .Global birileri burayı dışarıya göre iyi yapıyor .Gün içi dax bahanesi dow ise esas baktıkları nokta .Malı vobta götürüyorlar en son yaşananlardan sonra bayağa kişi emekli oldu veya sermaye eridi böyle olunca tokatlıyacak adamda azaldı .Bu yüzden aşağı salacak kadar veya yukarı çekecek kadar kelklik olmayınca onlarda işi gün içine döktüler bence.

Alıntı

gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.

Yer imleri