vob yakın vade haftalık graf,
yukarıda safha safha getirdim, burada genel olarak yorum haftalığa göre şu şekilde yapılabilir,
graf 1:
truncu oklar indikatörün tutarlılığını ve trend boyunca destek yada direnç olarak tutarlı çalışmasını göstermekte, buna göre haftalık yükseliş trendi sürmekte ve destek olarak çalışacak yereler 78286 ile 74901 de bu gün kapanış itibarı ile,
graf 2 ve 3:
bu indikatöre destek olarak çekilmiştrend line çizgileri, alt çizgi bu gün için 77093 te,
graf 4:
çift çizgili bant indikatör ile, krmızı trend line çizgisi nin kesiştiği yereler ve bölge olarak mavi çizgiler arasına alınmış, aynı zamanda SARI X ile de işaretlenmiş durumda,.....
genel yön hali hazır yukarı trend olarak devam etmekteyken, indikatörün kırmızı alt trend çizgisinin üstüne taşmaları down trendi veririken, trend line altına gelişleri ise up trendi heber vermekte, son durum da buna göre indik terend çizgisi üzerinde 92xxx seviyelerinden bu yana devam etmkte olup yaşanan down trendi bu seviyelerden(92) bu yana haber vermekte,.....öyleyse bunu graf 1 göre indik karşılayacağına göre düşüncem bu düşüşün 78xxx-74xxx(75) seviyesinden haftalık anlam da sekeceği yönünde ilk tur için,...
işte bundan sonra oluşacak hareketler için crash konuşabiliriz, sadece konuşmak için, önce bir seksin buradan bir bakalım,.....crash a pek ihtimal vermiyorum ancak öncelik bu harektleri izleyelim, gerçekleşme durumuna bir bakalım, bir çarptıralım oralara sonra bakalım......
yinede şu unutulmamalı sadece bantın iki çizgisi arasında dahi 3300 puvan var, bu bile sıkı puvan,..... 92 den itibaren total 17000, 86 dan itibaren ise 749xx 11000 puvan yapıyor fark,
tabi bu değerleri max olarak yorumladım bir süredir, niye max çünkü bunlara çarpmadı henüz o yüzden, önce çarpsın, beklentim ise 10 gündür yazdığım gibi çarpması yönünde bu değerlere,....
120 likte ise aynı çalışma ile 840xx değerini işaretledim dün bunu yazdım ve bu gün burayı kırdık tavsiyemi seans esnasında belirttim,....1500 puvan altına indik bile sonrasında, 120 liğe göre artık bant dışındayız ve bant aşağı yönde kırıldı artık, bundan sonra artık içine girene kadar satış tarafında kalmalıyz, nereden girerse hangi seviyeden içeri dalarsa o ayılar içinde boğalar içinde flat demektir, ayı karını sayarken boğada cebinde kalanı sayar,.....
cümleten başarılar,
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Uploaded with ImageShack.us
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
sonuç olarak büyük kasa alacaklı gözüküyor,.....olmuşları topluyor,.....5 dakikalık ho tabanı satışı 85790 den beri devam ettiriyor, tek yeşili yok,....
120 lik ten ikinci kez dün itibarı ile dışarı çıkıldı, buda olumsuz, haftalık hedef ise 74864-77248 de kapanışa göre, buda sata dönerse crash başladı demektir, tabi bu bizim crash, bize ait,....ancak bunun içinde, daha 4000puvan ile 8000 puvan aşağı shortlamaları gerekli,....crash ondan sonra bu bölgeye çarpınca sekme durumuna göre belli olacak, şimdilik bu bölge için max dip demek doğru olur, çünkü test edilmedi,....
cümleten iyi haftalar,.....
haliç hoşuma gitmedi, yani sen bütün kurmaylarınla istanbul finans merkezi projesine start verirken aynı gün 3000 puvan düşülürmü ve bu günde devam edildi bu düşüşe, ve edilcek,...
bu hoş deyil, buna haliç günü diyelim,.....
o gün aslında düşüş açısından pas geçilecek bir gündü, beyanattı kendini ifade etmeydi, karşılık bulamadı.........
rezerv hikayesi ile başladı, rezerv refte çoktu, ref bitti önce az denildi,.....sonra 100 olmalı denildi, okeydi sorun yoktu,....bu bire bir le, 100000 vob yapardı, rezerv 80 mil usd olduğuna göre %25 çıkş demekti, 74000 ortalama vob dan %25 le 92500 yaptık, %25 çalıştı, ancak 100000 vobu tutturamadık, demekki rezerv 80000 deyildi, ancak %25 tuttu 92500 zirveden dönüldü,.....
sonra sıcak para iyi deyil denildi, 92500 görülmüştü zaten, sıcak para zaten iyi deyildi, buna kimsenin şüphesi yoktu, ama hedef zaten görülmüştü bile........
şimdi haliç vuku buldu, aynı gün %3 düşüş, bu parite ile açıklanamaz zira aynı gün parite düşüşünü geri aldığı halde burası çakıldı......
şimdi bu olanlar, vob milletinin gözünün önünde oldu, ne diyecez tesadüfen mi oldu, bu çok önemli bence, yörüngede değişiklik, eksende bir kayma mı var, ama bir şeyler var.......
adır taraftan şölede bakmak gerekli, benim algılamam derdiki; ''grace, hungarya ayırlandlarla başlayan emdirme sürecine ilaveten; portoların spanaların, gerekirse buna romalılarla, enegelandların ekleneceği böyük sünger teorisinin(böyük emdirme teorisi) bir bölümünün starta yaptığı bu zaman diliminde; tutkalla (para) birarada tutulan açıldıkça açılan saçıldıkça saçılan bu güzele ilişmezler diye düşünüyorum''... demişti,.......
hani demiş ya adam ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça diyye, yoksa bumu, artık güzel onun deyilmi,....
kılıç ve kalkan oyunları var bir süredir mevcut ben yapacam dedikçe o da diyorki bende yapıcam bende yapıcam, bende açıcam bende saçılacam, önce özelleşecem, sonra özelleştirecem,....
varan birken oldumu sana iki.....
ölese buradan ikamemi çıkıyor, yer değişiyor zemin kayıyormu, hazırlanışa bakarsak tv süreci, belde seçimleri süreci, cd patlatma ve başkanlık....
başkanlık demişken başkan olucam diyor bende diyor, anayasa diyor bende, bende, hemide kökten, e referandumda hayır diye yırtınıldı, şimdi kapsamlı ve kökten, kafa karışıyor, ......
madalyon iki taraflı iki yüzündede aynı resim var,......sıkışan atıyor kendini demokrasinin içine, o kadar genişki herkese yer var,...
hesapta olmayan ara sıra kükrüyor, o da ne tabanımı kayıyor,...
böyle bakınca hesap ikiye çıkıyor, doğuda olan bu ikisinden birinin içine girmeye çalıyor......
doğuda olanda taban iki, biri dış bu kendisi zaten ve şahin, biri ise iç bu zaten ılımlısı,....
ölese buradan hareket diğer ikisine zirvedikelere doğru, birisi içinde zaten ılımlısı, dışarıdakide kılıca kalkan oluyor, tabiki yalanlanııyor......
şimdi süreç bu şekilde devam ediyor, soru ise.....
amaçlar ve kap aynı olduğuna göre süreç kime çalışıyor,.......sanırım koltuk yarışı kızışıyor,
vob pariteye deyil sürece satılıyor...................global yükü tuttu, fatura her zamankine kesiliyor......
81300 rakamı önemli hale geldi, çok önemli oldu, .....bunun altında piyasa short kalacak, üstünü şimdilik yalancı bahar olarak yorumlayabiliriz.....
bu rakam aylık denge noktası olarak yakalandı, 81300 üstünde kalınarak ötelendi, bu rakam aşağı yönde çalışsaydı, bahsettiğim 77xxx-74xxx yereleri devede kulak kalırdı,....
Sonuç olarak aylık olduğu için değişik yerelerden ve zaman içersinde bunu okuyacağız tabiki kaçırmassak, sabah denk geldi,..
öte yandan 120 likte bant önlerine geldik ve şu ana kadar 83175 le 83205 bant değerine çok yaklaştık, bantın içi başka dışı başka, bantın dışı short, içi long, malum kış mevsimi, dışı ayaz, içi sıcak,....
Bakalım içinemi girecek dışında mı kalacak, 81300 ü unutmadan....
Şu an 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 konuk)
Yer imleri