ara seçimlerde obama kongredeki çoğunluğu kaybedecek deniliyor...2012 de de beyaz sarayı....bugün bu papaza destek verir....esas işin rengi yarın ihalede belli olacak...o zamana kadar vur kaç...![]()
papazın 1,4040 ı görmesi için ... önce 1,3990 ı geçmesi gerekir ... nası yorum ama..... stro patronun kulakları çınlasın ...
![]()
2013,00
papazda ilk direnç > 1,3973.....![]()
papaz efendi bukadar gerilmişken >1,40 üstü yapar artık...![]()
Bu senenin başından beri hep anahtar kelime Mid-Term Election dedim.
Ve buna bağlı olarakta 2010 dip 2011 tepe iddiasını.
Çöküşçülere inat tek bir kelimeden çöküş olamayacığını anlatmaya çalıştım.
Biz burada çöküş ile ne kastediyoruz? Bir kere bu iyi anlaşılmalı.
%20 mini çöküşdür ve iyi bir düzeltmedir.
%20 yi geçmesi ise çöküş anlamına geliyor.
Bazen yazıyorum düzeltme olur çöküş değil. %10 bir düzeltmedir benim için tıpkı %17 gibi.
Şimdi geldik mid-term electiona dayandık.
İstatistik 3 çeşit yalandan biri.
Mid term election yani seçim istatistiği hemen seçim sonrası kısa vade için:
Bir kere Mid term electionlarda başkan hengi partiden önemli değil sebebi bipartizan anlayış. Tamamen Türkiyeden farklı bir sistem herkesin bildiği gibi, RTE'de bunu istiyor.
Aslında bir bakıma haklı mesela Cumhurbaşkanlığı şu an gereksiz bir kurum gibi duruyor. Neyse boşverelim politikayı.
Mid term election istatistiği. seçim sonrası kısa dönem. Son 7 kez.
1982, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002 ve 2006.
Bir kere piyasa hepsine yükselerek gelmiş.
Sonra
1982, 1986, 1990, 1994 ve 2002 de seçim günü sonrası süreçte %4-10 arası düzeltme gelmiş.
Bunlardan 1994 bugünkü duruma benziyor, 1994 başkan hem demokrat hem kongre demokrat. Aynı çift tepe var ve düzeltme geliyor.
1998 ve 2006 düşmeyen yıllar.
1998 temmuz-eylül %21 crashdan sonra seçim oluyor yani öncesi mini bir crash olduğu için sonrası düzeltmeden yukarı devam ediyor.
En büyük farklılık 2006 yılı, Bunda düşüş gelmiyor ama bu sefer bunda seçim öncesi hafta bir haftalık düşüş oluyor, yani seçime düşük giren sadece bu.
2010 seçime yükselerek geldi, 8 gündür yatay, hepsinden farklı bir qe2 var başında. Elbet bütün bu yıllardada birşeyler vardır bilemeyiz.
İstatistik bu. 7 de 5 düzeltme, 7 de 2 yükselişe devam.
Düzeltme olursa ne kadar? %4-10 civarı.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi alayına isyan fantaziyi hatırlayalım.
Bunda birşey gösterecem bir altta.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
papazda oyun sahası > 1,3700 < > 1,4150......kırılım ne tarafa olursa yeni trend belirecek.....şu an > a......e > apex >>> + sabır....![]()
Benzerlik graf.
Jelibon.
Sn jelibon,
SP grafında herşey normal.....akkıız ve sarıkızdaki hedefler bunu destekler nitelikte.....2011 de tepeyi gördükmü....shortları giydirecekler bizlere...![]()
Aynısı dow için.
Jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri