Komünizm dağıldı böyle oldu, dünya globalleşme sürecine hızla girdi, dolayısı ilede emperyalist sistem yeni dahil olan ekonimlere göre çalıştırılmalıydı.
Aslında sistem borç sistemi işlemeye devam ediyor, sistemi yeni dahil ekonomilere göre ayarlamak biraz zaman alacak, ne kadar zaman orası bilinmiyor, ama bilinen şey sonuçta sistem tıkır olmalı.
Komünizm dağılınca sistemi tekrardan kurgulamak biraz zaman aldı, kurguya göre ABD 1 ekonomi olarak kalmalıydı, Avrupa 2. ekonomi, Çin ise 3. ekonomi.
Burada önemli olan Çin in illaki 3. olmasıdır, bunun için Çin ekonomisi büyümeye devam edeceği varsayımı ile, yine Çin i bu büyümesi ile vurabilmek, nasıl olacak bu? tek çare ilk 2 nin anlaşmasıyla, ilk 2 sıralamaya razımı? razı oldular mecburneden? çünkü karşılarında yepyeni bir güç muazzam büyüme potansiyeli, bu güç kontrol edilemezse çok çabuk emperyalizm gümlerdi.
Şimdi Çin büyümeye devam edene kadar belirli köle pazarları stabil olmalı, hatta bazıları borçlandırılmalı, örneğin yunanistan, neden? dünya ticaretinin büyük bir kısmının deniz yolu ile yapılması ve bunu sağlayan bölgesel deniz gücünü barındıran önemli bir ülkede ondan, borçlandırılarak korunuyordiğer köleler g20 veya stabil para değerlemesi uygulanan bizim gibi ülkeler, aynı zamanda ilk 3 sıralama yerine oturduğu zaman emperyalizmin uşağı yada pazarı olan sadık çalışkan köleler
sağılacak inek güdülecek kaliteli koyunlarda diyebilirsiniz
Peki şimdi hangi aşamadayız, şu an emperyalizm in sinsi bekleyiş aşamasındayız, neyi bekliyorlar, çin in büyüme hızının yavaşlayacağı anı, işte bu çok önemli, zayıflık başladığında uğraşacakları büyüklük tahmin edilebilecek, buna görede para değerlemeleri vb ayarlanabilecek, bu zamana kadar petrol düşmez hatta tepesi 350 dolar olur , altın yukarı tepesi 2400-2700 dolar, oyun dahada büyürse hedeflerde büyür, herşey tamamen 3. cüyü belirleme amaçlı, yoksa iş çığrından çıkarsa yada normal seyrinde olursa 3. otomatikman 1. olacak, devamını yazacağım, iyi geceler.
Haa bu arada altın 2011 ortasına kadar 1650-1700 dolar sonra 1270 sonra tekrar yukarı füze![]()
Yer imleri