Burada Passatın sorsuğu soruya geliyor sıra?
Petrol kaç lira olacak?
Yazarsam kriz çıkar dedim.
Israr etti cevap yazdım.
Adım gibi emindim 100-120 yazacam sanıyordu 20 yazdım.
Neden 20 yazdın demedi?
Sorsun cevap verecem buna.
Jelibon.
Burada Passatın sorsuğu soruya geliyor sıra?
Petrol kaç lira olacak?
Yazarsam kriz çıkar dedim.
Israr etti cevap yazdım.
Adım gibi emindim 100-120 yazacam sanıyordu 20 yazdım.
Neden 20 yazdın demedi?
Sorsun cevap verecem buna.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
micro.
QE2 süsleme ismi para basmaktan ve amerikan halkının geleceğini satmaktan başka hiçbir şey değildir. Dolar tutanlara yapılan sahtekarlıktan başka hiçbirşey değildir.
İşçinin, küçük firmaların, vergi ödeyenlerin kazancını daha zenginlere yöneltme sahtekarlığından başka hiçbirşey değildir.
Bu hem doları .40 a getirecek hem piyasayı 0'a sonuçta yöneltecek adımların devamından yani sonucun buna gittiğinin işaretidir.
Elbet bu zamanla olacak bunun adayı 2012-2017 arasıdır.
Nedir bu qe2? wallstreete başka herkesin zararını göze alarak para aktarma, bilançoları arttırma ve makyajlama.
Büyük Bir firma daha ne ister beleş para.
Peki halk?
Daha çok fakirleşme. Gdp nin %71 i halk.
Peki küçük şirketler?
%70 istihdam sağlayan küçük şirketler.
Bunlara yararı varmı qe2 nin?
Yok.
Eee tüketim nasıl yaratılacak bu sistemde? İmkanı yok.
Bu sistem uzun vadede iflas eder, titanik batar.
Bakın bu suçtur. Hırsızlıktır. Bu adamlar göreceksiniz zamanı gelince içeri tıkılacaklar. Bunu yaşayacağız.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
jelibon abi düşündüm taşındım sınırsız borçlanma ve süper harcama yapan ülke, şahıs veya şirket kazanacaksonuçta borçlar ödenmeyecek yaşadığın yediğin içtiğin kar kalacak üwwwwwwwww sürekli yiyecen üwwwwwww
Niye işe yaramaz qe2?
faiz kısa vadede zaten 0.
uzun vadede tarihi seviyelerde.
o zaman bu paranın faizi daha da düşürecek gücü yok, çünkü zaten 0. O zaman bu para yine kredi almak isteyenlere gitmeyecek.
amaçlanan ne? ver bankalara parayı dağıtsın.
Sorun burada işte. Dağıtmıyor parayı, kaldıraç yapıp para kazanmaya çalışıyor.
fed parası wall streete akıyor.
gdp ye ve işsizliğe hiçbir yararı yok.
sadece ve sadece halka gidebilirse bu para işe yarar aksi olan her durum esasen sahtekerlıktır ve kongre tarafından engellenmelidir.
Kısaca illegal bir durum var ortada ve buna göz yumulmakta.
Jelibon.
esasen o vixdeki sat sinyalinin gelme sebebi de bu.
bize teknik qe2 olmadan qe2 yi haber verdi. Vix hiç artmadı sınırlı arttı dedikki ayılar bu vixi arttırmazsa ayılara sorun olur bu oldu hakkatende bu durumlara gelindi.
şimdide işe yaramayacağını haber veriyor.
şimdi o ara zaman işte, 1-3-5 ay sürer 1 yıl sürer bilemezsin ama sonuç net açık çöküştür.
ama zamanı var işte onu çözsek yeter bize.
Jelibon.
qe2 de abi niye ralli başlamıyor çöküş başlıyor anlayamadım.. ortaya çıkan likidite dowu 12 e taşımaz mı
mesele 11 denmi 11.5 danmı döner 12 denmi 12.5 danmı döner o değil işte, sonuç önemli.
çöküş başlar hemen başlar veya az sonra başlar, 6 ay sonra başlar. ama yalandır esasen.
Bir kısım fiyatlar içindedir sebebi bu.
Naparsın burada dönene kadar long gidersin dönünce short gidersin.
Burada tek yapmayacağın avcılık onla olacan çıkarkende düşerkende.
Jelibon.
Şimdi laf bu kadar yeter tekniğe gidelim.
Her zamanki gibi önce tarih.
Endeks için 12-14 altın 15 verdik günlerdir.
Bunlar bir tepe adayıdır.
Sadece bu bir hafta bize yeterli.
7-10 altın diplemesi 23 üne uzarsa 23 ü tepe olacaktır. Bu ayılara yarar. Sonra düşecektir çünkü.
12-14 ve 15 tepe yaptıysa 23 üne düşecektir. Bu boğalara yarar çünkü sonra artacaktır.
Demekki bu bir hafta seyir zamanı.
23 ünde herşey net olur.
tepe olursa düşüş başlar 23 ünden sonra.
dip olursa yükseliş başlar 23 ünden sonra.
Bu 23 ü esasen altın için bakalım nasıl uyum olacak.
Jelibon.
Jelibon abi yazdıkların olayı çok güzel özetlemiş. Piyasaya sürekli para pompalıyarak, tampon tedavi ile işsizlik çözülmeden, üretim artmadan sanal krizden sanal çıkış senaryoları inandırıcı gelmiyor.
Servet değişimi olması gerekiyor. HEmde ülkeler bazında servet değişimi. Paraya yön veren güçler bunun zeminini hazırlıyor. Hazırlığın 1-2 senede olucağını düşünenler yanıldı ancak 4-5 yıl olucağını öngerenler haklı çıkıyor.(gerçi bunu senden başka pek öngörende olamadı ama ) 2007-2011 4 senelik bir hazırlık belkide yeterli olucaktır. Krizin ilk ayağı şirketler bazında idi. 2. ayağı ise ülkeler bazında olucak gibi.
Değerli bilgiler için teşekkür ederim.
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
jelibon abi bu sayım tutarmı? 4haziranda yapılmış.
![]()
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri