samuraylar daha açılmadan papaz zıpladı 1,40xx üstüne.....pazartesi ters gün trade açısından....12 ekim de var gündemde....![]()
samuraylar daha açılmadan papaz zıpladı 1,40xx üstüne.....pazartesi ters gün trade açısından....12 ekim de var gündemde....![]()
DXY de > A B C >>> 74.936 (C = A)![]()
altın geçen hafta verdiklerini topluyor...1345 üstü benim için tehlikeli....
Sensex acayip açılmış 18.500 lere deyip 20.300 lere geri gelmiş tombul parmak birilerini parmaklamış orda .
![]()
Tek tespit koyduk.
Amerika ayı ralli, Tr boğa.
Basit birşeydi.
Bunu maalesef tek başıma yapmak durumunda kaldım, çünkü aylarca anlatamadım kimseye.
Neyse benim anlatmama gerek yok zaman anlattı, anlatır.
Son süreçtede dikkat edin 5'de değil 3 de olabiliriz diye sürekli uyarıyı yaptım, tabii ki önceden.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bazı internetin ünlü yorumcularının elliotu eleştiren yazılarını okudum dün gece.
Elliot iflas etmişmiş.
Dayanağı ise enteresan Pretcher ve diğer blogların dediği olmadı diye Elliot bitmiş.
Çok gülünç.
Biz bu adamları niye eleştiriyoruz, bu adamların tek sayım üzerinden gitmesi ve inatla o tek öngörüye bağlı kalmalarından.
Çevireceksin kardeşim borsada çevireceksin.
Farkında olmadan bana buraya gelip at yarışı spkeri diyen şahış hayatının en büyük iyiliğini yaptı bana.
Tek görüşüm olacak kadar, yada borsada sabit kafalı olacak kadar, çok param yok benim maalesef.
O yüzden analizdede esnek olacağım ta ki teyidleri alana kadar, tradede öyle, çevireceğim.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Esasında ve elbet bunu şimdi kavramış bir insan değilim ve bu yüzdende Amerikan ayı rallisinde 3 senaryom olduğunu 2 senedir yazıyorum.
Şimdi bu 3'ü de elliota uymuyormu yani?
Flat,
Zigzag
ve Üçgen.
Uyuyor, o halde sorun ne? Sorun yok.
Jelibon.
Flatin kendi içinde 3 ihtimal yapabileceğini düşünüyorum.
Neden diğerlerine değilde flate taktık kafayı?
Diğer ikisinin ekstremine gitmedikçe flatten gidip değerlerine zamanı gelince geçmek yolum olacaktır.
Flatin 3 hali nasıldı.
112XX-95XX-12000-6000-12000 (Temmuz dip)
112XX-(8000-9000)-12000-6000 (Olası Temmuzun altına gelirse, Ekim-Kasım dip)
112XX-6000-12000 (zamanı önemli değil)
Temmuz dip ve 95XX dipli senaryo şu an ihtimalini oldukça arttırmış durumda. Hatta kritik noktasında .76-.78 de ve 200 günlükte olduğundan dolayı.
Burada direk eski tepeye gideceğiz veya az yükselip düzeltmeye gireceğiz.
Burada ne olacağı değil, düzeltme gelince nereye gideceği benim için ilerisi için önemli.
Oradaki olası yükselen dip önümüzü gösterecektir. Alçalan dipde önümüzü gösterecektir.
Yukarıdaki değerler noktasal olarak önemli değil anlatılmak istenen yapı.
Jelibon.
Altın için Hui endeskinde 500-520 arası nötral, 520 üzeri sonuna kadar boğa bölgesidir.
Perşembe 520 altına sarksada cuma 521 kapadı.
Jelibon.
Bugün colombus günü, amerika borsalaraı ve future açık ama bazı şeyler kapalı.
Mesela Altın için NY seansı yok bugün, diğer yerler etkili olacak.
Bugün için dirençler 1356-1358 ve 1366-1371.
Destekler 1338-1345 ve 1329-1333.
Jelibon.
Hocam bu hafta döndü döndü bu piyasa yoksa ben de passat gibi pes ederim aylardı düşüş trendindeki dolar bana göre yeni oluşuma bu hafta başladı yurt dışı artık dolar almaya başlıyor. Bana göre
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri