Önceden verildiyse tekrar olacağından kusura bakmayın.
http://rapidshare.com/files/13951987...ology.rar.html
Önceden verildiyse tekrar olacağından kusura bakmayın.
http://rapidshare.com/files/13951987...ology.rar.html
Konu shibumi tarafından (23.08.08 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.
Tek sonuç, kazanmaktır.
kimine göre %85 kimine göre %65 oranında piyasalar yatay takılır, yani trend yoktur, diğer bir deyişle 100 işlem gününün 85-65 günü piyasalar trendsizdir. burada önemli olan vade dir, 60 dklıkta yatay piyasa var ise, bir alt derecedeki mesela 15 dakikalıktaki mini trendden yararlanılabilir. bu konuya çok fazla takılmamak lazımdır, çünkü geleceği hiç kimse bilemez, misal cuma seansı lehmanı alabiliriz diyen koreliler olmasaydı yatay mı yapardık yoksa trend mi, kısacıların çoğu short cover yapar mıydı yapmaz mıydı, oluşan hareketin yarısı longdan yarısı short coverdan belki de. dolayısıyla piyasa yatay ben oynamıyorum demek yerine sistemin ürettiği her sinyalde ateş etmek en mantıklısıdır, burada hasarı azaltmak için bir yol önerebilirim. 15 min data kullanılıyorsa trade için ve piyasanın yataylığı konusunda güçlü deliller var ise, sistem sinyaline az sayıda lotla katılım sağlamak oldukça mantıklıdır. yataydan çıkınca piyasa ve örneğin 60 dakika grafiklerde yatay piyasa bitti diyorsa lot sayısı normale dönüştürülebilir. yani klasik piramit.
Topiğe yeni bakabildim, sistem sonuçlarını siz vermişsiniz bileteşekkür ederim. Yatayda gayet başarılı.
ındikatörler dediğiniz gibi bu konuda başarısız diyebiliriz. Trend/trendsizlik tespit etmede gecikiyor. Yine de elimizde daha iyi silah olmadığından indikatörleri kullanıyoruz mecburen.
EW dışında salt fibo oranları gibi yöntemlerle yatay piyasayı sistematik tespit edebilir miyiz sizce?
Sistematik olması şart amayoksa işin içine duygular girmeye başlayabilir.
"every second of my pathetic life as useless as this button"
-John Locke-
Sayın Sentinus, yıllardır fibo kullanırım, inanın işe yarar bir faydasını görmedim,sadece fiyatın nerede olduğunu anlamak ,eğer trend varsa, buraya kadar da gider diye düşünmeme sebeb olmuştur lakin bu bilginin de çok ciddi faydasını göremedim,
Fibo oranları bana göre vitrin seyretmek gibi bir şey oldu.
Sevgiler
Konu teo tarafından (23.08.08 Saat 20:43 ) değiştirilmiştir.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
İMKB endeksinde (özellikle hacimli ISCTR, EREGL vb. bluechiplerde) ve yabancı borsalarda fibo oranlarının nasıl gerçekleştiğini gördüğümde çok şaşırmıştım. Başlangıçtaki yüzeysel bilgimle sadece fiyat hedefleri için kullanıldığını sanıyordum. Sonrasında analize zaman boyutu da girince gerçekten fibonun önemli olduğuna ikna oldum ben de Sn Halojen gibi şu Fibonacci ne mübarek adammış dedim.. . XU100 ve yabancı endeksler ilk bakışta rastgele gibi görünseler de fena halde fibo oranlarına bağlılar. Grafiklere bakarken minuette subminuette vb. küçük zaman dilimlerinde bile fibonun izlerini görünce insan gerçekten heyecanlanıyor.
Grafikte fibonun basit uygulama yöntemlerinden biri olan iki ekstrem noktaya göre (28.4.2008-03.07.2008) zaman hedefleri tahmini var. 38,2% ve 50% seviyelerinde nasıl lokal ekstremler oluştuğu hemen göze çarpıyor. Dikkatinizi çektiyse önemli 61,8% zaman hedefinde herhangi bir trend değişimi olmuyor. Bu duruma İMKBye özgü anomali denebilir .Fakat her nedense iki-üç bar içinde tepe yapıp trendlinenı da kırarak 24 günlük yükselişi bitiriyor. 61,8% barında trendlineın kırılmasını beklerdim bir yabancı olsaydım fakat bizimkilerin tezgahlarını bildiğim için 1-2 bar stratejik gecikme eklemek mantıklı geliyor bana.Dönüşlerde gitmek istediği yönün aksine 1-2 bar hareket çok klasiktir İMKBde de. 61,8% zaman hedefinde başarısız olduğunu düşünsek bile istatiksel olarak 3 hedeften 2si gerçekleşmiş o halde başarılı diye düşünmek gerekir.
Özetle birileri endeksi dantel gibi işliyor sürekli hareket kesinlikle rastlantısal değil diye düşünüyorum.
Konu sentinus tarafından (23.08.08 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.
-Objektif giriş ve çıkış
-Para yönetimi
-Hareketli stoploss
Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.
-----------------------------------------
Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu konuya katılmak istesemde mantığım bunun aksini söylüyor,şöyleki mevcut oluşmuş geçmiş grafikte fibo oranlarını işleyerek analiz yapmak çok normal ve çalışmış gibi gözüküyor,ama buradaki asıl önemli sorun içinde bulunduğumuz noktada ne olacağı değilmidir.
Mesela sizin gönderdiğiniz grafiğin sonunda fiyat %61.8 noktasındadır. Bu durumda aşağı trendi düşünüp shortlamakmı, yoksa bunun bir düzeltme olduğunu kabul edip longlamak mı gerekir. Yani öngörünüz ne olursa olsun, short veya long, buna güvenerek gerçekten pozisyon alabilir misiniz.?
Burada tıkanıyoruz gibi geliyor bana....
Konu teo tarafından (24.08.08 Saat 02:31 ) değiştirilmiştir.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Fibonacci'nin mübarekliğine güzel kanıtlar...
Nacizane tavsiyem eğer tepkiye oynuyorsanız fibo dirençlerini kar alma emri olarak kullanılmasıdır ya da trend yönünde sürekli işlemler yapıyorsanız fibo direnclerinden dönüşü izlediğiniz timeframein alt dilimlerinde dönüşü gördüğünüz an trend yönüne pozlarınızı ilave etmenizde kazançlı olabilmektedir...
Bu forumu kuran,emek veren ve bu topice katkıda bulunan herkese tşkler...
VOB'da trade etmediğim icin uzaktan izliyorum sürekli...
Herkese bol kazançlar
EWP gibi değilmi ? İş bitince netleşiyor herşey
aslında pek de öyle değil.... imkb ile fibo arasında çok kuvvetli bağlar var.. ralli ve şelalelerin bitim noktaları çok yüksek isabet oranı ile tahmin edilebiliyor fibo yardımıyla...
topiğimde bazı düşüş kalıplarının fibo ile olan sıkı ilişkisine değinmiştim.. max %1 sapma ile şelalelerin dip noktasına ulaşmak, fibo oranları ile yapılabilecek birkaç basit matematik işlemine bakıyor... bunun örnekleri topikte mevcut...
yani aslında iş işten geçtikten sonra değil, aksine, formasyon ilerlerken dip ve tepe noktalarına çok net bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor fibo... ben hala tüm trade'lerimi benzerlikler ve fibo ile yapmaya devam ediyorum... TA ve ewp ile hiç uğraşmadım desem yeridir...şimdilik de gayet memnunum
hala üzerinde çalışıyorum...ve çok ilginç bağlar bulmaya devam etmekteyim.. bu arada konu hakkında sağladığınız dökümanlar için tekrar teşekkür etmek isterim sevgili teo....
Konu halojen tarafından (24.08.08 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir.
Basit ama etkili görünen bir sistem...
Denemek isteyenler olursa diye e-book'unu buraya yükledim.
Sn Vobbook sistem denemeyi bir çeşit hobi haline getirdiğinizi biliyorum. Bu 8ve8 sistemi orijinalde günlük bir sistem, saatlik olarak performans alabilir miyiz? ne dersiniz?
Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.
ATR,RSI, MOV ile yazılmış bir sistem. ATR sevdiğim bir indikatör, volaliteye duyarlı olduğu için piyasaya göre değişiklik gösteriyor. Bu da işe yarıyor. Hareketli ortalama ve RSI ile birlikte trendi takip eden bir sistem olarak saatlikte de işe yarayacağını düşünüyorum.
Bu dökümana göz atınca aklıma daha önce MT4 te test ettiğim yine RSI,Moving ve ATR kullanılan adı TRENDRSI olan bir sistem geldi aklıma. Performansı buna yakın olacaktır. Mesajıma mt4 dosyasını ekliorum. Default değerler ile ekran görüntüleri şu şekilde;
Trend sırasında kullanılabilir. Trend sistemi olduğu için yatayda yine farklı bir strateji uygulamak gerekli.
not : mt4 indikatörlerini vob için f2 tuşu ile metatrader içine aktararak inceliyorum.
-John Locke-
http://www.ugur.at/borsatakip/ sitesinden alıntıladığım bu ekran görüntüleri basit bir sistem önerisidir. (sitede makaleler ve çalışmalar bölümündedir)
Bu öneri günlüktür, ancak saatlik olarak kullanılabilir ve tarafımdan saatlik şekliyle test edilmiştir. Bu sistemde hiçbir indikatör yoktur. Sadece grafik yeterlidir.
Şaşırtıcı olan ise indikatörle türetilen sistemlerle karşılaştırıldığında yaklaşık aynı performansın görülmesidir. Lakin zayıf noktası bant şeklindeki yatay piyasalardır (2007 mayıs 2008 şubat ayı gibi.. bir çok trend sistemi buralarda zayıflık gösteriyor zaten)
Konu vobbook tarafından (24.08.08 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir.
-John Locke-
All 25 indicators from the book "Cybernetics Analysis for Stock and Futures" (John F. Ehlers)
http://mqlsoft.com/download/indicators
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri