75.55 diyeceğime 77.55 demişim üstad kusura bakma
karasuya geri döndüm.parite duruyor
passat
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
nikkei o neki, geçen bir hatırlatmıştı kendini, hastir dediler eli cebine attı,....ne kadar dayanır capanlar bilmem, bay bayan işte, dxy ye aşağı basıyor kovboy, pariteyi yukarı alıyorlar, kurlar aşağı süzülünce burada gelişmekte olanlar çift hane büyüme açıklıyorlar, önüne geçebilirmisin geçemessin, ne yapacaksın peşine takılacaksın, neyle teknikle, teknik ne diyor, işte sıfırı yukarı keserse al diyor, aşağı keserse sat diyor, dxy ne yapmış aşağı kesmiş, parite ne yapmış yukarı kesmiş, kaç yerden doğrulamışız, 3 -4 yerden, güveniyormuyuz indiklere evet, çözüm ne parite aşağı düşerse al, bunu yukarı çıkşlarında satışa göre tercih et demişiz, trende girecekmi evet, öyle gözüküyor,.......
bizden yola çıkarsak dün resmen pariteye resim çektiler, buna çok duyarlı pysa, birde şu, bakın kovboy ayı yaşadımı evet, parite bundan önce başladımı düşüşe evet, öle ise, tersi çıkarken önce çıkacakmı evet, niye emiyor çünkü,.....py de dolar neyin bırakmıyor gold emtialar, borsalar, hepsi beraber neyi arıyor, enflasyonu, en büyük emici bu çünkü, bunu bulunca tahakkuka geçecekler, enflasyon önünde ise talep var, şimdi kurlar aşağı vurmalıki talebi alsınlar, dxy bundan aşağı yönlü, buna mecburlar şablonları bu, yoksa batarlar, şimdi bu durum bizde cari körükler, onada yama yaparlar örneğin para bol bunlarda bedava dağıtacaklarda utanıyorlar,...eşyanın tabiatı işte,.....ne yapacaklar çuval çuval parayı, tavize veriyorlar zaten seve seve, yani taviz olmadan da alırsın bedava, işte o liderlik oluyor, .....
şimdi bu caponlarda gelir buraya carry tarde yaparlar ev hanımları, sanayiciside pazar kaydırır ne yapacak, en büyük müşterisine kafa mı tutacak,.....bak biz mesala kafa tutarız, coğrafya gereği bir bok yiyemezler, ama şu sıralar bunu kaybetmek üzereyiz, 2009 çok müsaitti örneğin, burada imf den borç almadılar, sadece bunu başardılar, onun yerine kanun çıktı, net hata noksanda para yerleşti, işte bu cariyi yamadı biraz, şimdi kur düşük devam ederse ki edecek duruyor bir daha bakarlar,
capanda bakacak başının çaresine bu böle, ........dünmü girdi durgunluğa bu günmü çıkacak, sonra artık china var, capan idare edecek, deveyi güdecek,....
bende etkileniyorum hani capon takla falan, burada mala vuralım, kulağa hoş geliyor, ama işte kovboyun taklası önemli, ....buna bakılıyor,....buda atar gibi yaptı ama atmıyor işte, atmaz, nasıl atar biliyormusun ülkeler kendi paraları ile bölgesel ticarete baişlarlarsa, bu defa önceden engeller bunu, birde bu anacak geniş ölçek yayılırsa başarı yakalar, bu zor, çünkü her ülkede her mal yok, işte böle bütün bunlar çıkınca, geriye ayu ve boğa kalıyor, birde terste kalanlar,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Dolar ölü paradır.
Zamanı gelince dolar çakılırken borsa çakılacak.
Zamanı var.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
1126.57 yi geçişde long,
1121.63 ün altına iniş şüphe,
1119.02 nin altına iniş daha çok şüphe,
1114.63 in altı short.
Rastgele.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
gazlamışlardı yukarı,.....grafa bakmam lazım, ama kabaca,
2003 te yükseliş başladı,
2005 başında vobu açtılar,
2006 mart -haziran stres yaşadılar,
2007 kasımda zirve ve iniş başladı,
bu 2006 stresi 3 ay gibi bir zaman, sanırım capan faiz artırabilir olayı idi, o dönemde carry trade capon üzerinden yapılıyordu, caponda sıfır faize burdan borçlanılıyor ve bu para i
le türkiye gibi ülkelerin borsalarına vuruyorlardı hep beraber, ev hanımlarına kadar hemde, işte bunun faiz artırması ihtimali gelişmekte olanlardan geçici para çıkışına neden olmuştu diye hatırlıyorum,...
şimdide işte bir yükseliş dalgası başlayacak sanırım, bu para girişi demek, para girerse burada da boş durmazlar, siyasi yapılanma devam eder, işte saç kremi şampuan olur, bir aralık ayı var, onu bir siyaseten doldurmam gerekiyor burayla ilgili,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
dowun şuanki görüntüsünü 2006 imkb tepesine benzetiyorum ben .. obo vardı 2006 imkbde ... sağ omuz baya çalkalanmıştı ... dowdada öyle bi görüntü var ... bence ....
2013,00
Çok basit gelecek biliyorum.... Hatta adam daha bir elin parmağını geçecek kadar mesaj atmamış diyeceksiniz ama... Ben yarın ilk seansın çok kritik olduğunu resimin ucunun gözükeceğini düşünüyorum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri