yukarıda üstteki graf dxy i göstermekte, alttaki garf ise pariteyi göstermekte, bay ve bayan bunlar, evliler,.......
burada bay sıradan hayatta olduğu üzere ailenin geçimini sağlıyor, o dünyayı dolaşıyor, kazanıyor ve ailesine bakıyor, bide çocukları var bunların gelişmekte olanlar diye, onlara gözü gibi bakıyorlar, özelleştirmelerde büyütüyorlar onları, adları yanei dünya düzeni koydular hepsinin, yalnız son olanına farklı olarak dünya güzeli adını koydular,.....yalnız mutassıp bir aile bu, bay bayanın çalışmasını pek istemiyor, daha ziyade ben kazanıyım sen bu kazandıklarımı kendine harca diyor,......ancak gelirleri paek iyi deyil bu sıralar bu yüzden aile dışında ve içinde işler pek iyi gitmiyor, son zamanlarda çocukları çalıştırıyorlar yaşlandık yorulduk birazda onlar çalışsın biz yiyelim diyorlar,.....işte buna yeni dünya düzeni diyorlar,....ama çocukların kazancı bu ikisini doyurmaya ne yazıkki yetmiyor,......çünkü kendi harcamalarını kısamıyorlar, çocukların tüm kazancı neredeyse bu ikisinin harcamalarına gidiyor, çocuklar bunlardan çok şikayetçi ama yetiştiriliş tarzlarından olsa gerek saygıda kusur etmiyorlar, diğer taraftan başka birinin çocuklarını ayda 30 40 dolara çalıştırdıklarını duymuşlar ve aman beterin beteri var hiç sesimizi çıkartmayalım böyle daha iyi demişler,...işte böle,.....
işin anderson bölümü,....
şimdi şöyle bakacağız, bir kere borsalara bakmayalım yanılırız, paralara bakalım ve borsayla ilişkilendirelim, diğer değişkenlerde.....
china ya diyet uygulandı,
capan problemli, durgunluğu aşamıyor ve pahalı yenin ihracatını vuracağından endişeliydi,
kovboy, ucuz dolarla carry trade üzerinden vurgun yapıyordu, vurgun yetmeyince diğer ikisinin sahasına girdi, china ile anlaştı, bu yuanın dolara bağlı dalgalanmasını geçci olarak durdurması ile son buldu, bu defa ucuz dolar yenin başına bela oldu, bayan bir ipte iki cambaz oynamaz kuralı yüzünden kendi söküğünü dikemiyor, bayın kazancıda yukarıki nedenlerle ne kendine nede eşine yetecek seviyede deyil, çünkü talepte sorun var ve işler eskisi gibi gitmiyor, kesenin ağzını açacaklar, uçuracaklar ki bu defa dünya siyasetine sıkıştılar(iran), burada çocuklardan sonuncusu olan dünya güzelinin iyi iş çıkartacağını düşünüyorlar, köşe başını ona vermişler, bundan parayı da esirgemiyorlar,....
....paralara vursalar kapanın elinde kalacak bu defa hemde toptan talebe ulaşamadan, borsalara vursalar, paralar gelemiyor peşinden bu defa borsaların, çünkü büyüme yok, var diyorlar kimse yemiyor, borsalarda etraf ayılardan geçilmiyor, sardılar sarmaladılar stres testi faln olmadı, bay bayan ikisi birden yaptı bunu oysa, stres yokki test olsun, stres nasıl olur paran yoksa olur, bunlarda para kum gibi, sorun ne parayı çevirecakleri aln yok, alan olmayınca talep yok, talep olmayınca da, soygun yok, soygun olmayınca da stres çok,....sonuçta işin hiç dadı yok, eh işte, 29 dan 79,....
....bayan koca krizde bir kere bile faizini düşüremedi, bay eşine sen karışma ben hallederim dedi, izin vermedi, o da iyi o zaman bey dedi, zaten bankalar resti çekmişlerdi yiyosa batırın lem diyorlardı, tinerden kafayı bulmuş jiletçiler gibiydiler, biri iki küçük bulup ufaladılar aralarından, oysa sorun zaten büyüklerindeydi, onlarda şu jiletçi dediklerim, citiler, boa lar, paribaslar, hsbcler,.....
oysa problem bunlarla iligili deyil,jiletçiler bu bölümde aracı zaten, piyasa yapıyorlar, bu aralar onuda yapamıyorlar goverment kontrolündeler, sorun bunlarda zaten deyilki, sorun gelir bölüşümündeki adalette, problem tam bunda, talepte işte tam burada, ancak dolare oralara yapısı gereği ulaşamıyor, ulaşamayınca, talep artmıyor, artan talep ise zaten kredili, olmayan parayla yani, o da sınırlı, gelirin kadar konuş ilkesi yürürlükte, raşayı batıran bunlar deyilmiydi şimdi raşa oldu capitalist bunlar oldu neredeyse comünist, bir manifestoları eksik bunaların, G-20 de hazırlarlar bu aralar onuda,
sonuç; bunlar batmışlar, anacak düşemiyorlar,...şimdi buradayız, .....
işte
bu bölümde hepsi beraber çıkarsa bu ralli,
hepsi beraber düşerse bu crash,
biri iner bir çıkarsa, doldur boşalt, jandarma reşat,....
dirençler, destekler yukarıda garaflarda var, hadin bize iyi akşamlar,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
güzel bir gündü benim açımdan, 1100 puvan kadar aldım ağadan, dolar L lerimi verdim bir kısmını istihdam ettim, ağamın veriyle birlikte aşağı gidişinde 550 L dim, kaşım dahi oynamadı, bunu 775 verdim, 74025 ten makul shortum yine geceye,..
ağam bunu yapacak çalkalayacak, aşağıda kritik yere 72950 biz buraya bakacağız, ....çift destekli olan dün grafla vermiştim bunu,....
ağam deli gibi poz kapatıyor, hayırlara vesile olur inşallah, onun bu gidişiyle forumda biz götürürüz py sayı artık, ağam bunu nereden istihdam eder bunu bulacağız, bu önemli, o kadar çok malı varmışki py bile düşemiyor bu yüzden zararı büyük olur çünkü,....
şimdi bunu nereden koyar buna bakacağız, şu 800 lük kontratlarla hacimi kabartılar, ama APSD müthiş bir kayıp var, neredeyse 2006 ya döndü APSD,.......
dolare alanlar bunlarla uğraşmıyor, rahat para aynı, trendi de güzel, gıvıttırak deyil,...1.5490-1.5510 dan verdiklerimi yerine koyana kadar iyi sabrettim ancak, bu yönüylede eğitici aynı zamanda, sonuçta 1.5455-75 den istihdam ettim onları, bu konuda bayağı yazmıştım hatırlarsanız, mealiyle birlikte,....umarım değerlendirenler olmuştur,...
sonuçta yarın çok kritik olacak bizlere, kader maçı diyebilirim,...büyük bir çubukla 72950 ye vursak güzel olacak, top kovboyda artık, akşama bakrız bunlara, değişenler ne diye, .....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
benim bu kırmızı mavi ho lar bu ikisinde güzel iş çıkartıyor, günlük trade imkanı sunuyor, sanırım diğerlerindede iş yapar,.....denemedim...zaten vopta işlem yaptığımdan biligi amaçlı yarar sağlıyorlar bana,.....
burada hem düşüş ve hemde çıkış trendinde kırmızıyı her iki durum için de araya almak şart, ....bu oluncaya kadar yaşanan süreç çalkalamada kullanılıyor, ancak kırmızı araya girdikten sonra bu artık o yönde trend demek,........
forex yaptığımızda bu lazım olacak bize, şimdilik kenerda dursunlar......biz en zor py deyiz, bu vob, sabahı akşamı bize belli deyil, ağama ise belli,......
iyi akşamlar indi bugün göstergede ben de longdum hemde 600 den istifimi bozmadım bekledim 750 den verdim tesadüf bir hareket etmişiz senden bir şeyler mi kaptım yoksa
indi bu ho ların cinsi rengi km si sır değilse öğrenebilirmiyim geceden verdiğin rotalar için ayrıca teşekkür ederim
kovboy işimizi kolaylaştırıyor, bu ikisi ise sıkıştılar şöleki,
bayda durumu idare edecek kadar yükseklik payı yok ki aşağı bassınlar, biraz toparladı ama yetrli deyil aşağı basılışı kötü algılanır bu saatlerde,.....
bayanda işler malum bu kendi ne ait yapılanmaları kriz sürecinde yapamadı, ECB faiz indirimi kararı açıklarken bende beklerdim indirecekmi bu defa diye, çok beklermişiz, bunu şimdi iyi anlıyoruz, sonra bunu kurala bağladık biliyorsunuz, bir ipte iki cambaz oynamaz diye, bunun sünger olduğunu anlattık ve beraberce inceledik, sünger emer yada bırakır dikkat basamaz,.....görevi budur, emer yada fazlayı bırakır, taki bu evlilik bitene kadar, bunlar boşanana kadar, boşanma ise şiddetli geçimsizlikten olur karı koca arasında, şimdilik böyle dertleri yok bunların, bunu krizde gördük 1, bu defa stres testleri ile IMF -AB operasyonlarında gördük 2, ailede sorun yok,......
öyle ise ailede erkeğin sözü geçiyor, bu da belli,....bayan daha ziyade allık pulluk ve makyaj üzerine yoğunlaşmış, düm buna değinmiştik, çocukları ile beraber bütün aileyi ele almıştık, diğer ailelerede şöle bir göz atmıştık,.....demekki otarite belli, krizde tartışılmıştı ama sonra iyi veri derken kaş göz yapmışlardı bu ihtiyara,....şimdi kötü veri açıklıyor bir süredir, yuakarıda dediğim kötü algılanma budur, dolare tekrar tartışılabilir, öle ise fazla seçeneği yok bu anlamda demekki yükselecek, yani pay yapmak zorunda düşüş için, yada hep beraber çoluk çocuk ralliye kalkacaklar o da bu aşamada inandırıcı deyil, verileri kötü çünkü, bu zaman alacaktır her durumda,......
öte yandan diğer ailelerden birine diyet önerilmişti, buradan anlıyoruzki zamana ihtiyaç var, komşusu ise ucuz dolardan yakınıyordu kısa zaman önce, yine buradan anlıyoruzki, borsalar için zaman var, ama bu sıkıştı bunun gazının alınması gerekli, yine hepsinden çıkardığımız sonuç ise öyleyse hepsi sıkışıklar,.....resetleme çözüm olabilir,...
ancak bunun öncesinde süngerler yinede(her türlü emtialar, bono piyasaları, türev enstrümanalar, convertıble paralar, borsalar, gelişmekte olan borsalar, türev py ler, bunların amacı otaritenin arz ettiği basımı ve varlığı sorgulanamayan dolareyi emmek..)sonbir şanslarını denemeli,...sıralamada bu süngerlerle enflasyonun arasına ise bireyi koymalıyızki, oluşan tasarruflar ve değer artışları enflasyonca emilebilsin,...
öyle ise şimdi aşama 1 deyiz,....yani crsh(resetleme) dediğimiz yer buraya denk geliyor, ikinci bir dip istediğimiz yer bu zamana denk geliyor,....ben olsam buna izin vermem,.yani bu aşmada ikinci bir dibi göze alamam,....yapacağım iş algılatmaya yönelik olur, ayıları rahatlatırım, gazını alarım, burada yine sorun düzelmiyor, çünkü kovboy zaten çukurda bir süredir, bizse çukura düşümüyoruz, çünkü kovboyun bu py leri kontrol edeck gücü var, paradan yana sıkıntısı yok kovboyun, para kovboyda gani, 1991 de başlamış bu işe kovboy yeni deyil, gelişmekte olanlarda ise kırılgan yapı bu bol kovboy parası ile rahatça baskılanabiliyor, bizde şimdilerde seçim malzemesi olarak bile kullanılıyor bu durum,....imf ye dedikki anlaşırsak alırız,şartlar uygunsa alırız ,falan fıstık, vatandaş ne anlar imf den, dünyanın hailinden, bu açıdan iş kolaydır, iki şey yaparsın: ya vatandaşın cebine para koyarsın, paran yoksa ise basarsın umudu,....
konuya dönersek, bir crash beklemiyorum, ama düşüş bekliyorum, yani resetleme yok gaz almak ise var,.....bakalım göreceğiz, bekleyeceğiz, yarın başlasalar iyi veri açıklamaya bu lavuklar yine mallanırlarmı evet, bernacke tamam beyler alkış dese saldırırlarmı evet, konu bu deyil, bunlar tutmaz, bireye ulaşmaları lazım, tasrruf burada oluşacak ve bunlardan alınacak, aşam 1. deyiz, öle ise şimdi gazımız alınacak, iyi geğirseler bari deyilmi,....
gaaarrrrrrrkkkkkk...
benim indikatörlerden okuduğum tepme mepme deyip sakın ola long poz açma pembe de yeşil e uyarsa yol var epeyce aşağıya doğru![]()
şimdi ne bekliyoruz düşüş bekliyoruz ama trend halinde düşsün istiyoruz,...yukarıdaki grafta bunun olabilmesi için, turuncu çizgiyi kırmızı ile yeşil çizgi arasına almamız gerekiyor,
burada bu kural mart 2009 dan itibaren hep çalışmış, bir tek mavi kutu var var ondada kırmızıyı araya alamadıklarından, yine yükseliş kaçınılmaz olmuş, o zamanı hatırlarız hepimiz, çok sistemli bir düşüş yapmışlardı, disiplin dahilinde, her gün düşüyorlardı, ama bir öncekinin topu topu 300 puvan altındaydı, iyi short topladılar pıçak kaçınılmaz oldu sonrasında, sarı daire içinde olduğumuz bölüm ise şimdiki, burada görüldüğü gibi turuncu henüz araya girmemiş, bu şu demek truncunun araya girmesi iyi bir düşüşle olanaklı, dün bunu 72950 olarak açıklamış ve burayı yarmamız gerekli demiştik, bunun altında 72950 altında turuncu çalışır diye düşünüyorum,....sözün özü bu araya girdiğinde trend halinde ineceğiz, yoksa yok,......
ikinci bir husus bu büyük puvan hareketleri ile olacak, büyük düşecek, büyük geri gelecek ve trende girecek,yorumlamanız için çşitli sinyal yerelerini sarı çizgilerle işaretledim size,
sonuç turuncuyu bekliyoruz, yoksa yok, bu böle, aağanın elnden malı alıp onun adına satacak halimiz yok, sabır......
bir başka husus vade arasına denk geldik artık, total 190.000 kontrattalar,bu sayı az, bir 30000 kontrat kapanmış şimdiden, bunun bir kısmı 800 lükten, bir kısmıda vobu imkb gibi düşünenlerden, haklılarda, hisseye bak, yürümüyorsa buradada flat ol, shortu pas geç, ne işin var shortla....am short güzeldir,....güm güm güm deyilmi,...
öte yandan vade değişimi ağa için önemli, dötü kurtarma aralığı, çünkü takvim elinde ağanın, ayarını bu takvime göre rahatça yapabilir,....bunu inceleyeceğiz,....
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri