yükselişi ne hacim, ne para girişi destekliyor. fake olabilir
yükselişi ne hacim, ne para girişi destekliyor. fake olabilir
Fenerbahçe kupa almak için Çin'e gidecekmiş. Türk malı olmadı, Çin malı da olsa bir kupamız olsun diyorlarmış.
USDTL krıtik yere geliyor 1,53 evet bakalım burası çok önemli artıkın![]()
''MÜKEMMELLİĞİ ARAYANLAR HİÇ BİR ZAMAN GERÇEK BAŞARIYI YAKALAYAMAZLAR.''
foruma bir soru:
hisse senedinde açığa satış işlemi o hisse senedindeki para giriş çıkış rakamını değiştirir mi değiştirmez mi?![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Rte nin helikopteri düşme tehlikesi atlatmış, sanırım göz dağı vermeye çalışıyorlar bak Muhsin Yazıcıoğlunu nasıl düşürdük seninde işini bitiririz ayağını denk al artık bizle fazla uğraşma diyorlar galiba![]()
"Alemlerin Rabbi Olan Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz" (tekvir-29)
para giriş çıkış ilk beş kurum yada 10 kurum için hesaplanıyor diye biliyorum..
yani sol bekte ilk beş kurum> sag bek ilk beş kurum ise ......para girişi
tam tersi durumda para çıkışı oluyor pasta anlamında ...ödünç piyasasında açıga alış/satış için ödünç bulması lazım..?
her işlem para giriş çıkışı değiştirir ama önemsizdir bence..
Bİlmiyorum dogrumu yorumladım...![]()
demek istediğim şu,
siz garan'da 7,30 kademesine 2 milyon lot yazıldınız.
benim elimde garan hisse senedi yok.
açığa satış emri ile vurdum7,30'a garan'ı düşürdüm.
her ikimiz de ilk 5 kurumdayız.
para girişi 7,30x2.000.000 olarak artar mı?
yoksa değişmez mi?
siz para koydunuz. 2 milyon garan aldınız çünkü.
ben para koymadan düşürdüm o hisseyi.
bilmediğim için soruyorum sınama amacı ile değil yanlış anlaşılma olmasın.
bilen abilerimiz yok mu ki acep?
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Elinde olmasa bile etkiler, çoğu kurum yapıyor bunu bi kurumdan satış yapıyor sonra diğer kurumdan virman yapıyor dikkat çekmemek için speklerin takdiklerinden biridir buda.
Açığa satsan da akşama kapaman gerek zaten gün sonunda sıfara sıfır o an için dersen evet etkiler ama böyle durumda takasına bakılıyor anlaşılıyor yani açığa sattığıda yüklü işlemlerde tabi ki.
Sizin sattgınız garanlar vobta ki gibi yeni açılan pozisyonlar olmuyor..
siz 7,30a vurdugunuz anda kurumunuzun takasındanki kasasında ki garan menkul kıymetini satmış oluyorsunuz..Bir nevi kurumun size geçtiği kıyak yani..Yada itibarınız oranında bu yedekteki hisselerden faydalanma mevzusu açık olayı..
Bir vadeye kadar artık ya elinizdekileri kapatmak zorundasınız yada başka biryerden(piyasadan zararına/karına kapanarak yada başka bir kurum/hesaptan virman şeklinde) bu menkulü ödünç almak zorundasınız..
Ben açıga satışı böyle biliyorum ..Para giriş çıkışıda pastadaki dagılıma göre değişir o konuda net birşey diyemedim...
tabi bende hiç yapmadıgım için sallamasyon bir yorum yapmış olabilirim...![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri