saraylı Nickli Üyeden Alıntı
SUPERTRADER STRATEJİ
SİSTEM:
GİRİŞ(kısa pozisyonda işlemler terstir)
-wma6; wma10 u yukarı kesince Ema55 te yukarı yönlü ise uzun yap.
-wma6; wma10 u yukarı kesince Ema55 aşağı yönlü ise işlem yapma,ta ki fiyat Ema55 i yukarı kesince,Ema55 seviyesinden uzun yap.
ÇIKIŞ:
-wma ların ters kesişmesi
-sto+boll ile ( sto14,3,3 – boll20,2 )
-destek-dirençlerde
-para yönetimi ile (iyi bir günlük kar olduysa)
-risk kontrolü ile (sistem henüz sinyal vermediği halde , 200-350 puan terse düşüldüyse,stoploss..)
Yeşilli kısımlar "tam mekanik" olarak ifade edilebilir. Diğerleri, sistem tanımında Saraylı patronun da ifade ettiği gibi kişiye kalmış. Belki STO ve Boll için de formule edecek bir tanım yapabilir Saraylı patron, belki de yaptı da ben kaçırdım.. Kaçırdım mı? 
Belki daha önce yazan da olmuştur ama ben bir daha yazayım.
POZİSYON ALMA
AL:
((Mov(c,6,w)>Mov(c,10,w)) and (Mov(c,55,e)>ref(mov(c,55,e),-1))) or ((Mov(c,6,w)>Mov(c,10,w)) and (C>mov(c,55,e)))
AÇIĞA SAT:
((Mov(c,10,w)>Mov(c,6,w)) and (Mov(c,55,e)<ref(mov(c,55,e),-1))) or ((Mov(c,10,w)>Mov(c,6,w)) and (C<mov(c,55,e)))
POZ. KAPAMA;
SAT:
(Mov(c,10,w)>Mov(c,6,w))
APK:
(Mov(c,10,w)<Mov(c,6,w))
Şeklinde olur..
Bir de sistemi geliştirme hakkında nacizane bir görüşüm; sistemin geliştirilmeye en açık yeri; bir çeşit ana yön filtresi olarak iş gören 55 sayısıdır. Forumdakilerin "ema55 i kevgire çevirdiler üww" türündeki bildirimler üzerine daha yakından baktım sisteme. Şöyle bir yaklaşımla sistemin performansı arttırılabilir diye düşünüyorum.
55 yerine daha küçük bir sayı seçelim. Mesela 34 olsun.(opt ile elde ettiğim bir değer, özel bir anlamı yok,isteyen 35-40 seçsin)
Sistemin son 2 adet sinyalinin kapsadığı bar sayısı X olsun. Son iki sinyalin biri veya ikisi karlı ise 34 kullanılmaya devam. Ancak son iki sinyal de zararlı ise 34 değil 34+X kullanalım periyot olarak. Eklenecek sayı farklı yaklaşımlarla da belirlrnebilir. Burdaki mantık kullandığımız sayıyı dinamik yapıp çarpılma bölgesinden kaçırmaya çalışmak.
Basitçe ifade edersek, eğer fiyat başta seçtiğimiz default 34 değerinin etrafında yukarı aşağı küçük salınımlar yapmaya ve bizi çarpmaya başlarsa 34 değerini dinamik olarak arttırarak karar noktasını -ana yön filtresini-çarpılma bölgesinden uzaklaştırmış oluyoruz. Böylece consecutive haşırt riskini azalttınız, bunun karşılığında gelecek muhtemel trende/karlı sinyale minik bir gecikmeyle takılıyor olunur.
Bu yaklaşımı lafla ifade etmek kolay. Formüle etmek zor. Ben graf üzerinde küçük bir döneme baktım. orda işe yarıyordu. Overall da ne kadar yarıyoru ise bilemiyorum.
Yer imleri