ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Merhaba ben aranıza yeni katıldım şimdiye yaptığım altın ve gümüş yatırımlarımda hep kaybettim ben alınca düştü satınca yükseldi.Siz bu konuda çok tecrübelisiniz yardımcı olursanız çok sevinirim.Şu anda elimde gümüş var gramını 0,95'ten aldım.Tekrar yükselir mi?Bekleyeyim mi?Satayım mı?Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.Şimdiden çok teşekkürler.
sen baya yenisin galiba. en baştan okumaya başlasan iyi edersin. kafaya göre alırsan borsa için bile kumar oynamış olursun. yazık olur parana
tek bildiğim fiyat hareketleridir başkası beni bağlamaz.
evet yeniyim sadece bir banka aracılığı ile altın gümüş ve döviz alıp satarak kar etmeye çalışıyorum diğer borsa ve forex işlemlerinden hiç anlamıyorum.finans sitelerindeki yorum ve analizlere bakarak işlem yapıyorum oda bukadar oluyor kaybediyorum.bundan böyle siz ustalardan faydalanarak kar etmek istiyorum inşallah iyi sonuçlar alırım ilginiz için çok teşekkürler şimdiden.
forumumuz sayfalarına baştan başla burada hazine yatıyor.
tek bildiğim fiyat hareketleridir başkası beni bağlamaz.
Yiğit Bulut
Türkiye’de iktidarı ancak ‘ekonomik-finansal’ kriz değiştirir!
02 Temmuz 2010 Cuma, 13:21:09
Daha açık bir tez cümlesi yazayım; AK Parti’yi ancak “ekonomik finansal kriz”
eritebilir... Değerli dostlar, geçtiğimiz günlerde katıldığım bir toplantıda
Türkiye ile ilgili “senaryolar sorgulanırken” söz döndü dolaştı “AKP’ye alternatif alabilecek oluşumlara” geldi. Salondaki herkes “normal şartlar altında” bir sonraki seçimde CHP veya CHP+MHP’nin, var olan yapıya “güçlü bir şekilde alternatif olabileceğini” düşünüyordu... Peki bu tez “rasyonel” mi? Değerli dostlar, eldeki
“ekonomik-finansal” veriler ile ben böyle düşünmüyorum! Böyle düşünmememin de sebebi çok net bir saptama: ekonomideki değişim siyasetten, siyasetteki değişim
ekonomiden gelir... Bir not düşerek devam edeyim; söylemek istediğim
kesinlikle “alternatif yok, olamaz” değil. Vurgulamak istediğim farklı. Türkiye’de
1946 sonrası dönemi sorgularsanız özellikle 1994- 2001 arasına bakarsanız,
yukarıdaki “saptamayı” net olarak görebilirsiniz; siyasi tablodaki “büyük paradigma
kaymaları” ekonomik-finansal tabanlı gelişmeler sonrası ortaya çıkıyor... Buna askeri müdahaleler de dahil... İnanmadık, “bize örneklerle anlat” derseniz,
yakın dönemden devam edebilirim... 1999 yılında, 57’nci Hükümet’i oluşturan 3 parti Türkiye’ye “gündem olarak” tam hâkimdi ve iki ana dinamik Türk kamuoyuna
sunulmuştu; Avrupa Birliği üyeliği ve IMF ile yeni anlaşma... 1999’un 6’ncı ayından
2000 yılının Ocak ayına kadar tabiri caiz ise “bu gaz ile” Türk sermaye ve para piyasaları tam olarak coştu. 2000 yılı Ocak ayında borsada “o güne kadar görülmemiş tarihi zirve test edilirken, dolar kuru da kontrol edilen yapı içinde
yoluna devam etti”. Sorunlar 2000 yılının 18 Ocak sabahı başladı ve 2001 Şubat ayına kadar sermaye piyasası “aldığının” tamamını geri verdiği gibi “makro
ekonomik göstergeler de tek tek dip yapmaya başladı”. Şimdi sıkı durun 2000 yılı
Ocak ayında anketlerde yüzde 55 üzerinde çıkan 57’nci Hükümet’i oluşturan
partilerin desteği, sadece 13 ay içinde, “daha dolar kuru dahi patlamadan”, toplamda yüzde 20 altına düştü. 2001 Şubat ayından itibaren 3 Kasım seçimlerine kadar da; 3 partinin oyları, baraj altında kalacakları şekilde düşmeye devam etti...
Sonuç çok açık ve netti; Türkiye’nin en büyük 3 partisi “13 aylık bir finansal dalga içinde boğulup gittiler”. Bu noktada soralım; buörneği neden anlattım?
Değerli dostlar, çok açık ve net. AKP’nin “ciddi şekilde rakibi olacak” bir oluşum;
ancak ve ancak AK Parti’nin “içeriden veya dışarıdan” gelecek bir finansal tabanlı dalga ile “aldığı ağır darbeler” sonucu ortaya çıkabilir... Daha açık ol derseniz;
olayım... Ekonomik-finansal “yapı” bu şekilde gittiği sürece; “bunu yarattığı
düşünülen” partiye karşı “herhangi bir karşı oluşumun başarı şansı henüz yok”...
Sonuç: Önümüzdeki günlerde “içeride ve dışarıda” var olan yapıyı değiştirmek
isteyenler; 57. Hükümeti “götüren dalga” benzerini “yaratmak” isteyebilirler!
Dikkatli olmamız ve özellikle “amacı farklı” olan ama sonuçları bizi etkileyecek
“finansal kırılmalara” karşı “tedbirli olmamız” gerekli! Son söz: 57. Hükümet
“yıkılan finansal kuleler” altında kaldı! Türkiye’nin son 60 yılı şu tezi kanıtlıyor:
Siyasi tablodaki “büyük paradigma kaymaları” ekonomik-finansal tabanlı
gelişmeler sonrası ortaya çıkıyor, buna askeri müdahaleler de dahil... Şimdi “aynı değişimi isteyenler” bu ipe sarılabilirler. Türk ekonomisini düzenleyen resmi kurumlar dikkatli olmalı!
http://ekonomi.haberturk.com/yazarla...riz-degistirir
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Eczacıbaşı: Kutuplaşmalar hepimizi etkiliyor
![]()
İş dünyası bu ara hayli tedirgin... İçeride bir türlü düşmek bilmeyen siyasi tansiyon; dışarda en büyük ihracat pazarlarımızda şiddetini artırmaya devam eden ekonomik darboğaz. CNN TÜRK'ün sorularını yanıtlayan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bu kaygıya dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu.
VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN
Şeyh Edebalı
Şeyh Edebalı
Şeyh Edebalı
Biggs Sells Technology Stocks on Concern `Soft Patch' to Worsen
July 2 (Bloomberg) -- Barton Biggs, managing partner at Traxis Partners LLC, talks about the outlook for the U.S. economy and investment strategy. Biggs said he’s worried the U.S. may enter a recession for the second time in three years and has reduced the risk of his investments as a result. He said the Standard & Poor’s 500 Index may decline 10 percent to 15 percent if there’s another recession. Biggs speaks with Carol Massar and Matt Miller on Bloomberg Television's "Street Smart." (Source: Bloomberg)
Concern governments around the world are curtailing stimulus measures too soon spurred Barton Biggs to sell about half of his stock investments this week.
Biggs, whose Traxis Partners LLC gained 38 percent in 2009 when he bought equities after the Standard & Poor’s 500 Index fell to a 12-year low, sold most of his U.S. technology holdings, he told Bloomberg Television yesterday.
Signs the U.S. economy is weakening convinced Traxis to reverse course as the S&P 500 posted a weekly slump of 5 percent, bringing its loss since April 23 to 16 percent. Biggs, 77, said yesterday he cut bullish bets by about half since June 29, when they made up 70 percent of his fund.
“I can change my mind very quickly,” Biggs, who manages $1.4 billion, said in a telephone interview following the Bloomberg Television appearance. “I’m not wildly bearish, but I don’t want to have a lot of risk at this point. I just want to have less exposure at a time like this.”
The withdrawal of government stimulus, including the U.S. Senate’s vote against extending unemployment benefits on June 30, may turn a “soft patch” into a recession, he said. The second recession in three years isn’t inevitable should “rational politicians” take action to avert it, he said.
Stocks in the U.S. have fallen nine times in 10 days, including yesterday when data on jobs and factory orders added to concern the economic rebound is slowing. On Bloomberg Television, Biggs said “policy mistakes” could curb the U.S. expansion in gross domestic product that’s forecast by economists to be 3.2 percent in 2010.
U.S. Stocks Slump, Sending Dow Average to Longest Losing Streak Since 2008
U.S. stocks plunged this week, giving the Dow Jones Industrial Average its first seven-day loss since 2008, after reports showing slower-than-estimated growth in jobs and factory orders and amid concern China’s economy has slowed.
Alcoa Inc. and Boeing Co. slumped more than 9.9 percent this week after the Conference Board slashed its estimate of Chinese growth and U.S. government reports on employment and manufacturing trailed the median economist estimates. Financial institutions in the Standard & Poor’s 500 Index dropped 7.6 percent as a group after Moody’s Investors Service said JPMorgan Chase & Co. and Bank of America Corp. may face lost revenue.
The S&P 500 fell 5 percent to 1,022.58 this week, slumping all five days and closing at the lowest level since Sept. 4. The Dow retreated 457.33 points, or 4.5 percent, to 9,686. It last fell seven days the month after Lehman Brothers Holdings Inc. filed the world’s biggest bankruptcy.
“The problem is that when you get several important data points that fail to meet expectations, then you get people concerned that it’s all going to add up to a strong reassessment of economic growth,” said Charles Knott, co-chief investment officer at Knott Capital U.S. Management in Exton, Pennsylvania, who oversees about $500 million. “Stocks have taken a pounding.”
The Russell 2000 Index, a gauge of small U.S. companies, lost 7.2 percent to 598.97, giving it a 19 percent retreat from its 2010 high and putting it less than 1 percentage point away from entering a bear market. Financial stocks in the S&P 500 have slumped 20.8 percent since their 2010 peak, while energy shares have fallen 19.8 percent, the biggest declines among 10 industries.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri