Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Çok az bi aşağıda kapadı ordan.
Ama Sp 61.8 i baya kırdı.
Peki Sp niye göreceli Dowa göre çok düştü?
O da banka kanunu.
O kanunun her an çıkma ihtimali var.
Her zaman diyorum boşverin Dowu bakacaksanız Sp'ye bakın.
Dow konservatif endeks yatay tutuyor gibi gösterip diğerlerini çakıyorlar.
Bizde sanıyoruz Dow az düşüyor.
Sp daha eyidir, dünya buna bakıyor.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
29 krizini 1946 da bretten voodla bağladılar...ama bretten wood 1971 de bitti....yani o tarihe kadar anlaşmaya uydular sonrası veryansın....
Fakat bu seferki öncekiler kadar kolay olmayacak...
Şimdi konuştuklarımız insanlara ağır gelebilir,ama gidişat öyle...
Ekonomik çıkışı yok bu işin..uzatmaları oynuyorlar....
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Bugün neye bakacağız seansta dünün düşüğüne yani 1071'e destekde zaten 1070. Kırılırsa destekler 1058 ve 1040-1044.
Dirençler 1080, 1090-1095, 1100, 1107-1110. Üstü yok zaten artık kısa vadede.
Jelibon.
Akadaşlar spotta hacım yok yanı bu şu demek malı satacak müşteri yok ....buna ragmn bn 69.900 estgın altına kayacaz dıyorum oraya hr yaklaştıgımızda bant aşagı alçalıyor.5 k 15dk ve 30 dk açın bakın herşey tıkırında benım beklentım üşecegi yönunde buna ragmen gunde 10 defa alt bantta yaklaşınca alım yapıyorum yukarıdan satış...geceleri flat
Sn.Jelibon emeğinize, bilginize sağlık yaptığınız analizler ve yorumlar yurtdışını tahmin etmenin ötesinde hem de çok ötesinde
ne yalan söyleyeyim bilginize imreniyorum.
Sayın Ordi,
İmkb'de iki sene para kaybettim.
İki haftada bir kağıt buldum bütün kaybettiğimi aldım.
Acemilik gitmemişki orda malın 4 te birini serbest emir vermedim, kağıt yarı fiyata çakıldı mal elimde kaldı. Kardan zarar oldu hafif.
Geçeyim dedim voba hop iflas.
Sonra öğrendik yavaş yavaş.
Ama hep 18 saat çalıştım bu işe.
Piyasası kapalı diye vobu terk ettim.
Niye hep uyarıyorum bu iş sanıldığından çok daha zordur ve %90 ın üstü kaybeder.
En iyi taktik vobda günde 300-400 puanı sistemin dışına çıkarmak ve gece poz almamaktır.
Hele bu işe yeni heveslenenlerin hiçmi hiç şansı yok. Eskiler bile ben dahil beceremiyor bu işi. Bu işin eski borsacı kurt olmakla falanda ilgisi yok. Bu yepyeni bir düzen.
Vob 2 yıl öncekinden bile çok farklı çünkü hacim arttı hafif.
Zaten bunları herkes biliyorda, yeniler duysun.
Dikkatli olsun. Don gömlek gider bu işte, mal mülk kalmaz. Artı sağlık zaten kazansanda gider.
Bak mesela dün bütün dünya analiz ediyor birinci dalga nerde biter diye. Tepki nerde gelir. Gelen tepki seans içi kalıyor. Herkes yanılıyor. Piyasa dersi veriyor.
Bunun için ya demin dediğim gün içini alacaksın ya da orta vade trade edip karda oturacaksın.
Ha herkes girip çıkıyor, ben bunu yapamıyorum, yapmakda zor bence. Becerende vardır elbet.
Jelibon.
alınız benden de o kadar şu an için tek eksiyim bilgilenme sürecimin devam ediyor olması
yazdıklarınız tam beni anlatıyor şuna inanıyorum ki sizin gibi benim gibi nice kişiler bu yoldan geçecek ama ben bu yolda örnek alabileceğim bilgili, erdemli, kişilikli kişileri kendime örnek almaya çalışıyorum
abartma değil çoğunlukla 20 saatten fazla ekran karşısındayım ki normal şartlarda benim kişiliğimle zıt birşeydir ama hatalarımı ve zararımı karşılamam için bu boynumun borcu
Herşey için canı yürekten TEŞEKKÜR EDERİM.
Aman dikkat et dostum.
İnen ve bilki çoğunluk bu işte bu durumda.
Bunun vobda tek yolu vardır.
200-300-400 puanı alıp çıkacan. Ve ekrana bile bakmayacan arda kalan zamanda.
O zaman ne saat harcarsın, ne yorulursun.
Aksinde sağlığın gider.
Ve bu meret git gide hırs yaptırır adama.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri