Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
AL - SAT Tavsiyesi değildir.
Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Eywallah patron...Fekat cümlelerimin kalıbı Mevlana'nın "ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok" sözünden araktır..
Fekat ne zamanki Mevlana nın lafı olur aklıma tuhaf bir şekilde Mimar Sinan'ın adı gelir. Mimar Sinan'ın adı gelince de, Mimar Sinan'ın şu lafı gelir. "geçti bu demde pir mimaran sinan".... eee ne var bunda diyeceksiniz.
Geçti = kef (g) 20 + Ye (i) 10 + Cim (c) 3 + Dal (d) 4 + Ye (Y) 10 = 47
bu demde = Be (b) 2 + Vav (v) 6 + Dal (d) 4 + Mim (m) 40 + Dal (d) 4 + He (e) 5 = 61
pir = Be (p) 2 + Ye (i) 10 + Rı (r) 200 = 212
mimaran = Mim (m) 40 + Ayın (a) 70 + Mim (m) 40 + Elif (a) 1 + Rı (r) 200 + Elif (a) 1 + Nun (n) 50 = 402
Sinan = Sin (s) 60 + Nun (n) 50 + Elif (a) 1 + Nun (n) 50 = 161
47 + 61 +113 + 212 + 402 + 161 =996 buluyoruz. 996 da Mimar Sinan'ın Hicri Takvime göre ölüm yılıdır.
3 ay, Mimar Sinan gerçekten bu sözü söylemiş miyi belki 100 yere sordum ve hatta araştırdım bile..sonucunu söylemeyeyim.
VOB la ne alaka diyeceksiniz... Sayılar ve Geleceği Kestirme...
(ula görende bizi arapçı sanacak ha..zinhaarrr)
ema trader sat vermeden döndü şimdilik..
Milyonlarca taraftarın yüreği , siper etti sana kendini..
sokakta oynasan kaldırımdan destekleriz..
ya gap sonrası çekilmeyi biliyi sistemler sonra günün geri kalanında çalişmıyorüwwwwww
çok enteresan,
ama esasında pek te enteresan değil,şöyle:
Mimar Sinan 'ın öğrencisinin yaptığı Mostar Köprüsü'nü sırp topçusu zor yıktı,çünkü köprüde epoksinin doğal atası olan keçi kılı ve yumurta akından oluşan bir özel çimento kullanılmıştı....hala ne olduğu tam çözülemedi....
Ayrıca yüzlerce yıl depremlere karşı duran Süleymaniye Camiinde ,temelinde 6 m lik bir özel sarsıntı sönümleyen katman vardır,bu katmanın oturması için Mimar Sinan inşaati 6 ay bekletmiştir,bunu İran elçisi görünce,bir sürü cevher ve kıymetli taş güya Osmanlı'ya hediye edüben,Muhteşem Süleyman bu manzara karşısında celallenip
,din kardeşlerimizin hediyesi karşussunda hislenip,tüm bu kıymetli cevahiri ,o katman harc ına karıştırma talimatı vermişlerdir...
Osmanlı ve Mimar Sinan budur işte....
![]()
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri