Sevgili Genetic,
Son bir kaç sayfayı okudum. Bir şeyi anlayamadım.
İnsanların başkalarına çalıştığını düşündüğü sistemleri vermelerinin yada kendi sisteminin sinyallerini yayınlamasının nesi yanlış.
Sevgili Genetic,
Son bir kaç sayfayı okudum. Bir şeyi anlayamadım.
İnsanların başkalarına çalıştığını düşündüğü sistemleri vermelerinin yada kendi sisteminin sinyallerini yayınlamasının nesi yanlış.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
kullandığınız formülü vermenin nesi yanlış? ikisininde cevabı aynı.kazandığın parayı ufakta olsa bölüyosun.sistemler öyle göründüğü gibi çok farklı diiller.aşağı yukarı aynı yerlerden al sat üretiyolar.fazladan 1000 tane sistemci yaratsanız ki gidişat öyle, barların boyu büyüyecek.söylemek istediğim çok basit.2 kere söyledim zaten.ne kadar çok sistemci o kadar çok çarpılır sistemciler artı kayma yer.bu söylediklerim yanlışmı?
bu arada formül istediğim yok astatin bey neresinle okuyorsa artık.tam tersi ne formül nede sistem resim falan hiçbirini vermeyin diyorum.açıklamasınıda yaptım kaç kere yeter artık anlaşılmadıysa dicek lafım yok.bu son yazımdı.ben söyliceğimi söyledim.beni anlıyanlar illaki olmuştur.
astatin beye cevap verme gereği bile duymuyorum yaşı küçük sanırım.
herkese iyi haftasonları
Evet beklenildiği gibi 21 günlükte ve 1090 direncinde kapadık.
1090-1107 arası haftaya karar yeri olacakltır.
1105 geçilirse alayı bloğun 3 ler sayımı yanlıştır. Geçilmezse doğrudur.
21 in 200 le kesişmesine dikkat. Daha yukarı gidebilme ihtimali var ama sahte olacak.
Benzerliğine bakarsanız 2007 de aynı şeyi görürsünüz.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Günaydın genetic,
SARILAR;
Bu kullanımlar ççook nostalji uyandırdı bende.. Diğer cümlelerde çok özen göstermişsin ama bunlar dikkatten kaçmışŞimdi 4 üncü nikini de hasretle bekliyoruz, bu kez mesajı göndermeden önce bu tip ipuçlarını yok
et. "Neeeeaaaaaa" genetic eski bir üye miymiş..hahahaa
KIRMIZILAR;
1) Yazıları neremle okuyacağıma, yazılanların kalitesine göre karar veriyorum.![]()
2) Fiziksel yaşım muhtemelem senden küçük. Ama fiziksel yaşım
Sarı, kırmızı şampiyon cimbom.........Yahu unutmadan; önceki mesajlarda, sen VOB da başına neler geldiğini söyleyecektin, biz de sana bizim de başımıza aynı şeyin gelip gelmediğini söyleyecektik..
![]()
BANGA mühim
Vix için son mesajda belirtilen şu idi.
2007 den başlayan çöküş düşüşünde orta bollinger hep dip seviye olup dönüp üst bollingeri yükseltmişti. Taa ki bitene kadar vixin yükselişi orta bandı aşağı hiç geçmemişti. Belirtildiği gibi şimdi burada fark var ve bollinger ortanın altına sarkıyoruz.
28 destek idi. Kapanış 28'de.
Vixde hareketli ortalama işi zordur, yinede görüldüğü gibi önemli hareketli ortalamalar 25 küsürlarda buluşuyor.
Orayı görürse şaşırmam. Büyük ihtimallede görecek.
Orta band 34 yukarı kalıcı kırılmadıkçada bu düşümcem değişmez ve aşırı alımlar süreçte dengelenerek hedefe varırız.
Jelibon.
Not: Vixin tepeye dikkat 22-23 Mayıs. Vix her zaman söylüyorum endekslerden önce hareket eder, endeksler vixi takip eder. Bizim tarihler neydi 24mayıs-7 haziran.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bu grafı niye seviyorum ve bunu devamlı asıyorum? Çünkü bunda endekslerdeki gibi manipilasyon yok. Herşey gerçekçi.
Bu perşembe kapanışı, cuma ise direnci kırdı.
Bunun dibi nerde? Tesadüfen Jelibonun iki ay önce söylediği tarihlerde. Yani karar tarihlerinde.
24-7 Haziranda.
Tarihlerde durum ne? (lem manyadım ben kendi kendime sorular soruyorum)
24-7 ben demiyorum grafikler gösteriyor (bakınız dow, sp, çin, TR, euro dolar, TL dolar) endekslerin dibi, riskin tepesi olmuştur.
Bu durum değişene kadar yani açık ve net sp 1040'ı kırana kadar veya yükselen dipler kırılana kadar ve sonuçtada bir sonraki tarih 1 Temmuza kadar 1220-1040 düşüşünün belli fibo geri alım seviyeleri geri alınacaktır. 23 alınmıştır şimdiden.
Bundan ne zaman vazgeçeriz? Yükselen dip ihlali olana kadar. Gün ve gün takip edilmeli.
Hedef ekim kasım direnci, şubattada oyalınılan direnç 10400 ve geçerse 10400-10600 arasıdır.
İlk yukarı dalga cuma günü bitti veya sp için 1090-1100 arasında bitecektir. Geri çekilme alım fırsatı olacaktır taa ki diplerin yükselmesi bitene kadar.
Ha dipler yükselmiyormu basarız.
Sp destekler 1090, (1070-1075), 1058, 1041, 1018.
Dirençler 1090, 1107, 1136, 1146, 1150.
21 ortalama 1091.
200 ortalama 1107.
Önümüzeki dönemin kazanma reçetesi şudur. 1107 kırıldımı yanlız kalıcı olacak,
shorttan uzak durulmalı, 1040 kırıldımı longdan uzak durulacak.
Jelibon.
Grafı eklemedik yine buraya ekliyim, yukarıdaki yazının grafı. perşembe kapanışıdır.
Jelibon.
ii haftasonları...dün saalam younluktan dolayı yazamadım,sanırım genetic bazı sorunlar olmuş forumda
yahu abey,ister sistemini kendin kullan ister paylaş...kime ne...ayrıca en iyi sistem bile bazılarının elinde çöp olur,en kötüsü de ,kullanmayı bilenin elinde ne karlar yazar bilio musunuz...(ki bunun sohbetini daha dün akşam adaşımla yaptık)
diyeceğim herkes kendi işine baksın ve bu güzel forumu saçma sapan çıkışlarla kirletmesin lütfen...sen sistemle kazanamıyorsan,kazanıp da bunu paylaşanlara çıkışmanın anlamı "ben sistemle kazanmayı beceremiyorum lanet olsun,sen de kazanamıyorsun bence yalan söölüorsun" demekten başka bişii diildir...
önce saygı,her türlü yoruma,iyi niyetli olan...
saygılar
--Eksiklik Kendi Özümde--
Sene 2007de iki adet sistmin hem formülünü verdim hem de sinyallerini anlık yayınladım. Bir de abartıp SMS attım. O sisteme uyanlar aylık 6-8 bn puan para kazandılar. Sırf bu yüzden işimdn bile oldum. Şu an sitemde saraylı'nın da katkılarıyla 18 adet sistemin formülü açıkça yazmaktadır. Başkaları gibi ingilzice makalelri okuyup ben sistem yazdım diyerek çıkmadık piyasaya. Sistemcilik önemlidir dedik üç yıldır bunu vurguladık ve bu sözün hala arkasındayım. 18 sistemi verirken de bunları birebir kullanmak yerine mantığını anlayıp kendi sisteminizi yapmaya çalışın diye de uyardık. Bşakaları gibi sistem satmadık, gecikmeli sinyal yayınlayıp egomuzu tatmin etmedik. Sonuna kadar paylaştık yol gösterdik. Belli kurallar çerçevesinde sistemcilerin artmasında sakınca yoktur aksine fayda vardır. Sistem formülü vermekten çok herkese sistem yapmayı öğretmek daha önemlidir. Böylece herkes aynı bardan işlem yapmaz. Piyasayı ve sistemleri tanımak önemlidir. Sistemcilik demek her sistemin aynı sonucu üretip aynı yerden al sat vereceği anlamına gelmez.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri