61.8 yani 1080 i gün içi geçmesi enteresan oldu. Bu şaşırtma içinmi bilmem.
Bunu yapması trendi nötrale soktu benim için. Zaten bu 15 inci trade günü 1040-110X arasında gelgitteyizde.
Geçmiş 3 SPY trade günü yukarı gaple açıldı ve geri verişler oldu. Bugün yukarı hacim oldukça yüksek, kapanışa bakılamlı.
Dirençler
1081.53- 50 haftalık ortalama
1090.67- 20 günlük ortalama
Destekler 1118, 1132, 1041, 1058, 1070
Dirençler 1090, 1107
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
he he.
gümlemedi gülüm sen merak etme.
ben düşüş 100 ise 50 tepkiye karı alırım her zaman.
bak birşey daha öğrendin.
sen benim yazdıklarıma bakma analiz başka trade başkadır benim için. İçimde kurt var benim. Gir çıkcıyım ben.
Analizim zaten tutarda karı almakta beklemem hayatta. Dün 1134 den pozisyondan çıkmışım ben.
Bugünün dibini bilirken bunu yapmam normal zaten.
orta vadeli analiz yaparım kısa vadeli trade yaparım.
3 alım yeri yazdım sana en az %3-5 alacan ama kaçırdın sonuncuyu. Bir daha fırsat verirse unutma.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
geceye teknıksel ve non-beklentisel olarak 100 den actıım uzunlarımla gırıorum...ve dow bu gece abarır da 10295 ı gorur ve de ustunde kalırsa hıc ama hıc şaşırmam...
--Eksiklik Kendi Özümde--
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
bak kayahan efendi.
sabah destekden koydum çocuğu noktasal, dirence yine noktasal 18.435.
.015 fark dirençte.
Sen euro dolar bas.
Ben dünyanın en spekülatif piyasasının dünyanın en iyi yorumcusuyum.
iki gün baksam sana euro doların dibinin nerde biteceğini noktasal söylerim ama bakmayacağım.
Jelibon.
Kanıt şudur.
1226 tak 1129 oldu.
döndü kırdımı stop edecen.
Alta hemen yeni alım yeri vermişim onuda eklesene.
1216-1223.
tak 1235.
düşüş tam sayı bilmem 124X lerdeni 1221 e düştü.
20 puanmı 10 puan arttımı %50 yani karı al.
Her zaman bunu yap. Öğren bunu.
Jelibonla asla trade tartışma.
3 üncü alım yeri 1210-1214. Hemen sabah yazmışım.
dip 1215.
Son nokta 1210 stoploss.
ben gir çıkçı, para kaybetmek istemeyen orta vade trader olacak. Yoksa senin gibi kaybeder hep. Bide senin yorumlarınla asla olmaz.
orta vade trader napacak yukarıdaki pozisyon hedefi çift tepe zaman 8 trade günü dahil çift tepe ya da yeni tepe.
1210 stoploss.
Anladın?
Jelibon.
Büyük düşüş zamanına dikkat edin.
Bollinger orta banddan dönerek hep üst bandı yükseltiriyor.
Şimdi burda fark var bollinger orta bandının aşağısına orada hiç inmezken burada orta bandın aşağısına iniyor.
28 destek.
Alt banda değerse benim için süpriz olmaz.
Ayrıca 15 günlük geniş bantta yataylıkta vixin yataylığına da dikkat. 28-38 arasında dalgalanıyor.
Tabii bunlar ölçü değil vix zordur. Kasım ilk düşüşte 90 lara çıkarken mart ikinci düşüşte yani esas dipde yarısında çalkalanıyor. Buda vixin gerekirse 6 aylık bir öncülük yaptığının kanıtı. Zaman zamanda daha az süreçte öncü.
Jelibon.
Merhabalar;
67800 den dun actıgım pozısyonları 69.000-100 (54.800) sevıyesınden kapattım.
Pıyasada yukarı ıvmelenme ıstegı mevcut. Arık daha oncede belırttıgım uzere 69800-70200 (55.800) bandı cok onem kazandı. Gecılebılırse; 69500 stoplu UZUN pozısyon denenebılır.
Gecılemez ıse aynı bant aralıgında devam edecegız....
Halen testere devam edıyor...
Herkese bol kazanclar dılerım.
Şimdi süreçte Amerikanın 1040'ı denemesi ve buraya gelirkenki hareketler:
1220-1040-1175-1040-1107-1040.
Piyasada bu süreçte büyük kazançlar ve karlar oldu.
Bu marjlı hareketlerden sonra görüldüğü gibi olack şey yataydır. 15 gün oldu.
Bu süreçte Almanya yükselen kanalını korudu. 6170 geçilirse yeni tepe yapacak. 6080-6090, 6124 dirençler. 5960-5980-5800 destekler.
Amerikadaki güçsüzlüğün sebebi hükümetin ev desteğinin bitmesi gibi görünsede aslında petrol fiyatları. 35 birim düşen bir petrol var ve sonunda 10 puan arttı, endekside kıpırdattı. ilk fibo dirence geldi. Petrol niye düştü? Bp.
Sonuçta Amerikanın görece daha düşmüş olması Almanyaya göre sebebi iç dinamik. (hep bizdemi olacak)
1090-1107 arası önemli olacak 21 ve 200 günlüklerde.
Piyasanın bir sonraki aşamasında 1040 kırılırsa aşağı, 1107 yukarı kırılırsa yukarı pozisyon kazandıracaktır diyip bir süre kısa vade analizlere ara veriyorum.
Tarihlerdede açık açık şimdilik gözüken şu ki piyasanın dip günü hala 25 hazirandır ve yorumum 1 temmuza yükseliş olacağı şeklinde. Yorum değil tarih önemli unutulmasın yorum yanılır tarih yanılmaz.
Araya bir tarih girer ordan 1 temmuza düşeriz. Önce tepki yapmış olur.
Ya da 1 Temmuza kadar bant olur, herkes isyan eder.
Kısaca nereye kırılırsa bu, orada olmalı %10 alınır ordan.
Orta vadede ise hala daha tüm rallinin gerekli fibo geri alım seviyelerinin alınmadığı gözükmekte. 1007 veya 94X.
Sevgiler.
Jelibon.
Altın için son yorumuda yapayım önümüzdeki trade günü ve genel olarak.
1216 pivot ütünde long altında short, bugünkü destek 1200.
Haziran-Temmuz altında zayıf geçecek, öncesinde önümüzdeki hafta sonuna kadar bir çift tepe veya yeni tepe gelebilir.
Ralli bitince veya bittiyse 1160-1170 görülecek.
1216 ye göre trade eden kaybetmez.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri