2010-06-03 17:05:02 iran, dış piyasalara 250 milyon avro tahvil satışına başladı
artık bakacağız kovboy irana mı teslim olacak, longum geceye,......
5 lik sistem satışta, indikatör satışta,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
iran kovboyun azrail kartını gördü, karşı kozunu oynuyor,......bu kararlar bir devletin alacağı radikal kararlar, canının yandığı belli oluyor,......iran yalnızlaşıyor,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
bu anliz avro için, teknik olarak gördüğüm bir sinyali paylaşmak istedim,
kahverngi çizgiye dikkat edin,
kahverengi çizgi bir ortalamadır,
kahvenin düşüş periyodunda mavi içine girişlerini kırmızı içi dolu elips olarak işaretledim,
bu kesişme olduktan sonra her defasında fiyatlar diğer indikatörler olan pembelere kadar mutlaka yükselmiş,
hareket her defasında en az 6 iş gününde gerçekleşmiş,
avronun geldiği nokta göz önüne alındığında, ECB, Markel ve IMF fonları gözönüne alındığında, İrana rağmen bir geri alış olacakki, py ler rahatlasın....bu analize bu gün macroda yaptığım diğer analizleride düşünce olarak ekleyelim,
![]()
dün biz kapandıktan sonra, saat 19:00 da dov tam 2.5 saat sonra yükselişine avroyu dahil edebildi, eğer bu seans içinde olabilseydi, macro analizlerimizin temelini oluşturan avro sayesinde flat olmayacak ve bu günki yükselişden faydalanacaktık, elimiz rahatlayacaktı, kayahan bu haberi dün bize geçti İran avro satacak haberini, flataımda etkili olduğunu söylemeliyim, ona bu günki tepkim bu haber yüzünden, buna aşırı py dalgalanması eklenince flat kararı aldım, çünkü o ana kdar kardydık,.......
şimdi benim bu topikte yapmak istediğim macro düşüncelerimiz doğrultusunda ama teknik analiz uygulayarak alım ve satım kararı verebilmek, macrolarımı hiç bir yerden okumuş bu konularda link tıklamış biri deyilim, haber dinlediğimde yorumluyorum siyaseti ekonomiyle birleştiriyorum, yani elma ve armutu topluyor meyve olarak sunuyorum, macro çok uzun süreçler aldığından süreci unutmadan teknik analizle bu süreyi izlemeye çalışıyorum, paylaşmak istedim,.
bu konudaki fikirlerimi bu gün dahil bir çok kez yazdığımdan tekrarını yapmayacam bu nedenle, ancak istediğim şu, eğer haber geçilmeden analiz yapabilirsek ilüzyon olarak sunulan py yönlendirmelerinden uzak kalarak daha sağlıklı kararlar vereceğimizi düşünüyorum, bu kararlarda yüzdesel ağırlık teknik olacak, ancak sırası geldiğinde macroda yerini bulacaktır,......
size şimdi şu trend trend , daha girmedik sözlerimin ne anlama geldiğini graf üzerinde anlatmaya çalışacam, buyrunuz,...
trend için gerekli olan öncesinde yaşanan bir hazırlık dönemidir, bu hazırlık dönemi başarılı da olabilir başarısızda, ancak py başarısız niyetlerde en azından kendini sigortalamış olur, şimdi bu süreçteyiz ve örneğin araya iran girdi, bu dünkü haber olmasına rağmen bu gün düğmeye basıldı, çünkü py istediği yere yükselmişt ve durum buna müsaitti, satışa eklenen panikle bizim teknik öngörümüzde aşılmış oldu, bundan çıkan sonuç şu sıralar terste kaldım düzde kaldım demenin ne kadar yersiz olduğu, çünkü py trende girmemiş, öyleyse py ortalamasını bırakmadan her iki yönede koşacaktır, çünkü hazırlıktadadır, hazırlık yapıyordur, pozisyonel süreçtedir, izleyelim....
değerler kapanıştır,
bir önceki terndde graftan göreceğiniz gibi,
ilk pmbe hazırlık sürecini(4500 puvan), diğer iki pembe ve arası trendi gösteriyor(6500 puvan), buralarda ben dahil daha hazırlık sürecinde 67500 lerden ağaya teslim olduk ve doğrandık, süre 45 gün neredeyse, uzun yani ve insan şaşar, burada isim vermeyecem ama pşinden koşulan bir çok deneyimli kişi şaştı, ben dahil bu çalışma o dönemlerde yeni olmasa idi belki kurtarırdım, ama her şey zaman, inşallah şimdi doğru karralar verip şaşmayız,....
peki hazırlık sürecinde ki bu 4500 puvanda fena deyil, sabırlı insan kara oturur, margin aldıkça yeni pozisyon açar, taki trend sonuna kadar, deyilmi, aynı ağam gibi, izleyelim,......
bu benim trend götergem ve fake dışında yanılmaz, fakeside zararı yerine koyar,....
iyi akşamlar cümleten,
ab CDS LERİ YUKSELİŞİNİ SURDURUYOR. EURO NUN PİLİ BİTİK..
AB DEKİ BANKALARDAKİ LİKİTİTE KRİZİ HIZLA DERİNLEŞİYOR.
BORSALAR İÇİN KÖTU HABER
![]()
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
kapanışta dow 10250deydi vobta iyi aşağı geldiben de longladım sonra bana güvenmiyomusun falan dersin diye üstad
hayırlısı olur inşallah
dow kravatını gevşetti bakalım yarın nolacak
indra hocam akşamdan bol şekerli çay iç erken uyu glikozu fulle
bu arada sabah ta rızıklar dağıtılmadan evvel- güneş doğmadan kalk ki- palanın oyununa gelip kardan olmayalım
herkese iyi geceler
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri